Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nestárnoucí Harrison Ford se tentokrát objevuje v civilním dramatu inspirovaném skutečnými událostmi. Jako doktor se spojí s rodiči v podání Brendana Frasera a Keri Russellové, jejichž děti trpí smrtelnou genetickou poruchou. Zatímco zoufalý otec shání potřebné peníze, doktor se snaží vyvinout příslušný lék. Hlavními trumfy filmu jsou Fordův a Fraserův těžký hvězdný kalibr a hlavně nadčasovost tématu. Skotskému režisérovi Tomu Vaughanovi se ve vyprávění podařilo vyvážit vědecké bádání s napínavým sháněním peněz i dávkou nezbytného sentimentu. Díky tomu vznikl nečekaně nehollywoodský snímek, jenž mimo jiné ukazuje, jak podobné lékařské výzkumy vznikají a jak jsou financovány. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (89)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Neubráním se srovnání s nedávno zhlédnutým My Sister's Keeper. I když jsou oba filmy o něčem jiném, něco je spojuje - umírající dítě/děti a snaha jejich rodičů je zachránit. Jenže zatímco to v My Sister's Keeper funguje, má to tu správnou atmosféru a příjemné obsazení, tady, ať jsem se snažil sebevíc, jsem neměl ten správný pocit obav o dětské hrdiny. Protože kdykoliv se něco stalo a měl jsem mít strach o ty malé, jsem nic necítil (a navíc se to převážně do pěti minut vyřešilo). Chyběl mi zde takový ten pocit beznaděje, který jsem zažíval právě u výše zmíněného filmu. Navíc, s takovýmhle obsazením jsem čekal víc. Fraser nebyl zas tak špatný, Ford byl dobrý, ale tady prakticky hrál jen v dvou polohách (klidný a naštvaný). O Keri Russell naopak můžu říct, že mě příjemně překvapila. Suma sumárum je Extraordinary Measures průměrným dramatem se silným příběhem a ještě silnějším (ale bohužel promarněným) potenciálem. Ano, potenciál to fakt mělo… ()

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

Těžká rozhodnutí, jestli to přepnout (do kina, bych na to nešel a ani by mě nenapalo, to stahovat), nebo dokoukat, až na konec. Nakonec jsem to dokoukal, i když to nebylo to nejlepší rozhodnutí, ale tento titul, je přesně ten případ podprůměrného filmu, který má naprosto nezáživný děj, ale skvělý happy end, po kterém si řeknete: "To bylo fakt dobrý". ()

Reklama

Simbet 

všechny recenze uživatele

Do kina bych na to určitě nešla, ale v televizi docela dobré. Brendana Frasera můžu a nezklamal mě. Harrison Ford byl na můj vkus až moc excentrický, ale třeba takový doktor Stonehill skutečně je. Kdyby to celé bylo vymyšlené, asi by to byla sentimentální kravina, ale když už je to pravda, tak to má něco do sebe. Určitě stojí zato natočit film o otci, který udělal všechno pro záchranu svých dětí. ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Mírně nadprůměrné drama, kde zvedne pozornost hlavně to, o čem film vlastně je. Postižené děti nemocí, na který není lék.. Ve filmu s vinikajícím H.Fordem ho nakonec najdou a film končí šťastně.. Vzhledem tomu, že jde o děti, tak happyend na místě... Jen škoda, že film střídá lepší scénky se slabšími (nudnějšími) chvilky...60% ()

WoWoW 

všechny recenze uživatele

Film, který chce hrát lidem na city. Bohužel třeba u mě to úplně nefungovalo, nevěřil jsem, že by ten film mohl dopadnout špatně a tam začala celá chyba. Bylo to až příliš průhledné. Navíc herecký výkon Frasera byl děs, běs a hrůza. Skoro se divím že mu tyhle role vůbec někdo nabízí. Za to Harrison Ford to je jiná písnička. Do role nepřístupného, samotářského doktora se hodí skvěle. A jeho výkon byl přesně takový jak od něj člověk očekává, skvělý. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo ve městech Beaverton a Portlant v americkém státě Oregon. (Terva)
  • Film byl inspirován skutečnou událostí a knihou "The Cure" od autorky a držitelky Puletzerovi ceny Greety Anand. (Terva)

Související novinky

Tak kdy bude další díl?!

Tak kdy bude další díl?!

11.01.2010

Spidey, Indy, Wolvie a Spockie – ti všichni chystají návrat. Kdy se jich ale dočkáme? Začněme jistotami: studio Paramount Pictures oficiálně stanovilo datum premiéry Star Treku 2 na 29. června 2012.… (více)

Reklama

Reklama