Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cosimo (Memmo Carotenuto) měl toho dne opravdu smůlu, když ho lapili při obyčejném pokusu o krádež auta. Jako známý recidivista putoval rovnou za mříže a na hezky dlouho. Ach jo, tohle se mu musí stát zrovna teď, když má v pácu skvělou prácičku, která by hodila pořádnej balík. Jeho kumpán - vysloužilý žokej Capannelle (Carlo Pisacane), by ho rád z vězení dostal, jenže ani za sto tisíc lir si s Cosimem nikdo nechce dobrovolně vyměnit místo tím, že se k jeho činu přizná. Postupně ho odmítne prodavač popcornu Mario (Renato Salvatori), Sicilián Michele (Tiberio Murgia) žárlivě střežící krásnou sestru (debutující Claudia Cardinale) i fotograf bez práce zato s manželkou ve vězení Tiberio (Marcello Mastroianni). Až natrefí na boxera Peppeho „Pantera“ (Vittorio Gassman), co zrovna zase dostal v ringu nakládačku. Peppe na nabídku přistoupí a před soudcem sehraje takové divadélko, že ho rovnou šoupnou za Cosimem do chládku. Tak jsou ve vězení oba a plán nevyšel.
V base Cosimo Peppemu prozradí podrobnosti o chystané loupeži, Peppe mu totiž neřekl, že ho mají brzy propustit. Když se tak stane, dveře k bohatství jsou otevřené. (dopitak)

(více)

Recenze (20)

Flego 

všechny recenze uživatele

Ikony talianského filmu sa zišli, aby pobavili nesmierne půvabnou zlodejskou komédiou. Vykreslený svet zlodejíčkov a ich chudobných rodín je na konci filmu dovedený do absúrdna a vyznieva ešte zábavnejšie. Všetko sa to točí okolo príprav lúpeže kasy, ktorá je ako býva zvykom dokonale pripravená, len problémy sú z realizáciou. Potešila ma aj svieža jazzová hudba od Piera Umilianiho. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Začátek je dlouhý a překomplikovaný, mladší herci (Gassman, Mastroianni, Salvatori) ač jsou dobrý, nevidím ,,to,, navíc, a ikona Totó - který pro Itálii znamená to, co pro Francii Louis de Funès - má jen menší roličku: je tady jen na skok. Pro ten hlavní proud diváků bude tedy spíš jen průměrným filmem. Pro ostatní: 1. Incrocci - tento korunovaný král humoru - má vynikající den. 2. Capannello (Carlo Pisacane). 3. Tvůrci vyhledávají gagy. - Hodnocení dnes až 84 procent, je rozhodně přehnaný i tak, že ohodnotili ho většinou diváci - včetně mě-, kteří italské filmy vyhledávají, ale méně než čtyři hvězdičky nemůžu dát filmu při kterém jsem se nakonec dobře bavil. ()

Reklama

Javert 

všechny recenze uživatele

Hlavně v první polovině dosti rozvleklé, ale když přežijete to postupné představování jednotlivých postav a jejich "misadventures", dostanete italskou komedii v tom nejlepším možném slova smyslu, kde se pravidelně střídá konverzační humor s klasickými slapstick prvky. A také bych rozhodně neřekl, že film stojí na Mastroiannim, boží jsou totiž úplně všichni zlodějíčci. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

No konecne kvalitna talianska komedia o zlodejoch - zacina to v malom, kradezou auta a potom chcu tito ludkovia ale vacsi kseft. Divak si musi zvyknut na pomalsi rozjazd,a le potom to uz ide, perfektna atmosfera Italie 50. rokov, neustale zvraty, vyborne tempo a najma dialogy. Fakt film u ktoreho sedite na kraji stolicky s dychom zatajenym a zabudol som aj dychat. Hviezdy Cinema Italiano - Marcello Mastroianni /la Notte, velka Zranice, manzelstvi po Italsku/ a Toto su len vo vedlajsich ulohach. Druha polka filmiu je uz kvalitna filmarska jazda se vsim vsudy - nuda nehrozi, dialogy vyborne, exteriery ...... fakt vrele odporucam . 84 % ()

ad 

všechny recenze uživatele

Tento svižný, vtipný gangsterský filmeček (s nezbytnou jazzovou melodikou) mi ze všeho nejvíce připomněl poetiku filmů jako je Sbal prachy a vypadni,nebo Podfu(c)k, ale má v sobě i cosi z Tarantinových postupů... nejlepší na něm je, že vedle těchto filmů velmi obstává i sám o sobě a určitě by bavil i puklikum zmíněných filmů... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo v Římě v lokalitách Piazza dei Sannitti, Ex Cinema Quirinale, Via delle Tre Cannelle, Universita Cattolica di Roma a část také v Cinecittà Studios. (Terva)

Reklama

Reklama