Reklama

Reklama

Whitechapel

(seriál)
TV spot
Thriller / Krimi / Mysteriózní
Velká Británie, (2009–2013), 13 h 37 min (Minutáž: 44–48 min)

Hrají:

Rupert Penry-Jones, Phil Davis, Steve Pemberton, Sam Stockman, Claire Rushbrook, Ben Bishop, Hannah Walters, Angela Pleasence, Alex Jennings (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Detektiv Chandler dostává svůj první případ vraždy. Roku 2008, přesně sto let po sérii vražd, které spáchal Jack Rozparovač, je v londýnském okrsku Whitechapel nalezena mrtvá žena. Způsob vraždy přesně odpovídá sto let starým zločinům - přesto nikdo nechce věřit tomu, že vrah kopíruje zločiny Jacka Rozparovače. Zanedlouho je ale nalezena další oběť. (mahler)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (80)

Gogo333 

všechny recenze uživatele

1.série - Jack Rozparovač - Výborná atmosféra a napínavý děj, chvílema mi naskakovala husí kůže, jindy jsem se zase bavil nad hláškama a vtípkama mezi kolegy. Rozhodně potěšil Steve Pemberton, kterého si pamatuji z Psychoville, kde hraje také fanouška seriových vrahů. Hodnocení 90% ___2.série - Krayovi - Schéma hodně podobné první sérii, trošku víc se děj zaměřuje na samotnou jednotku. Ubyl humor a seriál trochu zdrsněl, pořád dost povedený, ale na první řadu to nemá. 75% ___ 3.série - rozdělěna na 3 případy po dvou dílech. Nejvíc se mi líbíl 3. případ měl povedenou atmosféru a nejzajímavější příběh. Hodnocení 80% ()

Sonnik 

všechny recenze uživatele

The nightmare begins again. Stejně jako u Luthera Britové nezklamali ani tady. Stejně jako Luther je i Whitechapel v některých chvílích, hlavně v první řadě, krásně temně atmosférický. Autoři mají asi hodně nakoukánu Fincherovu Sedmičku. Sympatické je taky propojení děje s reálnou historií Londýna. První tři díly se věnují vraždám podle Jacka Rozpraovače a druhé tři díly legendární dvojčatům Krayovým, kteří kdysi ovládali východní část Londýna. První část je nepochybně vydařenější a u druhé už to značně skřípe, ale dívat se na to dá pořád. Trojka se vrací k dobrému začátku.. "Nobody said you had to be the greatest detective that ever lived, only the best detective that you can be." S01 - 80% S02 - 55% - S03 - 80% ()

Reklama

GeusX 

všechny recenze uživatele

Výborná a velmi napínavá detektivka ze současnosti v klasickém stylu, v temných, ponurých ulicích Londýnského East Endu. První (mini)série (2009) (3x45min) o vraždách podle předlohy, podle Jacka Rozparovače: 95% # Ve druhé, znovu třídílné sérii (3x46min), řeší inspektor Chandler, seržant Miles a "bloody amateur" Ed další zločiny věrně kopírující gangstery ze šedesátých let. Opět napínavé, rafinované jak konspirace v Aktech X, až jsem se místy v záplavě informací při rychlých konverzacích trochu ztrácel (rozuměj, nestíhal jsem číst titulky :). 2.série (2010): 70% # 3.série je tentokrát šestidílná (6x cca46min) a čítá tři dvojdílné případy záhadných a děsivých mordů (1-vraždy v uzamčených domech / 2-rozčtvrcené oběti / 3-honba za psychopatickým vrahem). 3.série (2012): 80%, 90%, 95% #################### Doporučení pro milovníky strašidelných detektivek na pozdní večery! ()

snaked 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení je asi příliš nízké. Obě řady jsou vyrovnané, ale v obou mi něco chybělo, bohužel, ve srovnání s dalšími britskými seriály a sériemi, které jsem měla možnost vidět, mě Whitechapel tolik nezaujal, nevtáhnul. Herecké obsazení i zpracování přitom nasvědčovaly, že půjde o hodně dobrou zábavu... Nicméně známé schéma, unikající copycat killer, asi byl pro mě příliš frustrující. Krátce: Whitechapel mi nesedl. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

1. série - špička ve svém žánru. Napínavá atmosférická krimi se sympatickým obsazením. Závěr je také dobře vyřešen. 84%. 2. série - Čekal jsem určitý sešup kvality, ale opak je pravdou. Většina komentářů se shoduje, že druhá série je nejslabší. S tím nesouhlasím. Policejní tým se dostává pod enormní tlak o překvapení není nouze. Spíše problém vidím v určitém nepřijetí odlišného konceptu, kdy se nehoní zabiják, ale musí se bojovat proti několika nepřátelům (skrytým i neskrytým). U mě velká spokojenost...84%. 3. série - 3/1 - svým způsobem dost děsivé (život s monstrem). Seriál si pořád drží obdivuhodnou úroveň. Dokonce i trochu humoru se tam objevilo. 82%. 3/2 - travičská story za 81%. 3/3 - ani ve v cílové rovince se nezvolnilo. Pravděpodobně nejděsivější díl série. 84%. Všechny tři série drží vysokou kvalitu. Temná propracovaná psychologie postav je obdivuhodná. 4. série - 1/2, 2/2 - zabíjení čarodějnic děsivou zrůdou...86%, 3/1, 4/2 - sběratel...82%, 5/1, 6/2 - příchod antikrista...90%. Whitechapel si zaslouží nejvyšší hodnocení. Čtvrtá série zjevuje zlo, které přesahuje všechny případy dohromady. Seriál, u kterého je každá série lepší a lepší. Děsivé, promyšlené, napínavé...celkově 91%. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • V seriálovém obsazení figuroval i britský herec Dave Atkins nám známý díky filmu Nemocnice Britannia (1982). Ten naneštěstí zemřel krátce před první klapkou ve věku 67 let na selhání srdce. (Conspi)
  • Mnoho jmen postav je založeno na skutečných podezřelých a obětech v případu Jacka Rozparovače. (Kulmon)
  • Většinou se točilo na místech, kde Jack Rozparovač vraždil a většinou se točilo v noci. (Kulmon)

Reklama

Reklama