Reklama

Reklama

Fullmetal Alchemist: Bratrství

(seriál)
  • Japonsko Hagane no renkindžucuši (více)
Japonsko, (2009–2010), 26 h 40 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Hiromu Arakawa (komiks)

Scénář:

Hiroši Ónogi

Hudba:

Akira Sendžu

Hrají:

Rie Kugimija, Romi Paku, Iemasa Kajumi, Šin'ičiró Miki, Unšó Išizuka, Daisuke Namikawa, Fumiko Orikasa, Kazuja Nakai, Kendži Nodžima, Kóiči Jamadera (více)
(další profese)

Epizody(64)

Poté, co bratři Edward a Alfonse utrpí fyzická zranění, bojují proti zlu, aby se pokusili získat zpět svá těla. (Netflix)

Recenze (138)

fablefavorit 

všechny recenze uživatele

Pro mnoho lidí nejlepší anime všech dob. Můj názor je trochu střízlivější, poněvadž na vyplněnou rozlehlost One Piece, či komplexnost Hunter x Hunter univerza Plně metalový Alchymista prostě nedosahuje. Není ale daleko pozadu a se svou atraktivní délkou, výborným a netradičním příběhem, který se nebojí vymáchat hlavním akterům hubu v blátě, zajímavými charaktery (na obou stranách), ale třeba i prezentováním problémů skutečného světa se z mého pohledu jedná o JEDNO z nejlepších anime všech dob. ()

cogi 

všechny recenze uživatele

první verze se mi líbí víc. Hagane no renkinjutsushi má sice lepší grafiku, ale je tu víc klasických humorných scén, což kazí vnímání a požitek seriálu (kazí to atmosféru), k tomu vykládání děje taky lepší v původní verzi. Tohle jsem napsala než se začnou dvě verze kovového alchimisty rozcházet. Poté nelze porovnávat, protože jde o dva různé seriály. Stojí za to dokoukat do konce. ()

Reklama

ravalah 

všechny recenze uživatele

Jeste nejsem uplne u konce, ale musim rict, ze to je jeden z nejlepsich anime serialu co jsem za posledni 4 roky videl. Tesne pred nim jsem shlednl ten starsi FMA a musim rict, ze tohle je o level vyse. Jak scenarem, tak grafickym zpracovanim a uchvatnymi, prehlednymi akcemi. Vyborne na tom je, ze to neni lehce predvidatelne, takze jsou tam i nektere WTF momenty:) ()

SamanthaM.M 

všechny recenze uživatele

Zabudnite na tých prvých 14 rekapitulujúcich častí - nový Alchemista je miliónkrát lepší ako starý. Najlepšie anime na svete. Nie je tu nič, čo by sa mi nepáčilo, milujem nové postavy a ich osudy a celé je to o kus divokejšie, epickejšie a hlavne temnejšie. Dosiaľ zo mňa žiadny iný seriál nevyžmýkal viac a toľko rôznorodých emócií. ()

Blacki 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší anime, které jsem kdy viděla. Myšlenka, že svět není jen černá a bílá prostupuje celým seriálem. Děj má spád. Vše do sebe dokonale zapadá. Mohlo by se zdát, že oproti jiným anime má málo dílů, ale já bych to jako vadu neviděla. Seriál běžel plynule a nenechal mě ani na chvíli vydechnout...ráda se k němu vracím. ()

Galerie (2 570)

Zajímavosti (7)

  • Van Hohenheim byl pojmenovaný podle lékaře Paracelsa (vlastním jménem Theophrastus Bombastus von Hohenheim), který žil na přelomu 15. a 16. století. Podle něj má v sobě každý jedinec „vnitřního alchymistu“ přeměňujícího potraviny a živiny v organismu na tělesné substance. (Morlok)
  • Homunkulové jsou pojmenováni podle sedmi smrtelných hříchů - pýcha, závist, chtíč, obžerství, chamtivost, lenost a hněv. (Natami)

Reklama

Reklama