Reklama

Reklama

FlashForward - Vzpomínka na budoucnost

(seriál)
  • Česko Záblesk budoucnosti (více)
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2010), 15 h 46 min (Minutáž: 41–44 min)

Předloha:

Robert J. Sawyer (kniha)

Hrají:

Courtney B. Vance, Joseph Fiennes, Jack Davenport, Zachary Knighton, Peyton List, Sonya Walger, Christine Woods, John Cho, Brían F. O'Byrne (více)
(další profese)

Epizody(22)

Z ničeho nic se objeví tajemné světlo a téměř všichni lidé na světě padnou do bezvědomí. V tomto stavu před očima vidí vlastní život, jak bude vypadat za šest měsíců. Jednotka elitních agentů FBI se snaží záhadu vyšetřit a lidé si začnou uvědomovat, že budoucnost se vždycky může změnit. Najděte odpovědi a pronikněte ještě hlouběji do příběhu plného hádanek díky skvělému bonusovému materiálu. Uvidíte mimo jiné i celou sérii od pilotního dílu až po poslední epizodu. Uslyšíte, jak natáčení vnímali herci a štáb, a budete mít příležitost znovu prožít každý nečekaný dějový zvrat v celé sérii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (386)

reqiuem 

všechny recenze uživatele

zatim bych tohle hodnocení nebral moc vážně, i přesto, že bych si mohl dovolit bejt o něco opatrnější.jelikož je děj postaven na "vzpomínkách" s budoucnosti, musejí se autoři potýkat se zajimavejma paradoxama, který neni tak úplně jednoduchý rozlousknout..zatim dějem proplouvají celkem vez problému, ale (spoiler) když je ve druhym díle jednomu z hrdinů řečeno, že ho někdo viděl umřít a on si to přitom nepamatuje, jak je to teda možný?..pamatoval by si svou smrt? nebo během tý vzpomínky umřel a proto si to nepamatuje?jak ale někdo mohl vidět, že ho zavraždí, protože to znamená, že byl před tim naživu-přesto si nic nepamatuje..podobných otázek se může objevit více a to může bejt pro vývoj seriálu celkem osudný..nechci ale v hodnocení zas tolik předbíhat..pořád je postavený na dvou dílech a to je moooc málo ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Skvělý rozjezd, hluchý prostředek, strhující závěr. Za slabinu seriálu považuji bohužel ústřední trojici (hlavní hrdina s manželkou a parťákem), kteří jsou co se týče sociální inteligence (mezilidské vztahy) na úrovni prvňáčků. Strašlivé natahování jejich vztahů a protivenství nejspíš seriál potopilo a zazdilo pokračování. Opravdoví herci ve vedlejších rolích na sebe strhávali pozornost, kdykoli dostali prostor, zejména J. Callis v závěru, průběžně slušný D. Monaghan -- tihle dva snad jako jediní dokázali i hrát tělem -- ale i další (Williams, Jay). Nebudu mít připomínky k nepravděpodobnému deus ex machina odhalení v úplném závěru... protože o to přece šlo, že. ()

Reklama

Clear 

všechny recenze uživatele

Pilotní epizoda seriálu naprosto špičková, přichází s originálním nápadem, je plná napětí, lepší rozjezd jsem snad u jiného seriálu neviděla. Kvalita se drží i dál, i když napětí trochu klesá, ale v druhé polovině série se opět rozjíždí. Bohužel kvůli nízké sledovanosti musel být seriál ukončen po pouhých 22 epizodách. Tvůrci možná jak viděli, že jim strom padá k zemi, si začali sami podřezávat větev tím, že odhalili identitu Suspect Zero, zabili hlavního padoucha, pochytali ty, co mají všechno na svědomí... Takže o čem by to vlastně potom bylo, když většinu těch záhad stačili rozlousknout jen v těch pár dílech. Škoda, podle mě měl seriál velký potenciál a kdyby žebříčky sledovanosti vypadaly jinak, asi bychom se dočkali i jiného vývoje a materiál pro pokračování by byl. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Hodnocení pilotní epizody. Velmi slušný začátek, vyvolat ve mně zájem o další sledování se rozhodně podařilo. Jenom upřímně doufám, že se seriál nebude přespříliš věnovat té načrtnuté rodinné krizi (a vztahům všeobecně), ale odrazí se spíš od té úplně poslední scény, která ukazuje na (možná) velice zajímavou mytologii... Zatím každopádně spokojenost. Druhá epizoda: Ještě lepší zážitek než minule. Děj vyvážený, několikrát jsem za těch 45 minut byl překvapen nečekanými zvraty, a hlavně se povedlo to, co je u mysteriózního seriálu nejdůležitější - hrozně mě zajímají odpovědi na nastolené záhady. Plné hodnocení je jen otázkou udržení stávající kvality po celou sezónu. Vě třetí a čtvrté epizodě se znatelně ubralo na tempu, a sice se hned nedá říct, co z toho bude do budoucna důležité, ale teď mi přijde většina z těch dvou dílů jako povrchní vata. Což je na začátek seriálu docela divné. Následujících pár dílů se pohybuje v rozmezí významu adjektiv "otravné" a "slušné", avšak epizoda před zimní pauzou už je zase konečně špičková. Po polovině první řady stále čtyři hvězdy. Dvojdíl 11-12 hodně dobrej. Vztahovýho balastu ubylo, začíná se poodhalovat konspirační pozadí, zvrat střídá zvrat ... pokud to scenáristi nepřeženou (už teď je tam tolik postav a motivů, že orientace není úplně jednoduchá), budu spokojenej. Epizoda 13 celkem vatovitá, somálská 14ka povedená a se zajímavým cliffhangerem, stejně tak 15ka. Díl 16 ušel, 17ka vyloženě vynikající. Škoda slabé sledovanosti, kvůli níž bych se nedivil, kdyby seriál po první sérii skončil. Byla by to však škoda - vzhledem k událostem sedmnácté epizody zde je prostor na pěknejch pár sezón... Tak série ukončena obstojně. Určitě bych měl zájem sledovat seriál i nadále, bohužel se potvrdily mé obavy a další série nebyla odklepnuta. 80 % ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla neskutečná jízda bez sebemenšího zaváhání od začátku až do konce, kde jsem proklínal ABC, že seriál po první sérii zařízli. Skvělá pilotní epizoda načrtne geniální premisu s výpadkem, který přenesl vědomí všech lidí o půl roku dopředu. A to roztáčí koloběh otázek - Proč se to stalo? Kdo za tím stojí? Jsou ony vize skutečné? A hlavně, jsou neměnné, nebo máme svou budoucnost stále ve svých rukou? Věčný spor mezi osudem a svobodnou volbou je hlavním motivem celého seriálu a až mě překvapilo, jak autoři v momentě, kdy už se přikláníte k jedné alternativě postaví hrdinům do cesty nějakou událost, která vnímání diváka zcela obrátí a naruší. Napětí a záhady jsou hlavními ingrediencemi seriálu, a musím přiznat, že ve spoustě momentů jsem si doslova kousal nehty nebo mi běhal mráz po zádech. Spíš než příběh jednoho hlavního hrdiny je FlashForward složený z minipříběhů více různých lidí (ačkoli prim hraje vyšetřování FBI) a kromě řešení záhady samozřejmě dojde na vztahy, u kterých jsem strašně rád, že se nezvrhly do telenovely, ale zůstávají docela přirozené, přičemž nejvíc se mi snad líbila linka s doktorem Brycem Varleym a jeho hledáním tajemné Japonky Keiko. :) Finální díl uzavírá sérii docela důstojně, ale je na něm bohužel hodně vidět, že tenhle příběh měl pokračovat. Je to strašná škoda, protože první série ukázala ohromnou kvalitu a monumentální potenciál, který bohužel už nebude využit. A přitom tolik otázek stále čeká na odpovědi.../95% a 5*/ Oblíbené epizody: No More Good Days, Believe, Garden of Forking Paths, Future Shock ()

Galerie (284)

Zajímavosti (14)

  • Herci Jack Davenport (Lloyd Simcoe) a Sonya Walger (Olivia Benfordová) hráli dříve v seriálu se stejným názvem, ale nikdy se nesetkali. Jack Davenport v anglické verzi seríálu Párování (2000) a Sonya Walger v jeho americké verzi (2003). (ČSFD)
  • Postavy Marka Benforda a Bryce Varleye byly pojmenovány podle autorů sci-fi románů Gregoryho Benforda and Johna Varleyho. Oba zmínění autoři jsou známí svými příběhy o časových paradoxech. (Greg)

Reklama

Reklama