Reklama

Reklama

Hlavním hrdinou tohoto filmu, inspirovaného skutečnou událostí, je sedmnáctiletý kluk z ulice. Michael byl jako malý odebrán své drogově závislé matce a poté vystřídal několik pěstounských rodin. Přežívá odkázaný sám na sebe, prakticky bez domova, když si ho na ulici všimne Leigh Anne Tuohyová. Dozvídá se, že chlapec je jedním ze spolužáků její dcery. Pozve ho, aby zůstal v jejich domě na noc, protože venku je třeskutá zima a on je oblečený jen v šortkách a tričku. Co začalo jako gesto milosrdenství, se změní v něco víc, když se Michael přes rozdíly v jejich původu stává součástí rodiny. Leigh Anne naráží na nepochopení u svých bohatých kamarádek. Michael musí v novém prostředí překonávat naprosto odlišné problémy, než které řešil dříve. Rodina se mu snaží pomoci, aby naplno rozvinul svůj potenciál, a to jak na fotbalovém hřišti, tak i mimo něj. S jejich pomocí a díky trenérům a učitelům může naplno využít svůj talent a stát se skvělým hráčem amerického fotbalu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (955)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ta paní byla moc hodná, že černochovi takhle pomohla, ale kvůli tomu to přece automaticky není dobrej film!!! Ze začátku dobrý. Čekal jsem, že se tam vyskytne nějaká dramatická linka, ale ono prd. Jen se všichni usmívají a mají se rádi. Postava Sandry Bullock už mě chvílema srala, jak všechny furt komandovala včetně manžela, totálního podpantofláka. Koukat se na to ale dalo díky titulnímu sympaťákovi. Klasickej obří dobrák, co by ani mouše neublížil a zaslouženě ke štěstí došel. 50% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh, který umí zahrát na tu správnou citlivou strunu. Jediné co bych vytknul je slabší závěrečná půlhodinka, která mi trošku kazila celkový dojem. Sandra Bullock si střihla velice výraznou ráznou ženskou, které není radno odporovat. Americký fotbal je pro mě stále nepochopený sport, ale tady naštěstí o nějakou propracovanou taktiku hry nešlo, takže jsem se v tom dokázal orientovat. PS: Po letech prvotní nadšení dosti opadlo. Sleduji velmi nereálný příběh, ve kterém se sejde úplně vše co se sejít má. Zcela určitě jeden z nejmedovějších filmů co jsem kdy viděl. 70% ()

Reklama

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.9/10] | me: Krásne podaný príbeh o jednej veľkej životnej zmene. Práve takéto filmy potešia ducha a hoci je pravdepodobnosť behu takýchto životných situácii takmer nulová, príbeh je to veľmi silný a dojímavý. Sandra Bullock sa svojej role zhostila vynikajúco a je jednoznačne hviezdou filmu. Samotný film má mnoho krásnych miest, ktoré chytia za srdce, ale nesnaží sa isť cielene za slzami. V dnešnom svete práve takýto film príjemne zahreje. Veľmi pekné. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Živná půda pro cyniky. Najdete tu všechny myslitelné stereotypy a klišé o americké mentalitě, defiluje tu dokonalá / republikánská / bigotní / konzervativní rodinka, která nebohému černošskému chlapci otevře domovní dveře i bankovní konto, přetvoří ho podle svého "správného" světonázoru a pronášejí se tu "obdivuhodně uvědomělé" fráze typu: "Nemusíte se mnou souhlasit, ale musíte mne respektovat" nebo "Uděláme to, protože je to prostě správné", popřípadě "Big smiles everyone!" Kape z toho patos, kapou z toho "pravé rodinné a americké hodnoty", ale odsoudit to dost dobře nemůžete, protože (skutečné) Leigh Anne Tuohy prostě patří obdiv a uznání. Jistou sílu ten příběh má (i když mě nijak nezasáhl), Sandra Bullock znovu kope za první hereckou ligu a po řemeslné stránce tomu rovněž nejde nic vytknout. Dal bych tři hvězdy – kdyby nebyla taková zábava to sledovat. 70% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Pre Američana srdcetrhajúci scenár je dostatočný materiál pre producentov, aby na post režiséra a tvoriaceho tímu si mohli dovoliť pustiť neuveriteľne neschopných, beznápaditých ľudí... Totiž v prípade Blind Side neklape žiadna filmová funkcia okrem overenej schéme príbehu - o NIKOM, kto sa stal NIEKYM. Chyba nespočíva v tom, že by bol ten film vyložene zlý, ale v tom, že mohol byť niekoľkonásobne lepší. Neexistuje v ňom totiž rastúce napätie, racionálny vývoj vzťahov medzi postavami a ich reálne chovanie sa navzájom. Všetko je to odvedené len spôsobom - natočme to takto, lebo je to tu napísané. Zo začiatku príjemný film, ktorý ma po hodine začal neuveriteľne štvať. A nomináciu na najlepší film od akadémie už nechcem ani chápať... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (28)

  • Sandra Bullock (Leigh Anne Tuohy) původně roli odmítla, protože nechtěla hrát postavu příliš zbožné křesťanky. Po setkání s Leigh Anne Tuohy práci - s podmínkou podílu na zisku (ale sníženým pevným honorářem) - přijala. (Kamiiik)
  • Po stadionem univerzity v Tennessee nejsou skladována žádná těla. Univerzita vlastní „body farm“ (tedy jakousi sbírku těl využívanou ke studiím) vzdálenou několik kilometrů. Oblast je obehnána ostnatým drátem a je přístupná pouze příslušným osobám. (HellFire)
  • Quinton Aaron se v přípravě na roli Michaela účastnil tréninků s týmem technické univerzity v Georgii. (HellFire)

Související novinky

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama