Reklama

Reklama

FlashForward - Vzpomínka na budoucnost

(seriál)
  • Česko Záblesk budoucnosti (více)
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2010), 15 h 46 min (Minutáž: 41–44 min)

Předloha:

Robert J. Sawyer (kniha)

Hrají:

Courtney B. Vance, Joseph Fiennes, Jack Davenport, Zachary Knighton, Peyton List, Sonya Walger, Christine Woods, John Cho, Brían F. O'Byrne (více)
(další profese)

Epizody(22)

Z ničeho nic se objeví tajemné světlo a téměř všichni lidé na světě padnou do bezvědomí. V tomto stavu před očima vidí vlastní život, jak bude vypadat za šest měsíců. Jednotka elitních agentů FBI se snaží záhadu vyšetřit a lidé si začnou uvědomovat, že budoucnost se vždycky může změnit. Najděte odpovědi a pronikněte ještě hlouběji do příběhu plného hádanek díky skvělému bonusovému materiálu. Uvidíte mimo jiné i celou sérii od pilotního dílu až po poslední epizodu. Uslyšíte, jak natáčení vnímali herci a štáb, a budete mít příležitost znovu prožít každý nečekaný dějový zvrat v celé sérii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (386)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pilot: Hodně slibný rozjezd jednoho z nejočekávanějších seriálů letošní sezóny. Postavy jsou zatím jen lehce načrtnuté, ale některé už vykazují velký poteciál. Demetri Johna Cho na mě zatím zapůsobil nejvíc a Joseph Fiennes taky není špatný. Uvidíme co bude dál. FF si rozhodně pozornost zaslouží. První a asi i poslední série: Bastardi jedni. Zrušit seriál, který měl být náhradou ZTRACENÝCH ještě před tím, než je nahradit mohl je dost podivné. FF se pomalu rozbíhal logicky proto, že budoucnost byla hodně daleko a bylo třeba říct hodně před tím než mohl děj začít gradovat a poslední díly jsou toho názornou ukázkou. Tajně doufám, že si fanoušci druhou sérii nějak a někdy přece jen vydupou, protože tahle show měla velký potenciál a sotva když z něj začala těžit a mohla si získávat přízeň všech lidí všude tak byla škrtnuta. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Seriál se zajímavým nápadem. Co byste dělali, kdybyste viděli, co se stane za půl roku? Věřili byste tomu? Celý svět ztratí vědomí na 2 minuty a 17 vteřin. Během té doby začnou padat letadla, stanou se autonehody a spousta dalších věcí. Po celém světe jsou desítky milionů mrtvých. Kdo za to může a jak to vůbec udělal? To se snaží zjistit agent FBI Mark Benford spolu se svým parťákem. Nakonec zjistí, že je všechno mnohem složitější, než by se mohlo stát. Je tu totiž hrozba dalšího výpadku. Škoda toho otevřeného konce. Proč tyhle seriály musí končit po 1 sérii? Kdo ví, jak by to dopadlo... ()

Reklama

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Hodně průměrná záležitost. Nevím, kdo mě štval víc, jestli Mark Benford nebo Joseph Fienes, ale oba mi nesedí. Jediný, na koho se dá dívat, je John Cho aka Demetri Noh. Nadějný námět pohřbívá jednoznačně scénář. Místo toho, aby seriál nadupali sci-fi akcí, rozebírají se tu lidská ''dramata'' ala kterej týpek mě teda nakonec bude píchat, potkám svou roztomile nablblou japonečku nebo ne či jak je možný, že sem se viděla těhule, když sem lesba? WTF??!! Co mi je do prdele potom?! Klidně všichni chcípněte na pravý neštovice, já chtěl vidět pořádně napínavý vyšetřování se spoustou skvělý akce, ne věčně ufňukanýho agenta nebo hrozně rádoby správňáckýho tatínka! Udělali z toho normální mix Melrose Place, Myšlenek zločince a Ztracených a vy jim to baštíte, až máte mastnou papulu a pak tu plácate mastný ohlasný žvásty. 3hvězdy čistě za nápad a Demetriho! ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla neskutečná jízda bez sebemenšího zaváhání od začátku až do konce, kde jsem proklínal ABC, že seriál po první sérii zařízli. Skvělá pilotní epizoda načrtne geniální premisu s výpadkem, který přenesl vědomí všech lidí o půl roku dopředu. A to roztáčí koloběh otázek - Proč se to stalo? Kdo za tím stojí? Jsou ony vize skutečné? A hlavně, jsou neměnné, nebo máme svou budoucnost stále ve svých rukou? Věčný spor mezi osudem a svobodnou volbou je hlavním motivem celého seriálu a až mě překvapilo, jak autoři v momentě, kdy už se přikláníte k jedné alternativě postaví hrdinům do cesty nějakou událost, která vnímání diváka zcela obrátí a naruší. Napětí a záhady jsou hlavními ingrediencemi seriálu, a musím přiznat, že ve spoustě momentů jsem si doslova kousal nehty nebo mi běhal mráz po zádech. Spíš než příběh jednoho hlavního hrdiny je FlashForward složený z minipříběhů více různých lidí (ačkoli prim hraje vyšetřování FBI) a kromě řešení záhady samozřejmě dojde na vztahy, u kterých jsem strašně rád, že se nezvrhly do telenovely, ale zůstávají docela přirozené, přičemž nejvíc se mi snad líbila linka s doktorem Brycem Varleym a jeho hledáním tajemné Japonky Keiko. :) Finální díl uzavírá sérii docela důstojně, ale je na něm bohužel hodně vidět, že tenhle příběh měl pokračovat. Je to strašná škoda, protože první série ukázala ohromnou kvalitu a monumentální potenciál, který bohužel už nebude využit. A přitom tolik otázek stále čeká na odpovědi.../95% a 5*/ Oblíbené epizody: No More Good Days, Believe, Garden of Forking Paths, Future Shock ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

První dva díly byly naprosto famózní. Nápad o vidění budoucnosti se mi zamlouval už od premisy a seriál mě hned ze začátku utvrzoval v tom, že tohle bude něco pro mě. Má to tempo, nápad, výborný obsazení a taky asi hodně vysokej rozpočet, takže se tvůrci nebojí nějakých větších akcí. Bohužel potom se to celé trochu zpomalí a cca do 12 dílu nás tvůrci zásobují pouze vatovými díly, které děj nijak výrazně neposouvají. Potom už se to sice rozjede a tvůrci se výbornými díly ke konci snažili zachránit co se dalo. Tempo bylo opět na nejvyšší úrovni a příběh neměl chybu. Jenom škoda některých vedlejších linií, který hlavní děj brzdily. To byl možná taky jeden z důvodů, proč jsme se museli s tímto seriálem rozloučit hnedka po první sezóně. Je to škoda, některých zásadních odpovědí jsme se nedočkali a příslib do budoucna byl velký. Za tu rozvláčnou první polovinu si to tvůrci vlastně i tak trochu zasloužili. 80% ()

Galerie (284)

Zajímavosti (14)

  • V několika prvních dílech seriálu můžeme vidět velký reklamní plakát v ulicích. Na něm je zobrazena společnost Oceanic Airlines, fiktivní letecká společnost vytvořena pro seriál Lost. (Amroth666)
  • V epizodě se objevuje v pozadí fiktivní společnost ze seriálu Ztraceni (od r. 2004) Oceanic Airlines, a to ve scéně, kdy hlavní hrdinové seriálu špehují lidi v autě pod mostem. Za nimi visí billboard s logem letadlové společnosti. (Script)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno