Reklama

Reklama

Pontypool

  • Kanada Pontypool (více)
Trailer

VOD (1)

Psychologický thriller, v němž smrtící virus prostupuje městečkem v Ontariu. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

"Kind of zombie" film odehrávající se cele na půdě jedné maloměstské rozhlasové stanice, kde se de facto (kromě hlasů) objevují jen 4 herci? Může to fungovat? Pokud je herců málo, je důležitý jejich výběr, což se zde celkem povedlo - Stephen McHattie je velice charismatický kovboj, rozhlasový veterán a dvě dívky, které ho doplňují, se mi taky líbily (nejen jejich vzhled, ale i herectví). A pak tu je dr. Mendez... Film má výbornou atmosféru, kameru, na produkci tohoto typu je překvapivě kvalitně natočen. Do zhruba 50. minuty trochu nuda, pak se to zlepší, ale ke konci už jakoby autoři nevěděli, jak film ukončit a tápou. Celkově vzato: solidní, atmosférický horror, nikoliv však můj "cup of tea". ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Určitě se nedá upřít nápad a snaha o netradiční zombárnu. Hlavní postava proslulého moderátora Mazzy, ztvárněná hercem McHattiem je výborná a především jeho výkon, plný hlášek, dialogů, drží film nad vodou. Na můj vkus toho bylo až moc, neboť časem začínají být konverzace ohrané a neprospívá tomu ani délka filmu. Hororové prvky se příliš nedaří budovat, kromě počáteční nejistoty, co se vlastně odehrává. Vše kolem apokalypsy se dozvídáme přes volající do rádia a divák si musí domyslet sám, co se ve skutečnosti děje. Zombie příliš ve filmu neuvidíte, ale když už, vypadají dobře a celkově se film nepůsobí z nejlevnějšího ranku. Bohužel závěrečná pointa mi přišla naprosto debilní a jako plnokrevný horor to ve mě nic nenechalo.......4/10 ()

Reklama

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Pontypool je inovatívny zombie film, pri ktorom by zaplesal aj samotný de Saussure. Je to neskutočne dobre poskladané. Náznaky tajomnej nákazy v rozhlasovom vysielaní sa v skvelom McHattieho výkone menia na skutočnú hrôzu, bez toho aby ste videli nejakú gore scénu. Taktiež oceňujem netradičné ponímanie prenosu nákazy (viac nemôžem popísať, lebo by to hraničilo z maximálnym spoilerom). Skromný a nízkorozpočtový film, ktorý sa na nič nehrá a má gule. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

V době, kdy je divák nucen se přehrabovat ve scénáristickém hnojišti, přijde mu vhod cokoliv, co byť mírně zavání originalitou, a pokud s tím vyrukují tvůrci hororů, překvapení se násobí. Pontypool táhne jedna myšlenka (bohužel suverénně vyžvaněná snad všude, kam se člověk podívá), která je rozvíjena z omezené pozice tří herců a tří místností. Víceméně to táhne charismatický Stephen McHattie, ale to stupňované napětí válí diváka až do samotného závěru. Ta ‚léčba‘ je diskutabilní, stejně jako potitulková sekvence. Každopádně, Orson Welles se svým slavným rádiovým ‚vtipem‘ by měl jistě radost. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý kousek... Dá se říct film o zombies, ve kterém, víceméně, žádné zombies neuvidíte... Celý se odehrává v rádiu s pár herci... Nevěřil jsem, ale atmosféra je výborná, pointa docela zajímavá, ale co celý snímek vyzdvihuje o několik tříd výš, je výborný výkon Stephena McHattieho... O jeho hlase se mi snad bude i zdát... Nelze než doporučit... Jo a je zbytečné číst obsah filmu, LIVINGDEAD ho asi neviděl, protože by nemohl psát takové blbosti... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (BlackTom)
  • Scenárista Tony Burgess si vo filme strihol rovnomenné cameo, konkrétne v scéne so živou hudbou v rádiu. (BlackTom)

Reklama

Reklama