Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kathleen Kelly, majitelka malého knihkupectví Na růžku, sice žije s novinářem Frankem, ale tajně si dopisuje s neznámým přítelem na internetu. Je jím Joe Fox, spolumajitel velké sítě knižních supermarketů, který sice žije s nervní nakladatelkou Patricií, ale stejně tajně a nadšeně si píše s Kathleen. Přestože si dokonale rozumí, ani jeden z nich netuší, že se ve skutečnosti stali úhlavními nepřáteli. Joe totiž otevírá další knižní supermarket v těsném sousedství jejího obchůdku a tím ohrožuje jeho existenci. Nenabízí dokonalé znalosti dětských knih, ani dokonalou péči o zákazníka, ale je levnější. Citově založená Kathleen praktického byznysmena nesnáší. Netuší ale, že je to právě on, kdo jí radí, jak bojovat proti konkurenci. Praktický Joe zase pohrdá starosvětskými názory Kathleen, ale netuší, že jí přes internet radí, jak má proti němu bojovat. Vybavena radami svého internetového přítele a s pomocí článku partnera Franka se Kathleen pustí do boje za záchranu svého obchůdku. Ohlas je sice veliký, nicméně tržby neustále klesají. Zoufalá žena souhlasí, že se se svým internetovým přítelem sejde. Joe, který poslal na výzvědy kamaráda, tak zjistí, že jeho internetovou přítelkyní je Kathleen. Využije toho k dalšímu jízlivému setkání, ale stále jasněji si uvědomuje, že je do ní zamilovaný. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (502)

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Romantické komedie mám rád a tohle mi spousta lidí doporučila, ale jsem snad jedinej, komu ten závěr přišel tak přitaženej za vlasy, až to není možný? Vždyť Hanks už od půlky filmu ví o identitě své milované a ona se mu v závěru vrhne do náručí, místo toho, aby ho pořádně sjela za to, že ji celou dobu tahal za fusekli. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Rád čítam, mám ku knihám veľmi kladný vzťah. Dokážem oceniť herecké nadanie Toma Hanksa. Herečku Meg Ryanovú som vždy považoval za sympatickú ženu. Mám rád príbehy z New Yorku. Na internete trávim hodne času. Nemám nič ani proti americkým romantickým filmom. Takže na základe týchto atribútov som sa prirodzene, ale velice zdĺhavo, dostal k snímku "Láska cez internet" (You've Got Mail), ktorý v roku 1998 natočila skúsená režisérka a scenáristka Nora Ephron. Trvalo mi to dvadsať šesť rokov, viac ako štvrť storočia, ale predsa len som si ho pozrel. Milo komický, mierne dramatický, ale predovšetkým krásne romantický príbeh o majiteľovi a majiteľke dvoch celkom odlišných kníhkupectiev, ktorí sa dajú dohromady za pomoci anonymnej internetovej komunikácie a na pozadí vzájomného konkurenčného boja, ma pohladil po duši. Tie skoro dve hodiny, čo som strávil s Tomom Hanksom a Meg Ryanovou v New Yorku, mi ubehlo ako voda. Bol to veľmi príjemne strávený čas. **** ()

Reklama

Bay_watch 

všechny recenze uživatele

Zkuste si to představit: Potkáte na chatu fajn člověka, začnete si psát, zjistíte, že toho máte oba hrozně moc společného, on je krásný, vy jste krásní, jako kdybyste znovu prožívali svou první lásku... Snad neexistuje nikdo, kdo by si to v dnešním digitální věku ani jednou nepředstavil... A tohle všechno - naše představy, naše sny a touhy jsou zachyceny ve dvou hodinách tohohle úžasnýho filmu. Přiznám se, že kdyby se na něm změnil byť jen detail, ihned by z toho byla jen průměrná romance... Ale takhle to do sebe všechno perfektně zapadá. Mezi Tomem Hanksem a Meg Ryan to jiskří jako nikdy, k tomu jim hraje parádní soundtrack (hlavně Dream v úvodu se stal jedním z mých evergreenů), citáty z filmů a knížek skvěle nadlehčují atmosféru a dodávají jí šmrnc "jakože tu jde o něco víc a než jen o tupou romantickou komedii". Podzimní New York nikdy nebyl krásnější... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $65miliónovTržby USA $115,821,495Tržby Celosvetovo $250,821,495║ Príjemná romantická komédia so skvelým Tomom Hanksom a Meg Ryan, možno trošku skrátiť minutáž, lebo v poslednej tretine to trošku stagnuje na mieste a možno by bolo plné hodnotenie. /80%/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Když se na internetu zakecají dva anonymní uživatelé, tak je v podstatě jistota, že jsou ze stejného města a že se dobře znají. Vždyť svět je tak malý a romantické komedie mohou být tak rozkošně naivní. To však neznamená, že bych se nedokázal pobavit přitom, když chlap nekompromisně bojuje o ženu sám se sebou, když žena mávne rukou nad tím, že ji ten sympaťák zruinoval a pro mne byl úplně nejlepší vysmátý rozchod Kathleen s Frankem. Takhle by to mělo chodit - žádný létající nábytek, wrestling a hrabiví právníci, ale civilizovaný odchod k lepším zítřkům. Už zase mám slzu štěstí v oku a to mi do něj ani nic nespadlo. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (26)

  • Tom Hanks (Joe Fox) v době vzniku filmu komentoval, že "New York snese hodně. Například v Upper West Side se ještě pořád nevzpamatovali z natáčení Dvou tváří lásky. Jakmile uvidí náklaďák, tak se děsí, že Barbra Streisand přijela natáčet další film. Když jsme tam pracovali, tak se poblíž natáčel Stav obležení. Oni měli 92 náklaďáků, my jsme měli tři. Ale newyorčané jsou už na to všechno zvyklí." (NIRO)
  • Část scény, kde Joe (Tom Hanks) skřípne ve dveřích nafouklé balóny nebyla ve scénáři, stejně jako věta "díky bohu, že to nebyly ryby", která byla Hanksovou improvizací. Opravdová je tedy i pobavená reakce Kathleen (Meg Ryan). (don corleone)
  • Obchůdek Kathleen Kelly byl inspirován a postaven podle obchodu Manhattan's Books of Wonder, který se nacházel v newyorské Chelsea. Meg Ryan tam jeden den pracovala za pokladnou, aby si práci vyzkoušela. Po několika změnách lokací obchůdek patrně definitivně ukončil provoz v roce 2021. (don corleone)

Reklama

Reklama