Reklama

Reklama

Epizody(16)

Komediální seriál z prostředí venkovského fotbalového mužstva, který mapuje jednu fotbalovou sezónu fotbalového klubu SK Houslice. (oficiální text distributora)

Recenze (926)

petaspur 

všechny recenze uživatele

"My taky chceme do Kraje! Napřesrok zasejeme trávu v brankovišti ..." Slavoj Houslice je zkrátka ambiciózní klub. Všechny typy jeho hráčů i činovníků jsem při svém dlouholetém pobíhání po pažitu někdy potkal a činí mi velké potěšení si na ně zavzpomínat u obrazovky. Jsem rád, že při hodnocení tohoto seriálu se samo zpochybnilo mé přesvědčení, že většina zdejších uživatelů inkasovala za čtyři z tělocviku, při kombinaci slov NOVA - FOTBAL jim samospoušť mačká tlačítko odpad! a náhodně vybere jeden z připravených znechucených komentářů. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Po více dílech musím zvýšit na čtyři hvězdičky, hlavně díky vynikajícímu Vetchýmu. Ten vyčnívá nade všechny a opravdu mě dokáže snad při každý jeho scénce rozesmát. Zároveň mi přijde, že s počtem dílů stoupá i zábavnost, rozjezd byl slabší. Je jasný, že seriál není zdaleka pro všechny, ale kdo se pohyboval nebo stále pohybuje ve fotbalovým (možná i obecně sportovním) prostředí, obzvláště na takový úrovni jakou prezentuje právě tenhle seriál, si to pravděpodobně užije. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

V poslední době, kdy jsou naše české televizní kanály přehlcené splaškou českých nebo zahraničních stupidních telenovel byl tento seriál z produkce televize NOVA jediný, u kterého jsem si řekla, "škoda, že nemá víc dílů!" Úžasný námět, Olda Vetchý neskutečně zářil a jak naznačil Cival, v tomhle podal jednoznačný, oscarový výkon. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Lidový seriál, který je rozvinutím filmu z CT. Nova byla rychlejší a udělala z toho táhlý seriál. Jen zde chybí některé lepší herecké postavy, a jsou nahražené horšími. Např. Jiránková. Je pěkné, že si režisér vzpomenul na měkter herce, kteří mají nyní potíže s penězi a dal jim šanci, aby si něco vydělali... ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Vulgarismy a hovorová čeština tam padaj jak fíky do kasy a je úplně jedno, že často je to vo ničem, když je to tak krásně ze života. Smrdí z toho zapařené spodky, lepkavé je to jak rozlitý gambáč a díl od dílu to graduje až do fáze, kdy postavám stačí naprosto obyčejná věta, aby z toho byl výtečný a trefný fórek. Pokud bylo Kožené slunce Zákonem Pralesa, Okresní přebor je takový snaživý a zlepšující se apokryf. Jeden z mála českých seriálů, které sedí a když je chytně křeč, tak výhradně ze scénáristické nemohoucnosti. Edit po 12. díle: zvyšuji na pět. Je smutné, že reflexi zaprděné xenofobie musí udělat s takovou grácií až seriál, kde se mluví ve větách jednoduchých a každé druhé slovo je vole nebo prdel. Ale "Láska" je tak trefná sociální sonda, že dávám Okresnímu přeboru plné hodnocení. Definitivně se totiž emancipoval od "poetického" vzoru a jede si svou cestou jistě jako promazaný Zetor. Jeho buranství není tvář, ale maska. To mě baví a klidně díky tomu zapomenu i na hodně kolísavou kvalitu. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (75)

  • David Novotný (Jarda Kužel) se po skončení natáčení na popud Jana Prušinovského po více než třech letech vrátil k aktivní kopané a začal nastupovat za bývalý režisérův oddíl Zadní Třebaň ve třetí třídě. (Olík)
  • Původní hospoda místních fotbalistů byla pro potřeby seriálu přestavěna na klubovnu a kancelář klubu byla vybavena odpovídajícím nábytkem, diplomy, společnými fotografiemi a vlaječkami. (ČSFD)

Související novinky

Reklama

Reklama