Reklama

Reklama

Na křídlech slávy

  • Československo Křídla slávy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Světská sláva polní tráva… O pomíjivosti popularity hovoří příběh spisovatele (Colin Firth), který píše knihu o herecké hvězdě – arogantním a samolibém Cesaru Valentinovi (Peter O'Toole). Když se autor marně snaží Valentina kontaktovat, nakonec ho v afektu zabije. Sám přitom umírá a oba se společně odeberou na „onen svět“, který má podobu luxusního hotelu obývaného někdejšími celebritami. Umělci, politici, vědci, ti všichni se tu potkávají a stěhují se z patra do patra podle míry své momentální pozemské popularity. (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Nizozemský film, českého režiséra, v hlavní roli s Peterem O´Toolem a Colinem Firthem. No není tato věta sama o sobě dostatečně vábivá pro každého filmově zapáleného patriota? Pro mne byla :-) Má ale snímek opravdu co nabídnout? Mě se zdál minimálně zajímavý, přišel s další podobou nebe (nebo pekla), která jest založena na takříkajíc bulvárním významu, a tuto podobu zkoumá do absurdních detailů (což je komické i mrazivé). Navíc výbornému O´Toolovi a odhodlanému Firthovi půvabně přizvukuje francouzská herečka Marie Trintignantová. 70% ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý námět s hodně pro mě zamýšlivými situacemi a budoucností...Neznám nic obdobného a popravdě - kdo může říct, že to tak není? ;) Na mladého Firtha se hezky dívá - byl to fakt fešák ;) Celý ten film má velice zvláštní atmosféru a říkala jsem si, že je to děsivé, ale na druhou stranu ohromně zajímavé... ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Okřídlená KRÁSA! Úžasný film! Satirické podobenství o TOM, jak snadné být zapomenut. A jak snadné je být věčný. A VY JSTE SE STAL TÍMHLE FILMEM VĚČNÝ, milý pane Votočku! Těžko však být doma prorokem, že... Oni tu na databázi ani nenapsali Vaše jméno, kdo že ten skvělý film natočil! Jeden z nejlepších filmů, který natočil nějaký rodem Čech. VY TU TOTIŽ ANI NEJSTE V DATABÁZI! Ale možná to je tím, že z Vás ti naši šaští celebřitní umrlci jenom mají hrůzu. Po většině těch jejich pitomostí - v dnešních časech točených, psaných a jinak JIMI ŽITÝCH - totiž vpravdě nezaštěkne ani... P.S. (tajné!): Bianku dodnes miluji! Vlastně navěky... Platonigicky... - - - P.P.S. Neuvěřitelné se stalo skutkem: 03.11.2006 cca o půl deváté zvečera po těch letech a po smutných mých urgencích doplněno zde jméno režiséra jest :-) . . . Sláva! - - - - - P.P.P.S. Pro všechny, co je opustila Láska - Marie Trintignant - "L'amour partira demain" - hudba i slova zde: http://www.bide-et-musique.com/song/7954.html - - - - - P.P.P.P.S. "KŘÍDLA SLÁVY" KONEČNĚ NA DVD! Od pátku 11.3.2011 v digipacku od NorthVideo za 99,00 Kč. STOKRÁT SLÁVA! Podrobnosti na http://www.csfd.cz/uzivatel/14440-igi-b/denicek/ (Deníček 13.3.2011 22:55) - - - - - P.P.P.P.P.S. https://www.youtube.com/watch?v=IS459A9yGow ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Příjemná humoreska, vypravující o světské slávě a polní trávě velmi originálním způsobem, v tomto směru mě nejvíce zaujalo hlavně ztvárnění posmrtného světa jako takového, jeho systém, vztahy, vybavení... Na dvě hodiny se tak povedly setřást obavy z posmrtného života. Výkony zúčastněných jsou fascinující, Colin Firth překvapil a v souvislosti s Peterem O'Toolem mě mrzí, že topka není nafukovací, jelikož z charakterních herců si více vážím pouze Granta a Mastroianniho. Podobné pocity zažívám i při pomyšlení na fakt, že jméno pana Votočka není v jeho rodné zemi moc známé, přitom stvořil dílo, které snese srovnání s jeho současníky, známými též pod označením "Čs. nová vlna" (není bez zajímavosti, že třeba s Menzelem nebo Formanem seděl v jedné třídě). 80% ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Drama? Možná. Fantasy? Určitě. Ale komedie? Možná tak hodně hořká. Vynikající a charismatický Peter O'Toole je tahounem celého filmu, který k mému překvapení natočil čech. Téma, že v nebi máte na růžích ustláno podle toho, jaká je vaše světská sláva je originálním nápadem pro film, ale bylo by velmi smutné, kdyby tomu tak bylo i ve skutečnosti. Ačkoliv se mi plynutí filmu zdálo být jaksi unylé a pomalé, zřejmě to k danému tématu patří, protože i čas v tomto filmovém posmrtném životě takový je. Nebýt Petera, bylo by těch hvězd méně. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • V době vzniku šlo údajně o nejnákladnější projekt v historii nizozemské kinematografie. (_ksilt)
  • Film natočil český režisér, původně nukleární chemik. (M.B)

Reklama

Reklama