Reklama

Reklama

Frozen

  • Velká Británie Frozen
Trailer

Skupinka fanúšikov snowboardu a ostatných zimných športov poblúdi v mrazivom počasí a bude sa musieť popasovať s bojom o prežitie. (tom88)

Videa (1)

Trailer

Recenze (514)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Intenzivní komorní survival drámo. Námět "trojice lyžařů uvízne na lanovce" určuje celý film, nějaké dějové kličky se k němu snad ani vymyslet nedají. S méně sympatickými hrdiny by se z Frozen stal velmi lehce kvalitativní propadák, no naštěstí se hlavní trojici povedlo vybrat na výbornou. Jejich snaha se zachránit žádné extrémní intelektuální pohoršení nebudí (ačkoli jsem se už dočetl pravý opak), dialogy se pohybují v rozmezí od snesitelných po zábavné, já jsem spokojen. 7/10 ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

A proto jezdím na běžkách, to můžu zdechnout maximálně při stromečkování do kopce! (Komentář obsahuje spoilery!) Nebudu spekulovat na téma, zda má některá sjezdovka tak mizernou návštěvnost, že je v provozu jen o víkendech a v pracovních dnech areál zeje prázdnotou jak Vysoká škola Romská. Každopádně mi nápad uvěznit tři americké retardy na sedačce lanovky přijde výživný. Zpočátku jsem jejich lapálii sledovala škodolibě, no postupně mi těch ubohých blbečků začalo být i líto. V zájmu reality se však režisér mohl vyvarovat pár nesmyslů. Jak mám někomu věřit šílenou klemru, když nevidím, jak se mu před tlamičkou sráží oblaka páry z dechu? Pochopím ještě, že blondýna v pokusu upoutat pozornost odhodí rukavici, ale proč si v tom úděsném mraze nedopne bundu nadoraz? Abysme mohli obdivovat její omrzající usoplený ksicht? Usnout s holou rukou na kovové šprušli? OK, prostě americká blondýna, my Češi bysme si holt pracku strčili do kapsy nebo do podpaždí... A už se dostáváme k největšímu idiotovi: chtějí mi vážně režisér a scénárista tvrdit, že by onen první U.S. mentál skočil prostě jen tak bez přípravy a nesnažil se v první řadě dostat co nejníž? Vždyť i té blondýně se zmrzlým mozkem to došlo! Ještě bych mohla chvíli pokračovat, ale vzal to šlak, hlavně že se vlci nažrali a koza zůstala celá! A taky to štěňátko nakonec asi neumřelo hlady - to mi udělalo největší radost!:-) 75% ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Thriller z lyžařskýho vleku... Musím říct, že to bylo víc fascinující, než třeba sledování Poláka na lyžích. Aby tři mlaďáci na vypnutý lanovce dopadli takhle a na tolik kusů chce mít podle mě minimálně inženýra z Vysoký debilní, no ale kdo z nás nikdy nemachroval před holkou, že jo. Jenom doufám, že za tímhle veledílem nestojí lidi z Pece pod Sněžkou, protože pořád si myslím, že sedačky jsou lepší než kotva na Javoru. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nečekaně sugestivní a nervydrásající. Pamatuji si na scény z Blair Witch, při kterých jsem se třásl jako osika, zíral s otevřenou pusou a mrazilo mě po zádech. Vzpomínám si na Válku světů, kdy jsem Rayově rodině držel v těch nejvypjatějších scénách palce tak silně, až mi zbělaly ruce. A nesmím zapomenout na cliffhangery z Dextera, při kterých se skřípot zubů nese ztichlým pokojem a po tváři stéká osamocená slza. Tak tohle všechno Frozen má. Je to hutné drama, nezapomenutelný thriller a hlavně film, při jehož sledování jsem si opět připoměl, jak je to úžasně neopakovatelný pocit, vžít se do těch lidí a trpět s nimi. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem chtěl nasolit jenom tři, protože co si budeme povídat, Frozen není nic originálního a film v mnoha místech hodně vázne. Má sice slušnou psychologii a několik hodně vyhrocených situací, ale i přes krátkou stopáž stihne chvilkami nudit. Přesto ve mně po dokoukání zanechal docela hluboké mrazivé (dvojsmysl nebyl zamýšlen, přesto se hodí) pocity. Hlavní trojice je sympatická, jak nemusím Kevina Zegerse, tak tady se předvedl hodně dobře, chlapík, co jsem ho celou dobu měl za hobita (ne za Marka Slováka, podotýkám) taky, a se slečnou Emmou Bell snad musí sympatizovat každý. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (14)

  • Film byl natáčen bez použití CGI efektů či klíčovacího plátna a herci tak značnou část natáčení skutečně ztrávili na lanovce. (Hal_Moore)
  • Príbeh sa odohráva vo fiktívnom pohorí Mount Holliston v Novom Anglicku. Holliston je názov mestečka, kde vyrastal režisér Adam Green. Nie sú tam však žiadne hory, kde by sa dalo lyžovať. (beso74)
  • Sněhová bouře o první noci byla dostatečně silná na to, aby plně zasněžila lyžařské vybavení, které postavy shodily pod lanovku, i mrtvé tělo. V záběrech na celou horu je však patrné, že i v noci jsou stále viditelné vyježděné trasy lyžařů z odpoledne. (hansel97)

Reklama

Reklama