Reklama

Reklama

Přenašeči

Trailer 1

V tomto apokalyptickém příběhu postihla Spojené státy americké děsivá virová pandemie. Čtyři přátelé (Piper Perabová, Chris Pine, Emily VanCampová a Josh Berry) se jí snaží uniknout, ovšem brzy zjistí, že jsou si navzájem nebezpeční více než nákaza hrozící ze vzduchu. Čtyři přátelé jedou napříč pouští na pláž. Ovšem tohle není radostná oslava konce semestru. Snaží se utéct konci světa a také jeden druhému. Aby unikl smrtícímu viru, který nemilosrdně zabíjí všechny kolem, se Danny s bratrem Brianem, přítelkyní Bobby a kamarádkou Kate vydávají na cestu napříč jihozápadem USA. Hrají o čas a každá minuta je velmi drahocenná. Během čtyř dnů se skupinka studentů potýká s těžkými morálními rozhodnutími. Přátelé nakonec zjišťují, že největším nebezpečím nejsou smrtelní mikrobi, ale temná stránka jich samotných. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (386)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý film. Dejme si vedle sebe nejnovější postapokalyptické kousky Carriers, The Road a Book of Eli. Překvapivě tím nejmíň akčním jsou Carriers. Snímek, který je a není o zombíkách. Který je romerovštější než všechny Romerovy filmy. Dostanete tu dokonalepromyšlené a fungující drama plné bezvýchodnosti. 90%. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

***Celkem 65%***TV/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Prostředí 7/10/// PLUS: docela mě potěšilo vidět v béčkovém hororu takové překvapivé obsazení v podobě Chrise, Emily a Piper, docela jsem si je tam užil, přesto že mohli předvést něco víc, námět je poutavý MINUS: jak jsem už nakousl, herci nemají moc co hrát nebo se ani nesnaží, užívají si bezstarostný roadtrip, aspon mi to tak přijde, atmosféra mohla být působivější, apokalypsa nám mohla být více přiblížena, takto si tvůrci pohrávají s něčím co je a taky možná není, jediným vodítkem tady je interaktivita s vedlejšími postavami./// Shrnutí: Film nám ukazuje situaci kde větší riziko přestavují nám blízké osoby a chování lidí, než nákaza samotná. Zde jde stranou láska i přátelství, vyhrává ten který přežije a dokáže s tím žít. Jak by jste se zachovali vy? ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

NEMOCNÍ ZNAMENAJÍ MRTVÍ. KDYŽ PORUŠÍTE PRAVIDLA - ZEMŘETE..... /// První polovina přináší putování po ,,vybydleným“ světě, kde nakažený děti vzbuzují lítost. Ten svět je barevnej a pár překvapení se v něm najde. Ve druhé půlce už řešíme jestli je svině ten, kdo zabije infikovanýho nebo ten, kdo zabije infikovanýho kvůli benzínu, nebo kdo zabije...... OPUSTILI BY JSTE BLÍZKÉ, KDYBY...... zajímavé podněty k zamyšlení, ale stejně mi tu chybí nějaká LEGENDA. Vlastně nic nového pod sluncem (ano, toho tu je dost). Souhlas – lidi s chřipkou by měli zůstat (zavřený) doma. Strach? Bát se můžete akorát sebe, jestli nevíte, jak v těchto situacích jednat. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím jaký to je umřít na základě svých pravidel. 2.) Mám vyrážku (trošku...., mohla by to bejt i modřina, kdyby kolem všichni neumřeli). 3.) Stále nejsem přesvědčenej, jestli mám kolem sebe všechny postřílet (myslím infikovaný – DEBILE!). /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Svědectví light. Steve King by z toho filmu byl nadšený. Skvělá atmosféra, která se pohupuje mezi pohodovým si užíváním a naprostou beznadějí mi prostě sedla. Obsazení se povedlo na jedničku (kraluje Chris Pine) a postavy se chovají pěkně realisticky a když se náhodou nějáká chová lidsky je po zásluze potrestána. Jediná výtka. Trošičku bych prodloužil konec a nechal skápnout i zbytek posádky. Ale lidi holt maj radši štastný konce. P.S: To se na to podívejme, Steve z toho opravdu nadšený byl, dokonce se o tom rozepsal v jednom článku v Entertainment Weekly. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Naprosto nezvládnutá atmosféra doplácející na ledabylost tvůrců. Nesežeru jim báchorky o strašný a smrtící nemoci, která se přenáší dechem, když si všichni ty svoje roušky nandavají kdy se jim zlíbí a navíc je jasně vidět vidět, že díky díky mezerám mezi gesichtem a maskou to těsní jak díra ve zdi. Zápletka (díky pandemii, kdy skoro všichni pomřeli se čtyři mláďata vypravují do míst, kde strávili dětství) je fakt dementní a navíc nefunkční, protože po cestě neustále někoho potkávaj. Ovšem hlavní neduhy přetrvávají spíše v první polovině. Tam se dočkáme hlavně otravnýho humanismu s malou holčičkou. Od poloviny (přesně v okamžiku, kdy Brian vyprovodí nakaženou přítelkyni z auta) už to začíná mít docela koule a konec je dokonce relativně funkční. Pokud hledáte lepší filmy z podobnou tematikou, vyzkoušejte The Road, 28 Days Later nebo Darabontův Mist. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Kiernan Shipka, která ztvárnila nakaženou malou holčičku, byla v roce 2010 za roli v tomto filmu nominována na Young Artist Awards. Tuto cenu každoročně udílí nezisková organizace Young Artist Foundation, která se finančně i jinými způsoby snaží podporovat mladé herce a herečky. (JardaBauer)
  • Natáčanie prebiehalo v amerických štátoch Texas a Nové Mexiko. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama