Reklama

Reklama

Nový animovaný komediálně-dobrodružný snímek o trpaslících Gnomeo a Julie dává nejslavnějšímu příběhu lásky na světě Williama Shakespeara další rozměr. Užít si jej můžete ve formátu 3D v kinech právě v období svatého Valentýna. Filmu se jako výkonný producent ujal zpěvák a skladatel Elton John, jehož písně jsou použité jako hudební doprovod. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (228)

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku som bola skeptická a vravela som si, že toto ma baviť nebude, no v prvej polovici som sa celkom dobre bavila, ale druhá polka ma sklamala. Už to nebolo vtipné, zaujímavé a strašne som sa nudila. Úprimne, čakala som kedy už bude koniec a keď už bol tak to ešte viac pokazila záverečná scéna kde tancovali. Prišla mi úplne zbytočná. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Další variace na slavnou Shakespearovskou tragédii o dvou znepřátelených rodech,tentokrát se sádrovými trpaslíky.Tvůrci se velmi snažili vyprávět slavný příběh i pro ty nejmenší a to se jim podařilo.Děti z toho budou určitě nadšeni.Většina dospělých asi moc ne.Pro mě byla první polovina velmi nudná,druhá už o poznání lepší,nápaditější a vtipnější.Scénář nijakými zvláštními nápady neoplývá,i když pár se jich najde(scéna se sochou Shakespeara je opravdu výborná)a režie také ne.Technická stránka filmu je velmi dobrá,ale místy je vidět,že film nijak velký rozpočet neměl.Hudba je celkem slušná,ale nic extra.Konkurence animáků je opravdu velká a proto člověk chtě-nechtě musí srovnávat.Pixarovkám a většině Disneyovek(filmových)se tohle nevyrovná,ale znám i spoustu mnohem horších.Na nedělní odpoledne pro děti je to opravdu dobrá volba.U mě to trpaslíci mají za GnomeoJuliiných 60% a sice za pohodové a dětské vyprávění a za pár opravdu dobrých scén a nápadů.Trpaslíci jsou ovšem malí a na víc prostě nedosáhnou. ()

Reklama

spikey1 

všechny recenze uživatele

Sir Elton John si vyprodukoval film na svoje písničky. jako pohodička po nedělním obídku to zaplácne čas úžasně, dokonce bych se u něj nestyděl podřímnout, ale pokud si chcete udělat skutečnou animovanou radost a očekáváte náklep jako z top 10 Disneyovek... pak bych se díval v jiných... více rudých vodách:) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

DIALOG : MODRÁ TRPASLICE - Negramoto !!! ČERVENÝ TRPASLÍK - Proti černochům nic nemám.......... A já si říkal - vložím to do přehravače, rychloposuvem se podívám na pár scének, stejně se mi to nebude líbit, a až to dojde k titulkům, tak to prostě vypnu a na film zapomenu. A ejhle, půlka příběhu je pryč a já, nejen že na to koukám, ale mě to i baví, směju se, fandím, trpím, prostě je to dobrý. Trocha ironie, humoru, dobré písně, akce i romantika. CITÁT - Pokoj jejím střepům......... Reklama na Terrafirminátor mě sebrala. Zbraň hromadného zahradNIČENÍ. CITÁT - Mňau.......... Růžobrk je prudič, ale ví co je láska a dramatika - trpaslík za trpaslíka. Ve filmu si zahraje i socha Williama Shakespeareho ( 1564 - 1616 nebo tak nějak ). Příběh podle originálního scénáře Roba Spracklinga a Johna Smitha. Executive producent - Elton John. Hudba - Elton John, Bernie Taupin, James Newton Howard a Chris Bacon. Asi nejlepší trpaslík je Benny, kterého ke všemu v češtině namluvil Pavel Liška, proto je tak imaginární. Další postavy v originále namluvili - Fawn : Ozzy Osbourne a třeba Tybalta namluvil Jason Statham. Na konec to všechno skončilo tragicky. Nebyl to zas takový hrozný trapaslík. Pro náročné je to i ve 3D. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Vzhledem ke své "délce" překvapí především nízký poměr gagů. Ono je prostě nejvtipnější to, že je to Shakespeare v červeno-modrém, v měřítku jedna ku deseti, navíc ze sádry a zahradních potřeb. Jenže tohle haha si v duchu pronesete už u traileru, přinejhorším v první tříminutovce. Pak následuje dlouhá porce nepříliš zábavné animované rutiny. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (15)

  • Když Gnomea nese v zubech pes a utíká s ním přes město, projíždí kolem autobus směřující na Statford-Upon-Avon - rodiště Williama Shakespeara. (Mikyska)
  • Celosvětová premiéra proběhla 23. ledna 2011 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Část, kde pes prochází ulicemi Stratfordu s Gnomeem v ústech, obsahuje skutečné detaily okolí. (griph)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Reklama

Reklama