Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V lehké komediální nadsázce sledujeme příběh slušného, hodného, ale do dnešního života se skoro nehodícího doktora Čeňka Dobeška. Byť svědomitým lékařem, neumí svého povolání či poslání využít ke svému prospěchu jako jiní jeho kolegové ze studií nebo ze špitálu. Spokojen se svým životem po boku hezké manželky Zuzany a i bohužel úděsné tchyně Marie Košvancové v panelákovém bytě 2+1 ochotně a v jakoukoliv dobu vyhoví prosbám všech, kteří zazvoní u jejich bytu, žádající jeho služby. Svou pokornou skromností a ochotou pobuřuje svou tchyni, která by ráda měla za zetě doktora s velkým D, tedy někoho, kdo je především uznávanou osobností, vydělávající velké peníze. A nesloužit komukoliv a zadarmo, jako to činí Čeněk. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (592)

Hromino odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je učebnicový příklad toho, co vznikne, když se dají dohromady vizionářský režisér a nadaný scenárista, jejichž hlavy přímo přetékají originálními nápady, spolu s talentovanými herci pracujících s gestikulací na špičkové úrovni, jimž jejich role sednou jako ušité na míru, a když k tomu přidáme i ty nádherné lokace, inteligentní humor, výborně zvolenou hudbu a parádní příběh, který vás donutí nehnutě hltat i závěrečné titulky, máme z toho zaděláno na jeden z nejlepších českých filmů od doby revoluce. –– Edit: Omlouvám se, omylem jsem si spletl profil filmu, tento koment jsem chtěl napsat k Pelíškům. Huh, ještě teď se stydím a mou tvář polévá stud. *červená se* ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Neškodná letní komedie, která bohužel často tíhne k pavlačovému humoru. Není to žádný zázrak, ale např. Langmajer byl výtečnej. Po debilních Troškových Kameňácích konečně něco, co se dalo bez problémů vidět. V paměti to příliš dlouho neutkví, ale žádné velké ambice si to neklade, tak netřeba čekat něco velkého. Jinak 110 minut je na film podobného typu obludně moc. Kdyby to mělo 90, vůbec nic by se nestalo. 50% ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Svandrlikovo knizka je pro me jedna z jeho nej a tak jsem se filmu trochu bal, minimalne proto, ze trailer vypadal dost lacine. Ale nakonec prijemny prekvapeni. Solidne natoceny, sice takova klasicka ceska tragikomedie, ale nastesti to nevypada nejak televizne. Herci sice nic moc nehrajou, ale nikdo vylozene nerusi, ani ten Smid neni tak hroznej a Holubova je naprosto nehorazne neprijemna tchyne. No a co je hlavni, fory fungujou. Nejsou tu za kazdou cenu, ale vetsina jich dokaze pobavit. Takze nevim, proc nedat slusny hodnoceni. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Já nevím , výkony Evy Holubové a její výběr filmů jdou v poslední době nějak do hajzlu. Její uječené přehrávání mi lezlo na nervy víc než u ostatních. Nejhorší na Troškových filmech je ta uřvanost a bodrost až na dřeň všech postav. Úplně to pokazí celý film a přestanete vnímat i celkem humorné chvilky. Docela jsem ocenila úsporný projev Šmída a těšila se kdy bude na obrazovce. Knížka je dost vtipná, film bohužel nic moc. ()

InJo odpad!

všechny recenze uživatele

V Troškově podání nefunguje snad žádná scéna tak, jak by měla, a herci pod jeho vedením opět podávají neskonale trapné a otravné výkony (hlavně Eva Holubová je zde nesnesitelná). Přitom ten příběh by v rukách schopných tvůrců mohl být alespoň průměrnou komediální jednohubkou. BTW V Africe se to odehrává asi 15 minut a je to možná nejhorší (a nejnechutnější) část filmu. 10 % ()

Galerie (51)

Zajímavosti (27)

  • Po příletu do Nairobi čekala na štáb dvanáctihodinová cesta do vesnice Ltibo, která leží stranou od turistických oblastí a nejbližší hotel je vzdálený více než hodinu cesty. (TheSlezy)
  • V záběru s bábovkou je ještě jedna chyba. MUDr. Karel Pištělák (Jiří Langmajer) dostane jen jeden kousek bábovky, po pár snímcích má ale na talířku kousky dva. (Chundys)

Reklama

Reklama