Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V lehké komediální nadsázce sledujeme příběh slušného, hodného, ale do dnešního života se skoro nehodícího doktora Čeňka Dobeška. Byť svědomitým lékařem, neumí svého povolání či poslání využít ke svému prospěchu jako jiní jeho kolegové ze studií nebo ze špitálu. Spokojen se svým životem po boku hezké manželky Zuzany a i bohužel úděsné tchyně Marie Košvancové v panelákovém bytě 2+1 ochotně a v jakoukoliv dobu vyhoví prosbám všech, kteří zazvoní u jejich bytu, žádající jeho služby. Svou pokornou skromností a ochotou pobuřuje svou tchyni, která by ráda měla za zetě doktora s velkým D, tedy někoho, kdo je především uznávanou osobností, vydělávající velké peníze. A nesloužit komukoliv a zadarmo, jako to činí Čeněk. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (588)

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Švandrlíka jsem měl docela rád, takže asi více než před 20 lety jsem si tuto knížku koupil ve stánku na nádraží, když jsem kamsi jel, už si nepamatuji kam, a po cestě ji přečetl. Sice nic moc, ale jakž takž dokázala zpříjemnit cestu. Toto se bohužel o tomto filmu říci vůbec nedá. Je však otázka, dá-li se vůbec z předlohy vytěžit více. ()

Derek odpad!

všechny recenze uživatele

po kamenaku 3 dalsi film ktory ma iritoval, ci uz nechutnou syntentakovou hudbou, trapne prehravajucimi hercami alebo nevyraznou televiznou reziou bez napadu a invencie... toto jednoznacne nie je film do kina alebo pre mna... troska sucks.. Nedavno som si pustil kawasakiho ruzu a nechce sa mi verit ze oba filmy su z jadnej atej istej krajiny:-/ ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli mi to přijde více tragické či komické. Už jen ta situace kdy si pan doktor uřízne kus p**ele mě dostala do úzkých zda je vůbec dobrý nápad dávat tak vysoké hodnocení... Ale křivdila bych snaze Jiřího Langmajera,Terezy Bebarové a Evy Holubové. Ani ty komedie Zdenka Trošky už nejsou co bývaly :-( hold Slunce seno spolu s pohádkami Z pekla štěstí jsou jeho vrcholnými díly. ()

Tetsuo odpad!

všechny recenze uživatele

Kameňák byl složen z desítek, možná i stovek vtipů. Doktor od jezera hrochů stojí na jediné anekdotě a výsledkem je neskutečně roztahaná, nezábavná, nevtipná, uvřeštěná nuda. Přesazení ze 70. let do současnosti je nefunkční, děj působí jak z jiné planety, respektive planety Czech Xenofobia. ________________ U Doktora od jezera hrochů, mimochodem, vrcholí zásadní paradox Troškovy tvorby - v jeho filmech nevystupuje žádná pozitivní postava, nebo komplexní postava, jenom karikovaní "idioti" a/nebo "kurvy". Přesto by se to z nějakých podivných důvodů mělo líbit obyčejným lidem, kteří se v tom prý mají poznávat. K čemu to poznání ale je? Takový film není ani reflexe, ani karikatura, ale jen sedativum. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Netrpím osobnými predsudkami voči režisérovi Zděňkovi Troškovi, ale po skúsenostiach s jeho doterajšou tvorbou pristupujem k jeho filmom opatrne. Nijaké veľké očakávania. Ako teda na mňa zapôsobila jeho africká misia s názvom "Doktor od jazera hrochov"? Opäť to nie je žiadna sláva, ale rozhodne je to lepšie ako tie jeho "Slunce, sená..." či "Kameňáky". Každopádne som však od toho očakával viacej tej Afriky. Snímok je volným prerozprávaním rovnomennej knihy českého spisovateľa a humoristu Miloslava Švandrlíka. ** ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

  • Ve scéně, kdy na konci filmu stojí doktor Čeněk Dobeš (Ladislav Šmíd) se svou přítelkyní na louce a zhlíží na vesničku opodál, mají před zraky Hoštice u Volyně, známé ze Troškovy filmové série Slunce,Seno.... (korbitch22)
  • Většina lokalit byla situována mimo obvyklé turistické trasy, kde byl běloch atrakcí. (blackrain)

Reklama

Reklama