Reklama

Reklama

FlashForward - Vzpomínka na budoucnost

(seriál)
  • Česko Záblesk budoucnosti (více)
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2010), 15 h 46 min (Minutáž: 41–44 min)

Předloha:

Robert J. Sawyer (kniha)

Hrají:

Courtney B. Vance, Joseph Fiennes, Jack Davenport, Zachary Knighton, Peyton List, Sonya Walger, Christine Woods, John Cho, Brían F. O'Byrne (více)
(další profese)

Epizody(22)

Z ničeho nic se objeví tajemné světlo a téměř všichni lidé na světě padnou do bezvědomí. V tomto stavu před očima vidí vlastní život, jak bude vypadat za šest měsíců. Jednotka elitních agentů FBI se snaží záhadu vyšetřit a lidé si začnou uvědomovat, že budoucnost se vždycky může změnit. Najděte odpovědi a pronikněte ještě hlouběji do příběhu plného hádanek díky skvělému bonusovému materiálu. Uvidíte mimo jiné i celou sérii od pilotního dílu až po poslední epizodu. Uslyšíte, jak natáčení vnímali herci a štáb, a budete mít příležitost znovu prožít každý nečekaný dějový zvrat v celé sérii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (384)

fremy 

všechny recenze uživatele

Seriál, který má po Lostech dobře našlápnuto. Zahrávání si s časem a zdánlivá spletitost minulosti s budoucností mi nedělá problémy při orientaci v ději. Kladnými body je obsazení známých tváří a očekávání něčeho velkého... vždyť sami víme, co se nám stane 30. dubna 2010 ve 7:00h (SEČ) [4/29/2010 22:00 PT] ()

Toj 

všechny recenze uživatele

Možná to není zcela na pět hvězdiček, ale musím dát, protože tenhle seriál se dokázal úžasným způsobem vzchopit. Původně seriál se zajímavým nápadem, který ztroskotával na některých hloupostech a hlavně na skutečnosti, že mezi blackoutem a naplněním viděné budoucnosti je spousta času, který se vyplňoval odpornou vatou.. Ovšem jak se sériál chýlí ke konci, tak přináší mnoho zajímavých a překvapivých zvratů a úžasným způsobem pracuje s různými flashbacky, které odhalují mnoho zajímavého a zároveň se už naplno využívá toho potenciálu s budoucností, minulostí, prollínámím atd. Na škodu je hlavně, že se to tak parádně nerozjelo hned v první polovině série. A pak lze vyčítat jistou překombinovanost a formální onanii. Pokud to však zasadím do kontextu podobně laděných seriálů jako Fringe, The V atd. (tedy seriály s jistou sci-fi tématikou, které nejsou příliš kvalitní a snaží se těžit z napodobování inovativních starších bratříčků - například z Lostů, BSG...), tak dojdeme k tomu, že Flashforwards mezi svými chorými vrstevníky jasně vítězí... ()

Reklama

Petroff 

všechny recenze uživatele

Po prvních třech epizodách... Základní námět zajímavej, asi to budu sledovat abych se dozvěděl, co se z toho vyklube za chujovinu... Udržení nastavené úrovně příliš nepředpokládám... Nesympatickej hlavní hrdina. NECHÁPU: proč spadlo 800 letadel nad USA? vždyť všechno lítá na autopilota... proč jsou tak ohořelý a okousaný budovy? že by kvůli těm stovkám padajících letadel?? ale no tak... Po 4. epizodě: Vyčpívá to, nádech záhady mizí, u mě přichází rozčarování z překlopení do prakticky rodinnýho seriálu Snižuju hodnocení z 4* na 3*. Po 6.dílu: Zůstává stejné schéma. Kdyby za půl roku někdo sestříhal celou serii do dejme tomu cca 3 hodin, bral bych to mnohem víc. Po 7.dílu: Ale sakra už. Celosvětovej fenomén nám ukážeme na asi 8mi lidech. Ach jo... Přestávám tu zhovadělost sledovat ... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Specifičnost Flashforwardu je v jeho „hledání sebe sama“. Tvůrci hned několikrát naprosto zásadně změní styl, koncept, žánr, přístup k postavám, tempo vyprávění... No prostě vše, což má za následek značnou rozháranost celku, která ústí do podoby, kdy vám může sednout začátek, ale už ne zbytek a naopak. To je ostatně i můj případ, opravdu vynikající a strhující to pro mne začíná být až od dvanácté epizody, kdy se to překlopí v adrenalinem nabitou hru kočky (aka osudu) s myší (aka lidmi i lidstvem jako takovým). Navzdory geniální premise se samotný dopad oněch 137 vteřin na lidstvo, víru, vědu, vše co známe vlastně vůbec neřeší. Je to opravdu jen premisa, nečekejte žádné vymazleně promyšlené nadčasové hrátky s časem, tohle není 12 opic, ale "pouze" popcorn pro davy naplňující škatulku „velkorozpočtový spin-off Lostů“. Předčasné utnutí ze strany studia je pro tvůrce taková z nouze ctnost, jelikož se to díky tomu nestačí přejíst ani vyčerpat, na druhou stranu je kvůli tomu závěr samotný sice ucházející, ale rozhodně diváka spolehlivě „nasírající“. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Shlednuto 15. dilu a s kazdym dalsim dilem moje hodnoceni klesa. Jeste po prvnich trech dilech bych nevahala dat pet hvezdicek, ale dej je cim dal kostrbatejsi, jak kdyby ten scenar vymysleli tyden pred natacenim a snaha vyvolat v divakovi pocit napeti je tak krecovita, ze si to vyslouzilo nejeden muj povzdech. Zachazi to tak daleko, ze uz me ani netesi se divat na Fiennesovu peknou tvaricku a zacinam byt i presycena jeho stale stejnym uprenym pohledem, kteremu jsem pred lety okouzlene podlehala :) ()

Galerie (284)

Zajímavosti (14)

  • Postavy Marka Benforda a Bryce Varleye byly pojmenovány podle autorů sci-fi románů Gregoryho Benforda and Johna Varleyho. Oba zmínění autoři jsou známí svými příběhy o časových paradoxech. (Greg)
  • Seriál je adaptací románu "FlashForward", jejímž autorem je Robert J. Sawyer. Román byl publikován v roce 2000 a znázornil lidstvu vizi budoucnosti za 21 let. (ČSFD)
  • Na začátku této epizody, když vidíme sestřih událostí, slyšíme v pozadí skladbu „Unthought known“ od americké kapely Pearl Jam, která vyšla v roce 2009 na albu nazvaném „Backspacer“. (Trajektt)

Reklama

Reklama