Reklama

Reklama

Samotář v Seattlu

  • USA Sleepless in Seattle (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Architekt Sam (Tom Hanks) truchlí nad smrtí své ženy. Jeho malý syn chce, aby si táta někoho našel, a tak zavolá do oblíbeného nočního rozhlasového pořadu a přinutí tátu, aby promluvil do éteru. V autě ho uslyší mezi desetitisíci jiných také Annie (Meg Ryanová), které Sam docela učaruje. Sam je přesvědčen o čarovné moci lásky a je tak trochu idealista, Annie je ryze praktická novinářka, která má o všem svoje pochybnosti. Ve filmu dochází k četným velmi zábavným scénám zachycujícím zvyklosti lidí při námluvách a schůzkách. Nočňátka v Seattlu pojednávají bez rozpaků a s humorem o jistém nazírání osudu - jsou-li si dva lidé souzeni, najdou jeden druhého, navzdory vzdálenosti, času anebo dokonce patřičnému úvodu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (271)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Pruzracne cisty romanticky prumer. Sympaticnost Toma Hankse a Meg Ryan se sice neda poprit, ale chemie ktera jim skvele fungovala napr. v Lasce pres internet (pod taktovkou stejne reziserky) zde vysumi do prazdna, protoze spolu stravi v celem filmu cca 2 minuty z cele stopaze. Oldschool romanticky film "An Affair To Remember" s Cary Grantem, na ktery se zde non-stop odkazuje, je idealnim porovnavacim prikladem toho, jak neco podobneho muze fungovat (narozdil od tohohle). Nora Ephron zde nekolikrat tento film pouzila s kazanim, ze jde o film vyhradne pro zeny, stejne jako jeji kousek, to je ale jen pomerne lacina vymluva a hodne spatna strategie. Neni to tim, ze zenam se to libi a muzum ne, je to o tom, ze ten film se jednoduse nezmuze na vic, nez suchy prumer. 5/10 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Včera som si pozrel americký film "Láska cez internet" (You've Got Mail). V roku 1998 ho zrežírovala podľa vlastného scenára Nora Ephron. Do hlavných úloh obsadila Toma Hanksa a Meg Ryanovú. Bola to veľmi príjemná romantická komédia, ktorá sa odohráva v New Yorku. Padlo mi to vhod, ocenil som ju štyrmi hviezdičkami. A tak teda som dnes siahol po ďalšom romantickom snímku od pani Ephronovej, v ktorom ústrednú zamilovanú dvojicu stvárnili Tom Hanks a Meg Ryanová. Pustil som si titul z roku 1993 "Bezsenné noci v Seattli" (Sleepless in Seattle). Hanks a Ryanová boli skvelí. Funguje medzi nimi chémia, iskrí to, hodia sa k sebe. Aj skúsená filmárka odviedla štandartne profesionálnu prácu. Bolo to milé, trocha smutné, trocha dojímavé, sladko romantické. Ale predsa len v porovnaní s "Láskou cez internet" sa mi to zdalo o poznanie slabšie. Takže v tomto prípade pôjdem s hodnotením o jednu hviezdičku nižšie. *** ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Marc Shaiman: 1. As Time Goes By - Jimmy Durante ,2. A Kiss To Build A Dream On - Louis Armstrong ,3. Stardust - Nat "King" Cole ,4. Makin' Whoopie - Dr. John Featuring Rickie Lee Jones ,5. In The Wee Small Hours Of The Morning - Carly Simon ,6. Back In The Saddle Again - Gene Autry ,7. Bye Bye Blackbird - Joe Cocker ,8. A Wink And A Smile - Harry Connick, Jr. ,9. Stand By Your Man - Tammy Wynette ,10. An Affair To Remember - Marc Shaiman ,11. Make Someone Happy - Jimmy Durante ,12. When I Fall In Love - Céline Dion;Clive Griffin ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Romantické to bylo, ale velmi nepravděpodobné, taková pohádka ... určitě mě bavilo sledovat už předem odhadnutelný konec, protože Toma Hankse i Meg Ryan mám ráda. Ale byl ve filmu aspekt, který já opravdu nemusím, a to role malého chlapce, který je opět chytřejší a samostatnější než jiné děti v jeho věku. Na takové herecké role jsem trochu alergická, kdy je ve filmu malé dítě, co uvažuje jako dospělý a sám se vydá přes půl světa do cizího města, aby tam potkal úplně neznámou osobu, kterou si oblíbil z dopisu ... A ještě to nikomu v letadle není divné ... Divné. :-) 70% ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Že jsem zrovna seděla s rodinou u bedny. A že je to tak slavný. No, přežít se to dalo, když člověk vypnul mozek a CHTĚL se pobavit, tak to i šlo. Nevím ale, proč z toho lidi dělají kdovíco, vždyť je to TAK blboučký... nebylo to nadupaným soundtrackem, z kerého mi ovšem ani jeden song nic neříkal? Pardon, Joe Cocker jo. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (22)

  • Film byl v roce 2008 zařazen Americkou filmovou institucí v kategorii romantická komedie na 10. příčku. (TheDude)

Související novinky

Kuchařka na plátně

Kuchařka na plátně

04.05.2006

Jedna z mála žen za kamerou, které se povedlo získat si respekt v Hollywoodu, natočí životopisný film o famózní kuchařce Julii Powellové podle její autobiografie. Režisérka a scénáristka Nora Ephron,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno