Eric NorrisKamera:
Rick AndersonHudba:
Kevin KinerHrají:
Chuck Norris, Judson Mills, Jennifer Tung, Roxanne Hart, Thom Barry, Robert Urich, Brett Rice, Dameon Clarke, Philip Casnoff, Maz Jobrani, Joel Swetow (více)Obsahy(1)
Tajný agent Chuck Norris se vydává do akce, aby překazil teroristický útok jadernou zbraní. Musí najít úkryt teroristů a zneškodnit bomby dříve, než bude zlikvidována jedna z amerických metropolí! (oficiální text distributora)
Mno, tak zatímco první film byl docela fajn a já si ještě pochvaloval výběr Dylana Neala, tak tady už jeho postavu hraje jeden z těch dementů z novějších řád seriálu WTR. Zápletka je tentokrát jak z prezidentskýho projevu Miloše Zemana, jen je tam navíc ještě ta asiatka. Celý je to jinak celkově mnohem větší sračka než byl původní film - porada prezidenta s těma kecama "Jaké máme možnosti? Můžeme tam poslat několik ef patnáctek" a následný vzdušný fighty byly jak z filmu Megažralok vs. obří chobotnice, ponorky se tam vynořujou jak veselý delfíni atd.. prostě i po technický stránce je to mnohem horší než to bylo v prvním filmu. Jednu hvězdu dávám za Chucka Norrise, kterej stále baví (bohužel na obrazovce většinu času ani nebyl). ()
Očima milovníka akčních céček: Bomba záležitost. Jsem rád, že díky Chuck Norrisovi & comp. můžu večer v klidu spát, protože tento freak spolu se svými kumpány dokáže vyřešit jakoukoliv prekérní situaci. Dokáže vyskočit vysoko, ohýbat a prohýbat se jak guma z Gumáren Zubří, kopnout a paralyzovat teroristu, odhalit jejich zákeřné úklady, vypátrat jejich škaredé a zlé plány s investigativním umem agenta Coopera, zlikvidovat jejich sebezákeřnější akce... přesně toto mě šíleně uklidňuje a dodává mi to víru a sílu v lepší, spravedlivější a demokratičtější zítřky. Očima a rozumem prachobyčejného komentátora zputnika: Kamera, střih, hudba bez jakéhokoliv nápadu. Příběh a pointa natolik sterilní, že pokud by měl být tento film indikátorem světových rozmnožovacích schopností, tak jsme už dávno všichni naprosto a do mrtě impotentní. Shrnuto a podtrženo: Natolik špatné, že se u toho člověk ani nepobaví a nezasměje jako u jiných béčkových, céčkových či déčkových záležitostí. Doporučuji nanejvýš ke "studijním účelům". ()
[2/10] Oh my god, toto je teda pokračovanie, horšie už ani nemohlo byť. Dokonalá Amerika, odporný Chukov pomocník, nezaujímavý príbeh, čo už. V podstate všetko zle. Až tak zle, že som tento film musel pretáčať lebo dialógy ma neskutočne nebavili a čakal som na akciu, nuž a tá tiež dopadla horšie ako som čakal. Norris v akcií iba pri konci filmu, aj tam predvedie málo. Hodnotenie "odpad!" nedám kvôli tomu, že sa mi jednotka dosť páčila, ale toto si už v živote nepozriem. ()
Norris Family nám ponúkajú pokračovanie svojej CB ( céčkovejj blbosti) zvanej Prezidentov Muž a tentoraz na vyjadrenie kvality nebude mať abeceda dostatok písmen. Chuck Norris jhe tu po celý čas zavretý niekde v tmavej miestnosti s monitorom ( zrejme riadiaca centrála ) a sleduje dianie na obrazovke. Pomocou super technológie môže vidieť čokoľvek na svete a ochraňovať tak celé ľudstvo pred arabskými teroristami. Akciu tu obstaráva Norrisov nástupca, ktorý dokazuje že aj točenie uzáverom plynu môže vyzerať coolovo a hrdinsky. Čaká ho aj náročný tréning ktorý spočíva v tom, že sa musí so zaviazanými očami vyhýbať vystreľovaným loptičkám. Najprv ho každá trafí, ale potom mu božský Chuck povie "nech je sila s tebou" a zrazu sa ho žiadna nedotkne. Ale to asi nikoho neprekvapí, koniec koncov robenie zázrakov je pre Chucka Norrisa také prirodzené ako pre Ježiša Krista. Tento film je úplne blbý a lacný ako čučo, ale Chuck Norris raz zostrelil lietadlo tak, že naňho ukázal prstom a povedal BANG, takže týmto riskujem že za mnou príde a zabije ma kopom z otočky. ()
"Adame [Mejfílde] jsi nejhorší lhář z celé země," řekla jakási bába (asi jeho žena) prezidentovi, "proto tě zvolili." Američani se stále snaží dokázat, že chtějí nějaké super dobro a v podstatě nic špatného nedělají. S teroristy nevyjednávají (ale financují je). Mám celekm pochybnosti, že v tomto filmu je nějaké vyšší poselství, každopádně některé věci nebyly zase tak marné. Chuck nám aspoň zase ukázal, jaký je borec. Jeho salto-střelba, to se jen tak nevidí. Není tu zase tak úplně v hlavní roli, což taky ubírá tomu kouzlu Chuckovického filmu. Zneškodnit bombu 47 setin před výbuchem a hele ono je to jištěný, žádnej problém, teď dáme sekundu před výbuchem ne? Ach ach. Nejlepší byl ale kop Chucka Norrise v závěru filmu.Teroristický vůdce nakopnut Chuckem odletí 5 metrů a narazí do stromu. A prezidentův projev na konci, to bych rád připomněl svou větu na začátku. ()
Photo © CBS Television
- Postavu Deka Slatera ztvárnil Judson Mills, zatímco v předchozím díle jej hrál Dylan Neal. (mzss1)
- Chuck Norris (Joshua McCord) a jeho bratr Aaron byli vykonnými producenty. (Rominator)