Reklama

Reklama

Becky Fullerová (Rachel McAdams) je mladá, krásná, ambiciózní a právě získala vysněnou práci. Přesto se její život řítí do pekel. Scenáristka Aline Brosh McKenna lehce oprášila vlastní úspěšný model z komedie Ďábel nosí Pradu a stvořila další variaci na téma souboje „Panny s Netvorem“. Zaměstnání televizní produkční je ideální pro workoholiky, kterým to stejně rychle mluví jako myslí a kteří nemají problém zařídit na počkání nemožné. Tedy i pro Becky, která má zachránit vadnoucí ranní televizní show jménem Rozbřesk, jejíž podíly na koláčích sledovanosti jsou tenké jako papír. Akční Becky má mraky nápadů, co udělat jinak a lépe, jenže hned ten první se promění v permanentní noční můru. K moderátorské harcovnici ranního vysílání Colleen Peckové (Diane Keaton) se totiž rozhodne přidat legendu mezi americkými žurnalisty Mikea Pomeroye (Harrison Ford). Tenhle nesympatický a nafoukaný potížista jí vinou smlouvy, kterou má podepsanou s televizní společností, nemůže poslat kamsi, a tak jí z moderátorského křesílka alespoň znepříjemňuje život, jak se dá. Aby bylo ještě hůř, nebezpečně to skřípe i mezi ním a Colleen, a aby bylo úplně nejhůř, koláče se dál ztenčují, i když už to skoro nejde. Tváří v tvář nevyhnutelnému krachu se Becky pokusí o nemožné, ačkoliv bezmála stachanovské nasazení jí začíná komplikovat rodící se vztah k jednomu z kolegů (Patrick Wilson). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (511)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Už se s těmi svými třemi hvězdičkami cítím poněkud trapně, ale poslední dobou mě skvělý filmový zážitek až na výjimky docela míjí. Morning Glory je pohodová úsměvná podívaná s juchavou Rachel McAdams a otrapou Harrisonem Fordem, kteří se svých rolí ujali dobře a pobavili mě. Romantická zápletka v pozadí byla docela zbytečná, ale věci kolem ranního vysílání mě bavily. Trochu mi to připomínalo The Ugly Truth a v Rachelině roli bych si uměla představit Heigl. Každopádně to bylo dobré, jen ne nijak zvlášť dobré. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Výborný film ze zajímavého prostředí. Tak skvělý casting jsem u komedie už dlouho neviděla, herci si své role podali opravdu s vervou. Nenacházím jediný důvod, proč by si Morning Glory nezasloužilo 5*. Všechno od vtipů, romantiky i dramatických chvilek zafungovalo na jedničku. A pokud vás vždycky zajímalo, jak to chodí v zákulisí televizního vysílání, tak si připočtěte hvězdičku navíc. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Jsou jako oheň a voda, přesto vytváří téměř dokonalou, zábavnou dvojici. Hyperkativní nadšená produkční Becky a stárnoucí protivný reportér Mike. Sympatická Rachel Adams a skvělý Harrison Ford. Skvěle to mezi nimi jiskří, jejich slovní přestřelky nemají chybu. Příběh se naštěstí nevydává tradiční cestou a nezvrhává se ve vlezle se nabízející romantiku, místo toho pokračuje ve svižné komediální jízdě, která nakonec semele i tu romantiku (romantické scény Adama a Rachel, kde hyperkativní dívka dokonce i v posteli neustále mluví o práci, nemají chybu). Diane Keaton si vedleší roli užívá a s nadhledem přihrává Fordovi ty lepší hlášky. Ačkoli tvůrci pevně drží podívanou v mantinelech tradiční hollywoodské zábavy, tentokrát mi to nevadilo. Celý film jsem se dobře bavil, navíc mi dokázal skvěle zvednout náladu a nabit mě pozitivní energií. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Jo, je to přesně jako ranní vstávání...chvíli vám trvá, než si promnete oči a vyskočíte z postele. No, vyskočíte, spíše se vyvalíte. Ale pokud toto překonáte, čeká vás báječný den. A tak je tomu i v případě Morning Glory, pomalý a nudný rozjezd vystřídá tempo plné optimismu a vtipu. Takže 2 a 4=slušné 3*. 60% ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.6/10] | me: Ukecaná, ubehaná Rachel McAdamas v kontraste s chladným a nevrlým Harrisonom Fordom sa nakoniec ukázala ako dobrá voľba. Je potrebné zvyknúť si na Rachel, pretože jej hyperaktivita a energia môžu zo začiatku pôsobiť až enormne, ale časom sa práve to stane dôvodom, pre ktorý film nestráca tempo a drží si tak istú úroveň. Vďaka kvalitnému hereckému obsadeniu je aj pri jednoduchej ústrednej téme táto komédia pohodovým filmom. [3 a 1/4 *] ()

Galerie (57)

Zajímavosti (17)

  • Harrison Ford, hrající ve snímku zpravodajského moderátora, je podle svých slov na zprávách závislí. Sleduje je v televizi, poslouchá v rádiu a také si kupuje velké množství periodik. (Olík)
  • IBS News Studio je skutečné televizní studio pro zpravodajství a zábavné programy. (ČSFD)

Reklama

Reklama