Reklama

Reklama

Mladá žena dělá dvě práce, aby si mohla dovolit koupit byt s výhledem na proslulý přístav v Hong Kongu. Ale když zjistí, že nemůže držet krok se stále rostoucími cenami nemovitostí, použije extrémní prostředky, aby získala co chce.
Když byla Cheng (Josie Hoová) ještě malá, mohla z jejich bytu v Hong Kongu sledovat proslulý přístav Victoria. Ale jak šel čas, staré budovy před jejich domem byly zbourány, aby uvolnily místo pro velký rezidenční projekt, který nyní blokuje její výhled. Zklamaná a naštvaná Cheng přísahá, že jednoho dne našetří dost peněz, aby se její rodina mohla přestěhovat do nového bytu s nádherným výhledem na moře. Pro dosažení svého snu, musí Cheng tvrdě pracovat na plný úvazek na dvou místech. Dokonce zajde tak daleko, že ukradne data zákazníků, aby je prodala jiným společnostem. Nicméně, bez ohledu na to jak moc dře, nemůže vydělat dost, aby udržela krok s neustále se zvyšujícími cenami hongkongských nemovitostí. Když její otec smrtelně onemocní a léčebné náklady rostou, rozhodne se učinit pro rodinu osudovou volbu - nechat otce zemřít a vyinkasovat peníze z jeho pojištění. Ale jak se ukáže, ani peníze z pojistky nebudou stačit, protože ceny opět poskočily. Její sen se zdá být navždy nedosažitelný ... dokud Cheng náhle nedojde, že pokud má získat co chce, musí vzít věci do svých vlastních rukou ... i kdyby to mělo znamenat, že budou hodně od krve. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (143)

heyda 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že nápad se 2 liniemi je zdařený, nicméně ani to nezajistilo, abych se nenudil. Podle mě se to zbytečně moc vleklo a popravdě mi unikl smysl jejího vraždění. Kdyby se pustila do vražd těch zástupců bank, realitek a dalších, kteří jí znemožnili si dovolit svůj byteček, tak to pochopím. Ale její likvidační choutky se zaměřily na naprosto náhodné osoby, které doplatily jen na to, že byly ve špatnou dobu na špatným místě. I proto vyznívá její boj proti nespravedlivé a kruté době dost do ztracena, takže vzhledem k tomu, že jsem málem usnul nudou a že mi nějak nedával smysl jejího vraždění, dávám 2 hvězdy. Na zdejší celkové hodnocení to stejně nebude mít vliv. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Tak je to tady, přišel čas kdy i asijští soukmenovci dokázali natočit strašlivou kundovinu u který se mi chtělo zvracet víc než po pěti chemoterapiích v řadě. Hlavní borka Cheng je nejen ošklivá ale jako bonus je to strašná kráva, co sice má velký kladivo, ale i když dá čtyři rány tak vůbec není hotovo. Ať už používá kladivo, nůž nebo škrtící kroužky, pokaždý je to bída, oběti jsou nesmrtelný a ona v jednom kuse panikaří jako by chytla krámy. Celej film sem doufala že jí někdo sejme jenže oběti jsou nesmrtelný díky tomu že dle všeho nemaj mozek jelikož tolik blbů pohromadě sem naposled viděla když měl proslov Babiš se svou stranou takže její smrti se nedočkám což mě sere nejvíc. Dostat tenhle scénář do rukou korejci, byla by to pecka, Hong Kong buddhožel zesral komplet všechno a ani spousta gore tuhle hovadinu nezachrání. Jedinou hvězdičku dávám za nesmrtelnou nahatou borku co byla extrémně šukatelná a nebála se ukázat všechno. Její herecké umění mě dokonce vytrhlo z mdlob, který na mě během sledování Dream Home šly. Poprvý v životě teda nepochopim že se evropanům líbí od nás zrovna tohle "veledílo" ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Pangovi se v tomto snímku daří nebývale spojovat kritické pojednání o sociálně ekonomické situaci v Hong Kongu s temným příběhem o vražedkyni s originální motivací. Hlavní devizou Vysněného bytu je rozhodně atmosféra. Pengovi se daří nejen vykreslovat bezmoc veškerých obětí, ale na neobvykle malém prostoru jim též dodává jakousi nezaměnitelnost a snad až charakter. Každá oběť jakoby mohla vyprávět vlastní silný životní příběh. Jejich nezaměnitelnost posiluje i fakt, že jednotlivá zabití jsou osobitě pojatá a skvěle gradují. Výrazná Josie Ho přenáší mrazivou atmosféru svého temného života i do vyprávění z běžných pracovních dnů. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Režisér zajímavě zpracoval dvě linie filmu. V jedné linii sledujeme hlavní postavy obyčejný život a v druhé její brutální vraždy a násilí, které přesahuje všechny meze. Nechápal jsem ženské motivaci k vraždám a hlavně ten smysl vraždění. Nejspíše jsem nepozorný a asi mi utekl, musím se podívat ještě jednou. Ale i přesto musím pochválit hodně brutálních scén a krev s kterou se vůbec nešetřilo. Očekával jsem přesně to, co jsem dostal, až na pár drobnůstek... 7/10 = 75% ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý, leč aktuální příběh (sami zrovna hledáme byt), rozvíjený ve dvou dalších paralelních liniích o hrdinčinu motivaci, naroubovaný na maximálně výživné scény vraždění, které fascinují svou originalitou, krutostí, naprostou agónií, v níž nechává Pang své postavy umírat a odlehčeností nekompromisním černým humorem. Co víc si přát? CAT III je mrtvý, ať žije hong kongský slasher! ()

Galerie (38)

Reklama

Reklama