Reklama

Reklama

Fullmetal Alchemist: Bratrství

(seriál)
  • Japonsko Hagane no renkindžucuši (více)
Japonsko, (2009–2010), 26 h 40 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Hiromu Arakawa (komiks)

Scénář:

Hiroši Ónogi

Hudba:

Akira Sendžu

Hrají:

Rie Kugimija, Romi Paku, Iemasa Kajumi, Šin'ičiró Miki, Unšó Išizuka, Daisuke Namikawa, Fumiko Orikasa, Kazuja Nakai, Kendži Nodžima, Kóiči Jamadera (více)
(další profese)

Epizody(64)

Poté, co bratři Edward a Alfonse utrpí fyzická zranění, bojují proti zlu, aby se pokusili získat zpět svá těla. (Netflix)

Recenze (139)

JoseBenes 

všechny recenze uživatele

FMA: Brotherhood is for boys, FMA (2003) is for men. Možná i takhle by stačilo obě dvě ságy zhodnotit. Brotherhood až nesmyslně (ve srovnání s verzí z r. 2003) z rychlíku a velmi slabě odvypráví začátek a příběh s Ninou, do toho je přítomno mnoho iritujících prvků, postavy na sebe křičí, šklebí se, dělají trapný humor, postava Lust je na rozdíl od 2003 zabitá (obrazně i doslova), štvala mě ta malá Číňanka (jasně, císařství Xing, ale tak, je jasné, co je předobrazem), Winry je tu sexualizována a musí tu být romance...v jednu chvíli jsem myslel, že to nedokoukám. Na druhou stranu, asi od třicátého dílu mě to chytlo, figurky na šachovnici jsou rozestaveny a můžou se mezi sebou epicky bít až do úplného finále. Ubyde křičení a trapného humoru, souboje jsou patřičně megalomanské a pořád je na co se dívat. Dokonce příběh homonkulů dává v Brotherhood větší smysl. A ještě musím vyzdvihnout openingy jednotlivých epizod, které jsou naprosto perfektní (a úplně jinde než ty ve starší verzi). I přesto verzi z r. 2003 preferuji, byť asi budu v menšině. Ta je, jak to vystihnout, "rozbitá", uprostřed se toho zas tolik neděje, plyne daleko pomaleji, ale její filozoficko-melancholický nádech mě nakonec dostal emocionálně víc než Brotherhood. V konečném filmu (Conqueror of Shamballa) měli zůstat oba ve svém světě a mohl z toho být krásný happy end. ()

Darik 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že i přes tu část, kde se opakují díly ze série 2003, tak je tohle mnohem lepší (hlavně díky tomu, že se to drží mangy). Celkově co se týče příběhu, postav, hudby je tohle mnohem lepší než předchozí seriál. Humoru je tu opět spousta (obzvlášť narážky na Edovu výšku), souboje opět kvalitní, nádherný hudební doprovod, nové sympatické postavy a hlavně tak neuvěřitelně napínavej děj, že sem se od toho nemohl odtrhnout. Zkrátka tohle je pro mě za 5* a jednoznačně to překonává svého staršího bratříčka na plné čáře. ()

Reklama

solid 

všechny recenze uživatele

Naprostá ocelová bomba. Je mi líto staršího brášky, ale tohle má prostě vše co tam mělo být a nic co tam být nemuselo. Takhle se má točit anime. Počkat si nakonec mangy a pak to dotáhnout do konce. Tohle dílko nepodléhá zákonu rovnocenné výměny, protože vám dá mnohem víc zážitků, než vy obětujete času. ()

fablefavorit 

všechny recenze uživatele

Pro mnoho lidí nejlepší anime všech dob. Můj názor je trochu střízlivější, poněvadž na vyplněnou rozlehlost One Piece, či komplexnost Hunter x Hunter univerza Plně metalový Alchymista prostě nedosahuje. Není ale daleko pozadu a se svou atraktivní délkou, výborným a netradičním příběhem, který se nebojí vymáchat hlavním akterům hubu v blátě, zajímavými charaktery (na obou stranách), ale třeba i prezentováním problémů skutečného světa se z mého pohledu jedná o JEDNO z nejlepších anime všech dob. ()

Tucqa 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých prvních anime zážitků se téměř ihned stal také závislostí. Z počátku se vám snad může zdát, že reakce některých postav jsou přehnaně afektované, nebo že se hrdinové dostávají do absurdních situací, ale o tom už anime občas bývá. Myslím, že oblíbenou postavu si zde hlavně díky různorodosti charakterů najde každý, děj má určitou hloubku, takže rozhodně nehrozí, že byste se začali nudit. Můj největší problém s tímto seriálem spočíval hlavně v tom, že jsem ho sledovala do brzkých ranních hodin, protože prostě nešlo přestat a pak jsem trpěla nedostatkem spánku. Je opravdu velká škoda, že je jenom 64 dílů, ale pokud se tady najdou nějací fanatici jako já, tak vám mohu doporučit jediné - čtěte manga! Opravdu se tam můžete dočíst věci, které nebyly v seriálu zmíněny a na konci každé větší kapitoly máte krátké vtipné příběhy vašich oblíbených hrdinů. ()

Galerie (2 570)

Zajímavosti (7)

  • Van Hohenheim byl pojmenovaný podle lékaře Paracelsa (vlastním jménem Theophrastus Bombastus von Hohenheim), který žil na přelomu 15. a 16. století. Podle něj má v sobě každý jedinec „vnitřního alchymistu“ přeměňujícího potraviny a živiny v organismu na tělesné substance. (Morlok)
  • Homunkulové jsou pojmenováni podle sedmi smrtelných hříchů - pýcha, závist, chtíč, obžerství, chamtivost, lenost a hněv. (Natami)

Reklama

Reklama