Reklama

Reklama

Oči války

  • Irsko Triage (více)
Trailer

VOD (1)

Válečný fotograf Mark Walsh (Colin Farrell) a jeho kolega David se protloukají krutým světem ozbrojeného konfliktu v Kurdistánu. Jejich cesty se protínají s mnoha jinými lidskými osudy a syrová realita války navždy poznamená osudy všech zúčastněných… (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Christopher Lee je typ herce, něco jak náš Miloš Kopecký. Je to takovej seriózní, dobře mluvící, dobře oblečenej, úctyhodnej týpek, kterej umí hrát hlavně vážné nebo záporné role. Takže tahle mu dokonale sedla. Taky Farrell ze sebe vydal víc než jenom tělní tekutiny a se svou postavou si fakt vyhrál. Celkově mě film poměrně dojal, i ty válečné scény celkem dobře pojal a nakonec i tou psychikou těch lidí mě objal. Nemám ve zvyku sem psat úvodní nebo závěrečné motta, ale tentokrát mi to přišlo jako něco, s čím bych se měl podělit: Jen ti, kteří umřeli, viděli skutečný konec války. ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Neměli jsme to s Markem lehký, já osobně jsem se musela poprat s předpojatostí pramenící z čistý nenávisti k blbcům, co když prýští láva, burácí zemětřesení či šílí Tsunami, tak radši cvakaj spouští, místo aby zdrhali. Pochopit jeho (ne)počínání taky nebylo jen tak (a ani se mi to úplně nepovedlo), ale já si z filmu odnesla, že lidská psychika je složitý bludiště, kam někdy něco se zavázanýma očima upustíme, abychom k tomu už nenašli cestu zpět. A jak naše podvědomí instinktivně hledá, začne v panice tahat za různý nitky, sahat na páčky a mačkat čudlíky, co vedou úplně jinam. A uprostřed týhle úvahy mi došlo, že mě dostal, hoša jedna nemytá... ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Moc smutný, citlivě natočený film o posttraumatickém stresovém syndromu. Colin byl sice za takového chcípáčka, ale hrát umí a dokonce ukázal i něco navíc...☺To jsem musela poznamenat, no a co. Paz Vega kočka se srandovním přízvukem, slušelo jim to spolu. A pan studnice moudrosti Christopher Lee tomu zvedl level, jak tu bylo řečeno (Xmilden). Závěr jsem nečekala, bylo to překvapení. Kdyby snímek nebyl tolik depresívní, klidně ještě přihodím. Kolik významů může mít takový obyčejný proužek, žlutý nebo modrý. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Nečekejte typický válečný snímek z válkou zmítaného Kurdistánu. Triage je především snímkem o válečném fotografovi Marku Walshovi, který se po těžkém zranění a následném traumatu postupně zotavuje a to nejen fyzicky, ale zejména psychicky. Colin Farrell tento snímek spoluprodukoval a následně si zde i vystřihl hlavní roli. Což je pro diváka jenom dobře, neboť Triage to je především ON. Díky jeho přesvědčivému hereckému projevu je Triage tak působivým snímkem. Ale abych nemluvil pouze o něm. Za zmínku stojí určitě i ostatní zůčastnění, ( kteří i přes menší prostor, který tu dostávají ), předvádí uvěřitelné herecké výkony. Ať už je to krásná Paz Vega, Kelly Reilly, psycholog Christopher Lee, či " humanistický doktor " Branko Djuric coby Dr. Talzani. Bílý či modrý štítek. Ano, tak tenká je tu hranice mezi ŽIVOTEM a SMRTÍ. Člověk, který tohle nezažije na vlastní kůži, těžko může soudit činy tohoto doktora. Skutečně víme, jak bychom se v dané situaci zachovali my....? Za zmínku určitě stojí i realistická syrová kamera a Godoyův povedený hudební doprovod. A ten konec... ,to je pořádná rána palicí do hlavy. p.s. člověk při sledování takovýchto typů snímků, plně pochopí význam Platónova citátu " JEN MRTVÍ SE DOČKALI KONCE VÁLKY ". ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Neexistují žádná pravidla, kdo ve válce přežije a kdo zemře. Ve válce lidé umírají… a tečka! Žádné jiné vysvětlení není.... Válka Kurdů s Irákem, eutanazie v jejich podání, ale hlavně C. Farrell jako namachrovanej válečnej fotograf, řídící se pravidlem ,,hraj si cokoliv, hlavně u toho dobře vypadej“. A ještě ke všemu trpí psychosomatickou komplikací či posttraumatickou stresovou poruchou – (což je pro děj filmu podstatnější). Na zjištění, že svět je složité místo nepotřebuji Kurdy, Farrella ani tento film. Je nudnej i přesto, že pojednává o nenudných věcech. Takovýchto příběhů jsou tucty. Za zmínku stojí snad jen postava Ch.Lee, který spolu se dvěma okamžiky během 88 minut stojí za zaznamenání. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * Víte že? Film vznikl podle knihy Scotta Andersona? Bohužel se mi o něm nepodařilo mnoho zjistit. Je dobře utajenej! ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • Joaquín Morales (Christopher Lee) hovorí pri posteli Markovi Walshovi (Colin Farrell), že má 86 rokov. Christopher Lee mal v čase natáčania naozaj 86 rokov. (sucks)
  • Christopher Lee se musel pro tento film naučit nejvíce vět za svoji šedesátiletou filmovou kariéru. Ta přitom u tohoto tehdy 86letého herce čítá více než 300 filmů. (Othello)
  • Snímek byl natočen podle stejnojmenného románu amerického veterána a válečného korespondenta Scotta Andersona . (Terva)

Reklama

Reklama