Reklama

Reklama

Ach, ty vraždy!

(seriál)
všechny plakáty
TV spot 5
Česko, (2010–2012), 10 h 59 min (Minutáž: 87–100 min)

Režie:

Zdeněk Zelenka

Scénář:

Zdeněk Zelenka

Hrají:

Jiřina Bohdalová, Václav Jílek, František Němec, Filip Blažek, Jiří Schmitzer, Josef Dvořák, Jan Hrušínský, Viktor Preiss, Petr Kostka, Martin Kraus (více)
(další profese)

Epizody(7)

Doktorka Kalendová, advokátka v důchodu, často pomáhá svému vnukovi Kamilovi, nepříliš šikovnému policistovi, řešit vraždy. Nebojí se vyšetřovat v přestrojení, v čemž jí pomáhá i to, že je ochotnicí a má spoustu kostýmů. (Česká televize)

Videa (6)

TV spot 5

Recenze (134)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Gerontofilní kratochvíle (to by se odpustilo, páč ti starci mají pořád herdek energii) s absolutně senilním scénářem (což se neodpustí, protože to celé připomíná Agathu Christie po dvojité lobotomii). Chápu, že je třeba důchodcům vysvětlit, jak se z mobilu vyndává baterie, ale opravdu je jim nutné předkládat nesmyslně řídkou kaši v podobě detektivní zápletky, která je komplikovaná jako splachování záchodu? ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Ty dvě hvězdy jsou za splnění protiúkolu - v civilu až parodicky protivná megera Bohdalová zde hraje noblesní advokátku! Kdybych ji nezažila jako nechutně držkující babu princmetálovou beze špetky soudnosti a pokory, možná bych jí to i zbaštila, ale já jí to její ubohé chování fakt nikdy nezapomenu, a to jsem se prosím při zvěstech o jejím držgrešlovství a protivné nafoukanosti této paní zastávala. Asi proto mi to pak dala sežrat:-) ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Je-li kriminalista vyšetřující vraždy myšlení neschopný, tak by měl mít babičku, která si zpestřuje důchod objasňováním případů. Poručík Kamil Kalenda takový samozřejmě je a jeho judrbabka je pro něj jistě větší štěstí, než pro mne, který se na to rozhodl dívat. Od útlého dětství totiž nesnáším duchodkyně, které mají geniální nápady a instinktivně vedou vyšetřování směrem, který by profíka pouze upřímně rozesmál. A této paní bych její předchozí právnickou kariéru nevěřil ani kdyby mi ukázala červený diplom, na který celý týden poctivě dřela na plzeňských právech. ()

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Hodnotím zatím pouze po shlédnutí 1.epizody. Jde o velmi příjemnou záležitost, více humornou než detektivní, ale to mi nevadí. Složité zápletky typu Agathy Christie jsem ani nečekal. Jiřinka je nesmírně vtipná, jen Václav Jílek mi přišel takový nemastný, neslaný. Už teď se těším na další díl a mít tu možnost, pustil bych si ho hned teď, co jsem dokoukal 1.epizodu. A tak to má být. ()

brzozin odpad!

všechny recenze uživatele

Vlezlá Bohdalka, která si tu hraje na českou Marplovou. Jenže to nefunguje. Marplová je elegantní dáma, Bohdalka skřehotající bába, kterou nevím proč pořád obsazují do role nonšalantních dam (absolutně se to k ní nehodí). Navíc jezdí v nechutně předimenzovaným bouráku (asi to má ráda). Nechápu, proč je ten detektiv tak přitroublé poleno, nerozumím tomu, proč jsou ty vraždy tak dětinsky primitivní a vůbec nerozumím tomu, proč tohle někdo točí. Takové české To je vražda napsala. Minimálně jedno mají Bohdalka s Jessicou společné. Absolutně jsou mi nesympatické. ()

Galerie (223)

Zajímavosti (27)

  • Ve čtvrté epizodě se Kamil zmiňuje o muži, kterého našli v sudu s louhem. Tímto se inspirovali Orlické vraždy, podle kterých byl natočen film Sametový vrazy. V tomto filmu hrál Jan Dolanský (stejně jako i v této epizodě seriálu). (vyfuk)
  • V čase 1:27:20 je slyšet, že datum 17. července, které ve větě říká plukovník Zdeněk Drtina (František Němec), bylo dodabováno později, jelikož plukovníkův hlas zní v tu chvíli jinak než při ostatních slovech ve větě. (David7)
  • Babička (Jiřina Bohdalová) čte knihu „Gangsteři z Východu - nové cesty zločinu“ od Jürgena Rotha. (sator)

Reklama

Reklama