Sergio CorbucciScénář:
Sandro ContinenzaKamera:
Enzo BarboniHudba:
Piero PiccioniHrají:
Gino Cervi, Aldo Fabrizi, Gabriele Ferzetti, Amedeo Nazzari, Tomas Milian, Renato Salvatori, Paolo Stoppa, Franco Citti, Virna Lisi, Giuliano Gemma (více)VOD (1)
Pouliční prodavač ze Sicílie a jeho neschopný příbuzný se přihlásí do italské armády a bojují na frontě za druhé světové války. (Netflix)
Ani Den D, ani WWII. Jedná se o první světovou, už podle válčících stran a uniforem. Zajímavý nápad, pár dobrých gagů, nabušená camea, z nichž většinu jde mezi ostatními jen stěží identifikovat. S tím mi ostatně moc nepomohla ani IMDb... Škoda, že na konec nedali pořádné titulky se záběry a jmény, aby bylo jasné, kdo tam koho a kde hrál. Film (na rozdíl od výše jmenovaných) běžel v 60. letech i v čs. kinech. A na rozdíl od oněch filmů má také poloviční délku, takže jde z této skupiny současně o "nejkratší film" :-) ()
Kto iný ako Taliani by dokázali natočiť bláznivú komédiu na takú vážnu tému akou je vojna. Film ide skutočne na hranu, robí si srandu z vojenských operácií, hrdinstva ale i nedostatku stravy či dedičského konania. Je to ozaj veľká spleť zaujímavých situácií, ktoré nekompromisne vykresľuje Talianov. Našťastie je snímok veľmi dobre natočený, humor je akceptovateľný a zábavný, dokonca ma prekvapila veľmi slušná výprava. Zaujimavosťou je účasť obrovského množstva hereckých hviezd, niektorým sa ušla malá replika, niektorým ani tá nie, vo výsledku to však nijako neškodí, práve naopak. Tretia recenzia. ()
WWII je seriozna tema, bola to Dobra Vojna, Vojna na znicenie /nacistickeho/ zla. Spojenecku odvetu voci Nacistom chvalaRamzesovi nikto nevysetroval ... americki generali v WWII sa stali americki prezidenti /Ajzenhouvr/, britski premieri sa stali Rytieri Imperia /britskeho Imperia - Cercil/, na vychode sa stalo kopa vojakov Hrdinami Sovietskeho Zvazu .. .a tak to ma byt. Komedia k druhej svetovej mi proste nepasuje .... 45 % ()
Umluvená, ukřičená italská komedie.(max.50%) ()
- Jedná se o parodii na o rok starší výpravný válečný film v mezinárodním obsazení Nejdelší den (1962). (Gig)