Reklama

Reklama

Několik let po velké vlakové loupeži na trati Glasgow-Londýn zveřejnila britská policie zprávu, že šéfem lupičské bandy byl muž s mimořádně velkým mozkem, který ve chvíli napětí neudrží hlavu zpříma. V té době prchá z francouzského vězení drobný zlodějíček Artur za pomoci svého přítele Anatola a do toho se připlete sicilský kmotřík, který zuřivě brání čest své sestry. Samozřejmě se cesty lupičů různého kalibru zkříží a pak se Anatole ptá „Jak se dostane do Sinistry…“ (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (250)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Belmondo zatím v mém hodnocení pod čtyři hvězdy neklesnul. Jde nejspíš o nejlepšího francouzského herce, který filmu dodá své nenapodobitelné charisma a tím jej pozvedne minimálně o třídu. Velký šéf nemá zápletku ani zbla originální, provedení je však svižné, jak se na francouzský film let šedesátých / sedmdesátých patří. Avšak zkoušel jsem na chvíli přepnout na originální znění a hned by šla hvězda dolů, český dabing film zachraňuje (což se o něm poslední dobou říci rozhodně nedá) od průměru a pan Tříska opět dokazuje, že je mezi dabéry extratřídou. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

No, tak uplně vodvázane z toho nejsem. Vím, že už sem jednou tenhle film zkoušel, ale nedal sem to. A tak teď kolem těch svátků sem to na 3x dal. Už jen to, že sem to musel dokoukávat na třikrát značí to,že sem to tak tak vůbec dokoukal. Herecká plejáda vynikající, ale podle mě to do sebe nezapadlo... A to mám všecky hlavní herce hodně vysoko na žebříčku... ()

Reklama

Drak9 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepsich Belmonduv a Ouryho filmu ( samozrejme Posetilost mocnych je nejlepsi ). Je to primo uz klasika, navic se skvelou hitovkou, kterou si ted porad broukam v hlave. Ve filmu se objevuje spousta teatralnosti, az bych to hodnotil jako parodii, ovsem je to vytribeny humor, ktery pobavy. Rad se na tento film kdykoli podivam. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Hvězdně obsazený film, který až marnotratně hýří slavnými hereckými tvářemi, obsahově trochu připomíná sérii filmů o Růžovém panterovi, tedy ujetou detektivku se svéráznými postavičkami, mazanými zločinci, spoustou náhod, nedorozumění a trapasů. Kdysi bych dal čtyři hvězdičky, ale přece jen se mi zdá, že tenhle film nahlodal zub času a řada gagů už nefunguje nebo je funkční jen částečně. Každopádně se z toho scénáře dalo vytěžit mnohem víc. Celkový dojem: 55 %. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Belmondo snáď ani nevie zahrať zle a tu utiahol aj trochu prehnane absurdné situácie. Hlavne na začiatku, neskôr, keď sa to už rozbehlo s vlakovou naháňačkou, tak to išlo samo. Za bazénovú zmyselnú scénu s lanom prižmúrim oko aj nad hneď nasledujúcou trapošinou s nafukovacími kreslami. Režisér akoby chvíľami nemal oponenta, ktorý by mu povedal, že to je už príliš a patrilo by to skôr do kresleného filmu so zvieratkami. Kreslená je aj časť tohto filmu a tá je výborná. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (33)

  • Železniční viadukt, kde dochází k překládce peněz, se nachází mezi obcemi Peronville a Patay asi 15 kilometrů od města Orléans. (sator)
  • Úvodní píseň je „The Brain“ od americké kapely American Breed, vystupující v letech 1962–1970. Další píseň, která ve filmu zazní, je „Cento giorni“ od Cateriny Caselli. (sator)
  • Arthur Lespinasse (Jean-Paul Belmondo) používá pro napájení rubacího stroje takzvanou zlodějku, což je kabel s koncovkou, jakou má žárovka, a díky ní se dá napojit na proud kdekoliv, kde svítí žárovka. (sator)

Reklama

Reklama