Reklama

Reklama

VOD (1)

Anna je pohledná a úspěšná bytová návrhářka z Bostonu. Má všechno, na co si vzpomene, tedy kromě žádosti o ruku. Její přítel, nadějný kardiolog Jeremy se totiž k tomu, aby před ní poklekl a nabídl jí manželství, stále nějak nemá. Blíží se magický 29. únor, kdy podle irské tradice v tento den může žena požádat muže o ruku. A tak se Anna rozhodne, že poletí do Dublinu, kde je Jeremy na lékařském kongresu. Jenže buď osud nebo rozmary počasí s ní mají jiné plány. Letadlo musí nouzově přistát ve Walesu a Anně začíná zoufalý závod s časem. Naštěstí se nad ní slituje pohodářský majitel těžce prodělečné hospůdky. Ten jí nabídne nejprve střechu nad hlavou a posléze i svezení do Dublinu. V tu chvíli si Anna řekne, že má to nejhorší za sebou... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (300)

F.man 

všechny recenze uživatele

Další z těch umělohmotných a neosobních komedií, při kterých po 10 minutách zná člověk celý děj. Tentokrát tady ale nejsou ani žádné vtipné momenty, zajímavé dialogy či alespoň malinkatý moment překvapení. Amy Adams taky nepředvádí nějaké extra herectví což se bohužel týká i Matthewa Goodeho. No prostě snímek, který znamená ztrátu času a který nemůže dostat vyšší hodnocení než jednu hvězdu. What are you, the Lucky Charms leprecaun? ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Mám ráda Amy Adams a mám ráda Matthewa Goodea. Oba byli dobří, tam to začíná a i končí. Popisek žánrů vystihuje co to je za film, kompletně. Všechno co člověka napadne potom co si přečte obsah, se taky stane. V ději není nic překvapivého, stejně tak ani postavy ničím nepřekvapí, jsou přesně tak strojeně stereotypně vykreslené, jak by jeden mohl čekat. Raději se nad dějem nezamýšlet, protože jinak by se člověk mohl naštvat, třeba nad nesmyslným chováním Declana...SPOILER ? (Pokud je vůbec možné zdě něco nazývat spoilerem. )Jak by proboha mohl získat sympatie k někomu, jako je Anna ? Je to oddychovka, na vypnutí mozku, prostředí je hezké, herci to zahráli, asi by se dalo říci "jak měli". Jednou mi to rozhodně stačilo, ale vidět se to dalo. Slabé 2 hvězdičkx. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Neoriginální a plytká romance plná klišé, kterou nedokáže zachránit ani sympatická dvojice Amy Adams a Matthew Goode. Mezi nimi to docela funguje, ale to je tak všechno co v tomhle filmu vychází. Pokusy o vtipné scény se absolutně míjí účinkem stejně jako pokusy o emotivní scény v závěru. Irská příroda ještě nikdy nebyla natočena tak nudně a bez nápadu.30% ()

Anarvin 

všechny recenze uživatele

Amy Adams je tu protivná a hnusná, Matthew Goode těžkotonážní uspavač hadů. Vzájemná chemie neexistuje, na nějakou romantiku tedy zapomeňte rovněž. Stejné je to s humorem, ten se jaksi nedostavil. Všechny skoro-vtipy jsou předvídatelné, ohrané, špatně podané a prostě zoufalé. Jediné body si snímek zaslouží za pěknou Skotskou krajinu, ale to si radši pustit dokument od National Geographic, tohle je na usnutí. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Veskrze průměrná romantická road movie, kde slečna chvátá za svým vyvoleným, aby zjistila, že toho pravého už našla. Kupa klišé a scény, které jste již mnohokrát viděli v jiných průměrných filmech podobného ražení. Jediné, co činí tento kousek originálním, jsou patrně lokace natáčení. A jelikož Irsko a Skotská vysočina jsou má CPU záležitost, alespoň něčím se trefili do mého šálku čaje. Tedy i přes veškerý ten patos je to docela fajn odpočinková záležitost. 60% ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Filmovalo se v Dublinu. (M.B)
  • Irská tradice, která dovoluje ženám požádat muže 29. února o ruku, skutečně existuje. (sluppka)
  • Jeden ze starších mužů v hospodě říká, že poslední vlak odjel z Dingle v roce 1987. Ve skutečnosti odjel poslední vlak z Dingle v roce 1953 na úzkorozchodné trati směrem do Tralee. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama