Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V lehké komediální nadsázce sledujeme příběh slušného, hodného, ale do dnešního života se skoro nehodícího doktora Čeňka Dobeška. Byť svědomitým lékařem, neumí svého povolání či poslání využít ke svému prospěchu jako jiní jeho kolegové ze studií nebo ze špitálu. Spokojen se svým životem po boku hezké manželky Zuzany a i bohužel úděsné tchyně Marie Košvancové v panelákovém bytě 2+1 ochotně a v jakoukoliv dobu vyhoví prosbám všech, kteří zazvoní u jejich bytu, žádající jeho služby. Svou pokornou skromností a ochotou pobuřuje svou tchyni, která by ráda měla za zetě doktora s velkým D, tedy někoho, kdo je především uznávanou osobností, vydělávající velké peníze. A nesloužit komukoliv a zadarmo, jako to činí Čeněk. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (588)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Optikou filmového zpracování solidní počin, protože Troška už se za ta léta naučil, jak natočit film. Kdo ale proboha přišel s tak stupidním nápadem? Opravdu Švandrlíkův námět? Jediná hvězdička je za Betku Stankovou, která ve filmu působí jakoby z jiné planety, a coby letušce s vyčesanými vlasy jí to setsakramentsky sluší. Což se nedá říct o zbytku filmu a "Doktor" se tak kupodivu nezařadí mezi další Troškovy schizofrenie - jeho filmy jsou silně opovrhovány (až ignorovány) kritiky, ale kupodivu vřele přijímány diváky. ()

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Švandrlíka jsem měl docela rád, takže asi více než před 20 lety jsem si tuto knížku koupil ve stánku na nádraží, když jsem kamsi jel, už si nepamatuji kam, a po cestě ji přečetl. Sice nic moc, ale jakž takž dokázala zpříjemnit cestu. Toto se bohužel o tomto filmu říci vůbec nedá. Je však otázka, dá-li se vůbec z předlohy vytěžit více. ()

Reklama

maverick10 odpad!

všechny recenze uživatele

Pitvořící se postavy jako z animáků o retardovaném městě, plném retardovaných lidí a to ještě retardované lidi urážím. Pan Troška má svůj svět pro který točí své veselé troškařice, svět ve kterém má největší IQ lososový chlebíček a to jenom proto, že byl dražší než vajíčkový. Máme svobodnou vůli na co se koukat a i já, přiznám se, koukám na jeho patvory, ale jen proto, abych se nechal znova a znova udivit, jak je vůbec možné mít tak málo fantazie a málo snahy natočit něco co by lidem vzalo dech, co by je poučilo, pomohlo jim se zamyslet. Troškův svět lidem vlastně říká, serte na Vaše každodenní starosti a nechte svůj mozek atrofovat ve jménu hlouposti, lenosti a povrchnosti. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Já si pořád myslím, že Troška je celkem dobrý režisér a je schopen udělat scénu takovou, aby evokovala to, co chce - vtip, napětí, apod. Problém je ale v tom, že má k dispozici scénář, který je jako celek prostě špatný. Je to hrozně předvídatelné, jednoduché. Postavy nemají žádnou hloubku, a co je nejhorší, není to vtipné. A tohle je u komedie celkem problém. Film navíc slibuje exotiku, ale ta zde v podstatě chybí. Některé motivy jsou nevyužity a film se vleče v banalitách. Ten scénář je opravdu hodně špatný. Kdyby se 50 % postav vyhodilo, nic by se nezměnilo. ()

Pirabin 

všechny recenze uživatele

Když se podívám okolo na ostatní komentáře, vidím spoustu negace, ale ne vůči filmu, ale vůči režisérovi. Já se tohohle pravidla nedržím, a udělám si na film vlastní názor, i když upřímně nesnáším Kameňák i Zdeňka Trošku. Film je adaptací oblíbené knihy nedávno zemřelého Miloslava Švandrlíka(který je/byl můj oblíbený humorista)Problém s jeho knihami je, že jsou špatně zfilmovatelné, protože ne vždy to co působí vtipně na papíře se ukáže jako zábava na plátně. I když každé druhé postavy vykoukne celebrita, a pár vtipů působí trapně, není to úplně braková zábava, ano je to situačn zábava a jednoduchá pro slabší vrstvy, ale pár vtipů vážně funguje a já se i párkrát zasmál, i když mám raději černý, či brtiský humor, obsazení až na pár výjímek bylo skvělé, kupříkladu Tchýmě Eva Holubová působí, že se pro tuto roly narodila, ano není to zázračný film, ale také to není brak, lidé hodnoťte fim a ne režiséra. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

  • Natáčelo se 14 dní v Keni, ve vesnici Itibo a městečku Kakamega. Celkově se film natáčel 40 dní. (M.B)
  • Na natáčení spolupracovali filmaři z filmového studia v Nairobi. (blackrain)
  • V záběru s bábovkou je ještě jedna chyba. MUDr. Karel Pištělák (Jiří Langmajer) dostane jen jeden kousek bábovky, po pár snímcích má ale na talířku kousky dva. (Chundys)

Reklama

Reklama