Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moravským venkovem, vínem a láskou napravený pražský podvodníček Honza žije s přítelkyní Klárkou v chalupě po dědovi, a snaží se proniknout do tajů vinařství. Dům se sice rozpadá, vinaření se příliš nedaří, ale Honza se s Klářinou pomocí nevzdává. Jeho poklidný život však nečekaně skončí, když se objeví kamarád Jirka, který utekl z Prahy. Bohatý podnikatel Kocúrik ho přistihl se svou dcerou Marií, a protože pro někoho takového ji nevychovával, najal si na Jirkovu likvidaci nájemného vraha Tichého. Ten se vydá na Pálavu a ubytuje se u souseda Kozderky. První pokus o Jirkovu likvidaci nevyjde, protože i když Tichý poškodí brzdy Honzova starého auta, dvojice dojede v pořádku a zpátky ji kvůli podnapilosti přivezou policisté. Do Višňové dorazí manželé Kocúrikovi, kteří se kvůli těhotné dceři vydali za nic netušícím Jirkou. Naštvaný je na něj i Honza, protože rušivě zasahuje do jeho vztahu s Klárou. Jirka se ho snaží usmířit, a tak se pustí do práce, oba však propadnou do tajného sklepa, kde objeví nejen archívní víno, ale také díru vedoucí do Kozderkova sklepa. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (659)

BoPo odpad!

všechny recenze uživatele

Jednotka bola príjemná, dvojka je miestami dosť trápna. Zmenil sa režisér, obsadili sa borci typu Krampol, Korn a vznikol tento paskvil. Ústredná trojica prvého filmu zostala, ale akosi sa z nich stali špatne hrajúci a nič podstatné hovoriaci milovníci vína. Radšej si znova pozriem Bobule, aby sa stratila tá pachuť na jazyku od patoku made in 2Bobule. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Typická nenáročná letní pohodovka se stejnou hereckou sestavou z jedničky. Dvojka baví o něco víc svým "akčním" děním, vůbec to ale neznamená, že by pokračování mělo být jakkoliv kvalitní a smysluplné. Vše se tentokrát točí kolem dcery vlivného mafiána (Jiří Krampol), se kterou se zapletl Lukáš Langmajer. Nejlepší volbou, jak se vyvázat ze vztahu, je vzít roha na moravský venkov za svým nerozlučným kamarádem Kryštofem Hádkem a jeho sličnou Terezou Voříškovou, kteří na usedlosti po zesnulém dědovi spravují vinohrad a ještě touží přijít na trh s kvalitní odrůdou vína. Jenže mafián se svou ženou to nehodlají takto nechat a za nevykutáleným playboyem vyšlou nájemného vraha v podání Jiřího Korna. Jsme ovšem v komedii, vše je bráno s komediální nadsázkou, a konec ve znamení svatby obou kamarádíčků to jistí. Přihlouplý děj se snaží vyvažovat početný zástup gagů, které tentokrát nejvíce obstarali Krampol s Táborským, Korn byl v roli nájemného vraha dost trapný. Hlavní trio Hádek, Langmajer a Voříšková trochu zůstalo za očekáváním. Celkově se tato komedie dala přežít jen pokud vypnete mozek. 40% ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, bál, když jsem si včera zarezervoval lístky a pak mrknul sem na komentáře a hodnocení (obvykle je rozumné dělat to v opačném pořadí). Ale bál jsem se zbytečně. 2Bobule jsou bezesporu smutným a nepovedeným výsledkem komerčních snah "vytřískat na tomhle, dokud to pude". Trojku natočí, pokud se dvojka zaplatí, to je velice jednoduchá matematika. Pranýřovat 2Bobule však můžete v případě, že jste do propadliště dějin poslali také filmy jako Na vlastní nebezpečí, Vy nám taky, šéfe!, Poslední plavky či O život. Že Krampol se Švandovou přehrávají, a jenom se předvádí, o tom žádná. Že stá filmová role pana Lipského mohla být důstojnější a jeho postavu by měli přinejmenším na DVD zcela vystříhat, též není sporu. 2Bobule jsou filmem zčásti velmi trapným, a v kině se u nich můžete místy i stydět. Jenomže skladba měkoučkého hlásku Kryštofa Hádka, neoholená tvář Langmajera mladšího a letní sluníčko na vinicích spolu s přelety novomlýnského prostoru ještě pořád při vytváření letní české komedie fungují. Vzpomeňte na Troškovo Slunce, seno… o kterém sice všichni víme, že je to ptákovina, ve skutečnosti jsme na něm ale všichni (i starší ročníky) odkojeni a zase tak moc nás to neuráží. 2Bobule mohly, přes neblahý osud „dvojek“, být docela povedeným filmem, stačilo je začít odzátkovávat až napřesrok. Nestalo se, a tak si teď v klidu načněte lahvinku něčeho lepšího, a zítra pojďme z toho trpkého stolního patoku udělat dobrý svařák. I ten totiž může zachutnat. Pokud se pletu, tak včera všichni v sále byli idioti, a neměli se smát. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jestliže Bobule jakž tak chutnaly, 2Bobule jsou jen zkvašeným jablečňákem... Snaha vylouhovat z původního ,,dobrého ročníku'' co se ještě dá tu byla evidentní. A zatímco původní nasazení Hádek, Voříšková, Langmajer v prvotině fungovalo, tady jsme již sledovali jen jejich roztahané přežívání... Navíc mne Langmajer (Lukáš!) začíná utvrzovat v dojmu, že hrát neumí. Táborský tu už lehce přehrával a nasazený Jirka Korn..Pche... Hrát vrahouna mu nešlo ani v Braku (2002) tak nechápu proč se o to pokoušeli tvůrci zde. No a ke Krampolovi se raději nebudu vyjadřovat nebo by můj koment admini mohli smáznout. Marně Krajčo zpíval své hity do průletů vrtulníku nad moravskou krajinou v západu slunce..tady to už ani krásné záběry Moravy nemohly zachránit. Tohle je za jednu bobuli jen kvůli Voříškové! * ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

První díl mám rád, i když to byla nenáročná podívaná. Ale tohle… Napadá mě jediná věc - pokračování, které nebylo nutné. Takhle by se daly 2Bobule charakterizovat. Některé scény (a není jich zrovna málo) hraničí až s parodií, Langmajer, který byl v prvním díle sympaťák a (pro mě) zastínil i Hádka v hlavní roli, se zde chová jako debil (scénáristé si zřejmě řekli, proč jeho charakter nějak vyvíjet, ať se raději pořád chová jako blbec a ještě 10krát více). Naopak Hádek je zde zklidněnější, stejně jako Terka. Krampol mi zde absolutně neseděl a jediné scény, u kterých jsem se fakt smál, byly ty s Kornem. Shrnuto podtrženo - tenhle film nemusel (a neměl) vzniknout, ale vznikl. A stejně jako v literatuře se používá výraz "zbytečný člověk" (zrovna jsem odmaturoval, proto ta "chytrá" poznámka :-)), tak tohle je zbytečný film. 40 % a to jsem ještě v hodně dobré náladě. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (25)

  • V jedné ze scén přijede Jirkova (Lukás Langmajer) dívka v zeleném vozu Hyundai i30, interiérové záběry však pochází z Peugeotu 307. (Marrty3)
  • Na začátku filmu, kdy se ochranka snaží na oslavě chytit Jirku (Lukás Langmajer), začnou členové ochranky hořet a poté skáčou do bazénu. V dalším záběru, kdy si Pavel (Jiří Krampol) najímá telefonicky zabijáka, jsou však muži z ochranky suší a na jejich oblečení není po ohni ani památky. (Marrty3)

Reklama

Reklama