Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V lehké komediální nadsázce sledujeme příběh slušného, hodného, ale do dnešního života se skoro nehodícího doktora Čeňka Dobeška. Byť svědomitým lékařem, neumí svého povolání či poslání využít ke svému prospěchu jako jiní jeho kolegové ze studií nebo ze špitálu. Spokojen se svým životem po boku hezké manželky Zuzany a i bohužel úděsné tchyně Marie Košvancové v panelákovém bytě 2+1 ochotně a v jakoukoliv dobu vyhoví prosbám všech, kteří zazvoní u jejich bytu, žádající jeho služby. Svou pokornou skromností a ochotou pobuřuje svou tchyni, která by ráda měla za zetě doktora s velkým D, tedy někoho, kdo je především uznávanou osobností, vydělávající velké peníze. A nesloužit komukoliv a zadarmo, jako to činí Čeněk. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (588)

Dr. Hawkeye odpad!

všechny recenze uživatele

Když jsem před lety viděl poprvé Kameňák, brečel jsem po celou dobu smíchy. Pravda, byl Silvestr který jsme slavili na chalupě s kamarády, měl jsem v sobě asi deset piv a nemálo panáků (a něco THC), ale stálo to za to. Tady mi ale došlo, že ani takto silná intoxikace by Doktorovi od jezera hrochů nepomohla. Uchechtl jsem se jednou... ()

liborek_ odpad!

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem neměl potřebu Troškovy filmy komentovat; snad z obavy, že to bude vnímáno jako povýšené mudrování nebo pouhé hloupé snobství. Nicméně dnes si neodpustím krátkou poznámku: Herce, kteří se zde objevili, dokážu pochopit (přátelství s režisérem, prostá snaha živit rodinu či milenky apod.), ale ani flogiston pochopení nedokážu v sobě najít pro Trošku, který, dle mého laického pohledu, naprosto postrádá soudnost. Netroufám si posoudit, nakolik je DoJH horší nebo lepší než jeho jiné filmy z posledních 15 let, na to by asi byla potřeba velmi jemná stupnice, avšak celkové hodnocení tohoto "filmu" hodně vychází z kumulativního znechucení z celkového díla tohoto "lidového" umělce - nenacházím naprosto nic, co by zasloužilo aspoň náznak uznání nebo pochvaly.__ Dodatek: Je pozoruhodné, jak se zuby nehty drží české kotliny onen mýtus o lidovosti režiséra Trošky. Na jeho filmy se do kina vůbec nechodí a jsou to vlastně divácké propadáky. Že se jako kolovrátek hrají neustále v TV (=TV Nova)? Oh.. come on... ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli mi to přijde více tragické či komické. Už jen ta situace kdy si pan doktor uřízne kus p**ele mě dostala do úzkých zda je vůbec dobrý nápad dávat tak vysoké hodnocení... Ale křivdila bych snaze Jiřího Langmajera,Terezy Bebarové a Evy Holubové. Ani ty komedie Zdenka Trošky už nejsou co bývaly :-( hold Slunce seno spolu s pohádkami Z pekla štěstí jsou jeho vrcholnými díly. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Po překvapení jménem Nejkrásnější hádanka jsem byl zvědavý na tolik kritizovaný snímek od režiséra, jehož pověst ho předchází. Bohužel, Doktor od jezera hrochů je… zklamání? Ne, tolik jsem od toho nečekal. Nuda? Ano. Za celý film jsem se zasmál sotva jednou a pousmál tak třikrát. Některé scény (hlavně ke konci) sklouzávaly přes hranice dobrého vkusu a trapnosti. Navíc zde najdete maximálně tři normální postavy (Stanková, Vladyka, Novotný) ale tím to končí. Výjimkou je ovšem Holubová, jejíž tchyně je sice dost nenormální postava, ale zahrála ji bravurně, takže to jsem ještě ochoten skousnout. Když si to tak zpětně projíždím, tak jediný, kdo mě opravdu překvapil, byla právě Alžběta Stanková - pěkná, mladá a nad mnohými výkony rozhodně vyčnívající. Ovšem zbytek nestojí ani za zmínku. 40 %. ()

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Švandrlíka jsem měl docela rád, takže asi více než před 20 lety jsem si tuto knížku koupil ve stánku na nádraží, když jsem kamsi jel, už si nepamatuji kam, a po cestě ji přečetl. Sice nic moc, ale jakž takž dokázala zpříjemnit cestu. Toto se bohužel o tomto filmu říci vůbec nedá. Je však otázka, dá-li se vůbec z předlohy vytěžit více. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

  • Natáčelo se 14 dní v Keni, ve vesnici Itibo a městečku Kakamega. Celkově se film natáčel 40 dní. (M.B)
  • Ústřední skladbu k filmu s názvem "Doktor od Jezera hrochů" složili Petr Kolář a Viktor Dyk. (blackrain)

Reklama

Reklama