Reklama

Reklama

Skautská příručka pro chlapce

  • Velká Británie The Scouting Book for Boys

Obsahy(1)

Drama začíná nenápadně v karavanové osadě na jihu Anglie. Dospívající Emily a David jsou nejlepší kamarádi a spolu si užívají pohodové léto. Záhy je Emily nucena přinést oběť své mladické revoltě - opustit veškerý komfort a odejít z domu. Skrývá se v jeskyni na pobřeží a David jí ochotně pomáhá zachovat si suverenitu navzdory usilovnému hledání rodičů. Emily to možná nepociťuje, ale pro Davida začíná být situace nelehká. Pod tlakem okolí, tíhou nově nabytých informací a také prvních neznámých citů začíná nad sebou ztrácet kontrolu a nemá nikoho, komu by se mohl se vším svěřit. Tragédie čiré naivity popisuje tíhu dospívání a zároveň důležitost mezilidských vztahů. Jak málo stačí, aby se svět zbořil jako domeček z karet. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

Aky 

všechny recenze uživatele

Nesmírně zajímavé a zejména originální drama o tom, jak tenká je hranice mezi bezstarostností a odpovědností, legrací a tragédií, nadějemi a bezvýchodností. Příběh se vyvíjí pro mne zcela nepředvídatelně, přičemž ovšem nepostrádá logiku, která se divákovi zpětně vyjevuje, a on dodatečně musí uznat, že to vlastně jinak probíhat nemohlo. Dech beroucí závěr všechno korunuje. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet £1milión║ Tak z jedného nič hovoriaceho filmu som ušiel a prebehol do druhej kinosály a tam sa vykľul rovnako bezvýznamní počin. Proste Anglicky chladné, bezdejové, nudné postavy, pasívny dej, film skončí a človek nevie čo veľké? tým vlastne režisér chcel vypovedať. /videl v kine: 30%/ (videl na festivale Art Film Fest 2010) ()

Reklama

marvan 

všechny recenze uživatele

Prozatím nejpříjemnější překvapení z třináctky soutěžních filmů letošního Febiofestu (2010). Film tematicky spadá do žánru bildungsromanu, navzdory jednoduchému ději a zápletce má slušný spád. Nepřehlédnutelný je výkon hlavní představitelky Holliday Grainger, který si svou živelností nezadá s oceňovaným výkonem Katie Jarvis ve Fish Tanku. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Skautská príručka mi spôsobila väčší prievan v hlave, než by som očakával. Za zvukov zaujímavej hudby sa predo mnou pomaly vynáral obraz života dvoch "siamských" teenagerov v karavanovej osade. Atmosféra pomaly hustla, pretože dvaja vrstovníci dospievali v rôznych časoch a dievča k dlhoročnému blízkemu priateľstvu nepripúšťalo žiadne alternatívy. Hrozba odlúčenia dvojice dynamizovala dej a postavy sa začali správať podľa svojich vnútorných pohnútok. Obzvlášť ťažké bolo pre mňa pochopiť myslenie a konanie chlapca, ktoré v závere nadobúdalo psychopatické črty. Preto ma rozhodila scéna, ktorá v Misery má svoju vnútornú logiku, ale v tomto filme sa stala zdrojom mojich pochybností nad hodnotením. Ešte že existujú tri hviezdičky. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá civilná dejová línia ani jedno zbytočné slovo, predvídateľná a možno práve preto presvedčivá psychológia postáv a neuveriteľne silná atmosféra, ktorá v kontraste s dôležitosťou deja bola vystavaná na lyricky intímnych detailoch. (naháňanie oviec na lúke, pohladenie po tvári, skákanie po strechách...) ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama