Reklama

Reklama

Dokument Flight 666 zachycuje heavy metalovou legendu IRON MAIDEN na první části jejího turné "Somewhere Back in Time World Tour" z počátku roku 2008. Speciálně upravený Boeing 757, nazvaný "Ed Force One", který převážel kapelu, realizační tým a 12 tun produkčního materiálu v rámci 23 koncertů na pěti kontinentech během 45 dní, pilotoval všestranně nadaný zpěvák kapely Bruce Dickinson. Dokument diváky zavede do zákulisí tohoto zcela výjimečného turné a mimo jiné také ukáže několik unikátních záběrů živých nahrávek kapely. (blitzer)

(více)

Recenze (101)

blitzer 

všechny recenze uživatele

Nejnovější dokument Sama Dunna mě opět potěšil, a o to víc, že IM patří mezi mé nejoblíbenější kapely. Začátek, kdy Mejdni jako první metalová legenda v historii navštívili Indii, volně navazuje na Dunnův předchozí dokument Global Metal. Kromě monstrózního turné samotného, nejzajímavější momenty byly asi Maiden-kněz a fanoušek z Colombie, který se po skončení koncertu rozplakal štěstím. Taky mě potěšilo, že každá zastávka turné byla proložena kouskem některého z nesmrtelných songů, přičemž mě vždy úplně zamrazilo v zádech a zavzpomínal jsem taky na zážitky z loňského pražského koncertu. Btw. pár ukázek z filmu (včetně celého Run to the Hills z Bogoty) lze shlédnout při úspěšném plnění misí této on-linovky :-) ()

EddieIron 

všechny recenze uživatele

Vynikající dílo!Maiden se už před časem rozhodli vydávat záznamy z každého svého turné,což potěší fanoušky a koneckonců i konta členů kapely.V době,kdy se téměř vše stahuje si musí každý své ortodoxní fandy hýčkat,protože pouze oni jsou zárukou odbytu originálních nosičů.Iron Maiden to dělají dobře a na Flight 666 to vyšperkovali ještě dokumentem ze zákulisí.Hudební část malinko ruší to,že se nejedná o jeden koncert,ale aspoň zase člověk pozná atmosféru celého turné.Suma sumárum 95 procent a povinnost pro každého fanouška si tuhle věc pořídit. ()

Reklama

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Turné po celé naší modré planetě v ED Force One s kapitánem Brucem Dickinsonem v pilotském kokpitu, co více si může fanda Maidenů přát ? Pro mě je Flight 666 důkazem, že i po tolika letech jsou Maideni schopni nejen překvapit, ale i ohromit a to opravdu ve velkém. I když stárnoucí, stále plni energie, vstříc statisícům věrných fandů. Kvalita zvuku i obrazu standartní. 95 % ()

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele

Iron Maiden jsem svého času nebetyčně miloval. Teď už je sice můj vztah o něco chladnější, ale stále dosti vřelý a Mejdny prostě musí uznat každý aspoň trochu otevřený a uvažující člověk. Nemusí jim nutně věnovat své srdce a nechat se pokérovat motivy Ironů (jako jihoamerický kněz v tomto dokumentu), ale měl by jim věnovat respekt a uznání. Nejsou to žádní vypatlanci a buranové a tenhle dokument to jasně dokáže i všem těm, kdo Iron Maiden do dnešních dnů "nemuseli". Dokument Flight 666 (včetně sestřihu koncertů) by neměl chybět ve sbírce žádného fanouška kvalitní rockové muziky. Člověk jen s otevřenou pusou zírá, co vše musí Iron Maiden se svým štábem zvládnout a vydržet a přetrpět. A když si uvědomíte, že už to nejsou zrovna mladíčkové, tak klobouk dolů. Šílenství kolem Ironů je neskutečné (zvlěště v jihoamerických státech) a sláva hudebníků má svůj rub a líc. O této nezdolnosti a vitalitě a v podstatě i genialitě je tento dokument. Když k tomu připočítáte kvalitní hudbu, tak musíte při sledování Flight 666 chrochtat blahem. Já tedy chrochtal. Chro chro... :-) ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Citace citace: Citace: "No je možné tohle nemilovat?!" (Noviik) Reakce: "Ano" (J*A*S*M) Reakce: "J*A*S*M je člověk, který umělé hvězdičce Justinu Bieberovi dá tři hvězdy, i přes to, že neumí zpívat, má dětinské texty a jeho hudba je dělaná přes kopírák. Ale Iron Maiden, kteří si své místo vybojovali, mají neskutečně symfonickou a dokonale propojenou hudbu, naživo předvedou show o jaké se většině kapel může jen zdát, jsou to umělci ve hře na své nástroje a Dickinson je podle mnohých nejlepším zpěvákem světa, za celou svou kariéru nepoužili v textech ani jednou komerční slovo "BEJBY" a jsou to inteligentní a tvořiví lidé, i přes to jim dá jen dvě hvězdy a samozřejmě říká, že se mu jejich hudba nelíbí. Je opravdu takový pokrytec jak tvrdí o ostatních lidech na CSFD ve svém komentáři k Justinu Knírkovi? Ano, je to pokrytec a ještě k tomu nemá hudební sluch. !!!!!Up the IRONS!!!!! " (Tony.cs) ...ano já jsem také pokrytec, Iron Maiden je má nejoblíbenější kapela, byl jsem na jejich koncertě 8.8.2008 a pojedu i 29.07.2013, podle mě mají tu nejdokonalejší hudbu. Ale já mám hudební sluch...dokument se mi líbil, jen mi tam samozřejmě vadí absence Prahy, kde jsem se byl i já podívat na heavy metalovou legendu a svou nejoblíbenější kapelu. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Po shlédnutí hrubého materiálu filmu požádala kapela o změnu, když se mluví o nalétaných kilometrech. Britové totiž měří v mílích. (MIchael90)
  • Snímek byl poprvé uveden na tzv. 'Maiden Day' 21. dubna 2009, kdy se hrál v digitálních kinosálech 41 zemí. (Vodnářka)
  • Ve filmu můžete vidět fotbalový zápas, kde hraje také vášnivý fotbalista Steve Harris (baskytarista skupiny). Ten poznamenal: "Dal jsem tehdy dva góly a oni s kamerou oba zmeškali." (MIchael90)

Reklama

Reklama