Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vévoda Frederick (Felix Aylmer) zbavil svého staršího bratra (Henry Ainley) vlády a vyhnal ho ode dvora, ale nechal zde jeho dceru Rosalindu (Elisabeth Bergner), protože je přítelkyní jeho dcery Celie (Sophie Stewart). Na dvůr na turnaj přichází Orlando (Laurence Olivier), vyhnaný pro změnu svým bratrem Oliverem (John Laurie). Zamiluje se do Rosalindy, což se ale Frederikovi nelíbí a vyžene ji, jenže s ní odejde i Celia společně s šaškem Touchstonem (Mackenzie Ward).
Obě dívky se převlečou za mladíka Ganymeda a Alienu a uprchnou do ardenských hvozdů. Co čert nechtěl, narazí tam na vyhnaného vévodu. Orlando tam dorazí taky a ještě je tu pastýřka Phoebe (Joan White), která se zamiluje do Ganymeda. Pastýř Sylvius (Richard Ainley) se zamiluje do Phoebe a aby toho nebylo málo, šašek Touchstone do venkovanky Audrey (Dorice Fordred). (Peabody)

(více)

Recenze (1)

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Olivier je solídny (a pekný) v úlohe Orlanda vo svojom prvom filmovom pokuse , ale Bergnerovej Rosalinda je skôr otázkou vkusu. Napriek tomu je to vcelku zábavná produkcia Shakespearovskej komédie ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama