Reklama

Reklama

Oči války

  • Irsko Triage (více)
Trailer

VOD (1)

Válečný fotograf Mark Walsh (Colin Farrell) a jeho kolega David se protloukají krutým světem ozbrojeného konfliktu v Kurdistánu. Jejich cesty se protínají s mnoha jinými lidskými osudy a syrová realita války navždy poznamená osudy všech zúčastněných… (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

TheMaker 

všechny recenze uživatele

///Jen mrtví se dočkali konce války. - Platón/// - Krásně řečeno. Herecký koncert Colina Farella jsem si užil, hrát umí opravdu dobře. Ten konec nemůžu ještě teď vydýchat. Všichni dobře víme, že všechny války jsou na hovno a že se jimi nic nevyřeší. Musíme se k sobě chovat hezky, hlásat mír a protestovat vždy proti všem válkám. Jako to dělal John Lennon - bohužel toho zabili. A nezabil ho nějaký ujetý fanoušek, jak se všude uvádí, ale dobře organizovaná skupina lidí. Lennon začínal být natolik vlivným a u lidí oblíbeným, že ho prostě vláda radši zabila, aby jim do jejich války ve Vietnamu nikdo nekecal a občané se náhodou nevzbouřili a nezačali se razantněji hlásit o slovo. Ve vládě budou vždy pokrytci a hajzlové. Bohužel. Mír všem. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Škoda, tohle je ten příklad filmu, který měl o tolik větší potenciál. Nevyvážený děj a malá propracovanost postav jsou největšími kameny úrazu. Vůbec nechápu, jaký přínos měla mít postava Christophera Lee, přišla mi naprosto zbytečná. Zbytečný ovšem rozhodně není Colin Farrell, který se dokonale sžil se svou rolí. 6/10 ()

Reklama

iamek 

všechny recenze uživatele

Komentář a hodnocení k filmu jsem tady psal už dávno, ale boužel se to nějak smazalo. Boužel si z filmu už moc nepamatuju, ale jako první si vzpomenu na hodně silný příběh, který boužel nebyl využit na sto procent. Colin Farrell tentokrát v jiné roli než ho obvykle známe, ale zahrál jako vždy skvěle. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Po Zemi nikoho jsem měl přehnaná očekávání, která se samozřejmě nemohla zcela naplnit. I tak ale Tanovič nenatočil vůbec zlý film, který vystavěl především na dobrém scénáři a skvělých výkonech herců. Nemůžu se sice ubránit dojmu, že to mohlo být kratší, ale i tak jsou Oči války slušně nadprůměrné drama. 80% ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Danis Tanovic .. Pohřbení mrtvých vzpomínek. Dobře napsané i zpracované drama o válečném traumatu a jeho psychologickém dopadu a následném vyrovnávání se s tím. Colin Farrell se chtěl předvést (film si i produkoval) a herecky se teda předvedl. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • Snímek byl natočen podle stejnojmenného románu amerického veterána a válečného korespondenta Scotta Andersona . (Terva)
  • Pre juhoslovanského režiséra Danisa Tanovića sú Oči vojny druhým filmom, v ktorom bola hlavným jazykom angličtina. (MikaelSVK)
  • Joaquín Morales (Christopher Lee) hovorí pri posteli Markovi Walshovi (Colin Farrell), že má 86 rokov. Christopher Lee mal v čase natáčania naozaj 86 rokov. (sucks)

Reklama

Reklama