Reklama

Reklama

V létě roku 1957 se sedmiletý Bryce Loski přestěhoval spolu se svými rodiči a starší sestrou do malého městečka, kde se setkává s dívkou ze sousedství a zároveň novou spolužačkou, Juli Bakerovou. Zvědavá a bystrá Juli se do něj na první pohled zamiluje. Bryce se jí naopak snaží ze všech sil zbavit, zdá se mu dotěrná a protivná. Léta běží, rozporuplný vztah Bryce a Juli se nijak zásadně nemění. V sedmé třídě však nastává v Bryceově životě velká změna. Po smrti babičky se k nim nastěhuje dědeček Chet, který vidí Juli v úplně jiném světle. Imponuje mu její tvrdohlavost a odhodlání. Jednoho dne se Juli rozhodne zachránit starý platan, který stojí v jejich ulici. Prosí Bryceho o pomoc a doufá, že ji podpoří. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (766)

misterz 

všechny recenze uživatele

Málokedy príde nejaký romantický film s niečím novým, tomuto snímku sa to však podarilo. Retrospektívny pohľad s miernym humorným nádychom na tie isté udalosti očami hlavných hrdinov zvlášť bolo po dlhom čase niečo osviežujúce a zaujímavé. Film ako celok pôsobí neuveriteľne pozitívne, dokonca by som povedal, že ho je možné brať ako liek na mierny stav depresie, skrátka má tendenciu v divákovi vyvolať lepšiu náladu a spríjemniť tak celý deň. A to ani nemusíme počkať na koniec filmu. Už dávno som z niečoho nemal tak príjemný, hrejivý pocit. Film je preto na sledovanie vo dvojici ako stvorený, vrelo odporúčam. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Máš ho ráda, ale on tě nemá rád, avšak on tě určitě jednou bude mít rád, jenže ty už ho možná nebudeš mít ráda. Musím se přiznat, že na dětskou lásku jsem již trochu přerostlý, ale dva naprosto odlišné pohledy na věc mne celkem pobavily a navíc jsem si mohl ujasnit dvě věci. Jednak tu, že dívky dospívají dříve a jednak se uklidnit tím, že nejsem jediným představitelem mužského plemene, který je schopen pár let nezpozorovat, že je někým balen. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Když jsou filmy o dětské lásce dobře zpracované jako tento, tak takové mám moc rád. Tento byl zase tak trochu jiný než ostatní, navíc když se přidá trocha toho retra, tak to teprve dostává ty správné grády. Jak já bych se chtěl někdy podívat třeba do těch šedesátých let na takové předměstí, jaké to tenkrát bylo, ale spíše do té Ameriky, než k nám... ()

ninon 

všechny recenze uživatele

Navodilo to ve mě dojem sobotního dopoledne, protože v tu dobu takové filmy v TV dávají. Už mi chybělo jen kakao. On ten film sám o sobě byl sladký dost. Marně jsem doufala, že to neskončí tak jako x podobných filmů. A tak si teda budu představovat, že jim to vydrželo max. rok, pak Bryce zjistil, že ho Juli jaksi fyzicky nepřitahuje. Že ho nepřitahovaly vlastně nikdy ženy (důkaz ve filmu) a že by byl nejradši s Garrettem (někde za tělocvičnou). Bryce bude chvilku na převýchově v blázinci, pak se napraví, vezme si nějakou husičku od vedle. Juli to vezme všechno statečně a odjede meditovat do Indie, pod strom bódhi. Bryce se nakonec oběsí na tom stromu, co jsme viděli ve filmu v závěru, že. :o) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to moc vyumělkovaný. Holčička do něj byla zamilovaná nějak podezřele dlouho a já nevim proč. Hlavní hrdina mi totiž nesednul, vyhazoval jí vajíčka, vypadal přihřátě a v sedmý třídě nepozná kohouta od slepice, prostě to byl celkem debil. Uznávám, že ta vyprávěcí struktura, kdy je událost líčena z pohledu jednoho a pak zase trochu flashbackoidně z pohledu toho druhého, je fakt dobrá a i třeba společná večeře rodin se mi líbila. Jen to na mě celkově zas až tak nezapůsobilo, jako např. Reneirův starší majstrštyk Stůj při mě. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Natáčelo se od července do srpna 2009 v americkém státě Michigan, konkrétně ve městech Manchester a Saline. (BMW12)
  • Ve scéně po dražbě, kdy je oběd s košíkáři, tak Bryce (Callan McAuliffe) zvedne Juli (Madeline Carroll) ze židle a chce ji políbit. Při jeho vyprávění stojí Juli čelem ke dveřím a Bryce zády, při vyprávění Juli je to naopak. (gegina31)

Reklama

Reklama