Reklama

Reklama

Pontypool

  • Kanada Pontypool (více)
Trailer

VOD (1)

Psychologický thriller, v němž smrtící virus prostupuje městečkem v Ontariu. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Těžké rozhodování mezi 3 a 4 hvězdičkama. Tohle rozhodně není zombie film, s kterým jsem na začátku počítal. Dokud se "slovně nakažení" nedostanou ke studiu, film je téměř dokonalý. Tolik napětí jsem při pouhém rádiovém poslechu nezažil. Mazzy je skvělá postava, která udělá tenhle film v první polovině. Problém vidím až v druhé půlce, kde už chybí napětí a kde nemoc vidíme na vlastní oči. Musím se přiznat, že mi film občas nedával smysl, příklady neuvedu, protože by to byly vesměs spoilery, jak prase. Za první polovinu musím dát čtyry, za druhou už jen dvě. V součtu jsou to solidní tři hvězdy a 60% 12.01. 2010 ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Mohl jsem to tusit, kdybych se predem podival, ze se jedna o dilo rezisera "Tracey Fragments". Bruce McDonald je jednim z nejoriginalnejsich tvurcu a jeho filmy jsou zazitek, ac vubec nechapu o co mu jde. Pontypool je nejzvlastnejsi variace na zombie filmy a dokaze strhavat, i kdyz za celou stopaz neopusti vysilaci mistnost lokalniho radia a smysl cele slovni epidemie mi uspesne unikl. Jenze... ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hlavní zbraně jsou nekompromisní originalita(!!)a fakt, že většinu stopáže film pracuje s pravidlem, že nejděsivější je to co nevidíme(co zapíná temné okruhy naší fantasie). Atmosféra se dá krájet a pokud na celou tu hru divák přistoupí, může ho čekat velké překvapení ve formě zážitku z filmu, který se nebojí převracet filmovou řeč na ruby. Za mě oba palce nahoru!... Dále následuje SPOILERoidní postřeh............. Ve filmovém světě je sice hlavní téma filmu nevídané a originální-Je třeba ale zmínit, že už W.S.Burroughs vážně zkoumal myšlenku, že slova a řeč se v některých formách projevují jako virus, jako samostatná(možná destruktivní)životní forma která člověka(nosiče/hostitele) často nutí k až neovladatelnému proudění slov, opakování atd.. Těžko říct jestli je burgessova inspirace opravdu právě tady, ale i to následné ničení významu slov (jako formy léčby/osvobození) by tomu odpovídalo. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Väčšiu polovicu celého filmu sa len v jednom kuse kecá a kecá.Námet je ale naozaj celkom originálny.Aj keď je to zombie horror,úplne iný ako bežné zombie filmy.Ale dá sa povedať že je to zároveň aj psychologický thriller.Celý film sa odohráva v jednej budove s pár miestnosťami.Preto rozpočet filmu aj keď nie je vysoký,bolo to 1 milión 500 tisíc USA dolárov nie je moc vidieť.Neviem čo mohlo na tom filme stať tie peniaze.Ale zombíkov si v tomto filme moc neužijete,ani nejaké zombícke akcie,ani ich moc neuvidíte.Zarytý fanúšikovia tohoto žánru asi utečú od tohoto filmu.V skutočnosti film ponúka len hlad zombíkov po ľudskom mäse a po krvi a tým to končí.Kto by chcel robiť titulky k tomuto filmu,niet mu čo závidieť.Zaberú toľko ako minimálne tri celovečerné filmy. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Pontypool je inovatívny zombie film, pri ktorom by zaplesal aj samotný de Saussure. Je to neskutočne dobre poskladané. Náznaky tajomnej nákazy v rozhlasovom vysielaní sa v skvelom McHattieho výkone menia na skutočnú hrôzu, bez toho aby ste videli nejakú gore scénu. Taktiež oceňujem netradičné ponímanie prenosu nákazy (viac nemôžem popísať, lebo by to hraničilo z maximálnym spoilerom). Skromný a nízkorozpočtový film, ktorý sa na nič nehrá a má gule. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Scenárista Tony Burgess si vo filme strihol rovnomenné cameo, konkrétne v scéne so živou hudbou v rádiu. (BlackTom)
  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (BlackTom)

Reklama

Reklama