Reklama

Reklama

Kluci jsou zpět

  • Austrálie The Boys Are Back
Trailer

VOD (1)

Dospívání může být dobrodružstvím na celý život. Joe (Clive Owen) pracuje jako sportovní novinář a se svou ženou Katy a malým synem Artiem tvoří očividně harmonickou rodinu. Až do okamžiku, kdy Katy náhle zemře na rakovinu. Film pojednává nejen o tom, jak se oba se ztrátou milované manželky a matky vyrovnávají, ale i o Joeově vžití se do role samostatného rodiče a přijetí odpovědnosti návratu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

Icefist 

všechny recenze uživatele

Největším plusem na tomto snímku je v mých očích hudba. Ona si nesnaží hrát na to, že je dobrá, ona jednoduše JE dobrá. Další věcí, které si člověk nemůže nevšimnout, jsou krásné exteriéry. A za zmínku mi stojí i tradičně skvěle hrající Clive Owen. Určitě někoho může odradit rozvláčné tempo, které bylo už tak na hraně mého vkusu. Ovšem co bych viděl jako zásadní otázku vzhledem k hodnocení, je: věřím, že se tento příběh může odehrát ve skutečnosti? Za sebe odpovídám ano. 70 % Oblíbená část- dialog se ženou při balení šatů ()

Badseeds 

všechny recenze uživatele

Film se zdánlivou zn. "obvyklý" je skutečně neuvěřitelnou jízdou, prošpikovanou špičkovými hereckými výkony ve všech věkových kategoriích, onanistickou kamerou, Sigur Ros, zralým scénářem, Elbow, Clivem trpícím v obilí, Clivem, jehož birthday parties a šikana je snem všech dětí; britskými sportovními bonmoty a témeř hmatatelnou tragikou. A to nízké hodnocení tady? Screw you CSFD - just say YES! ()

Reklama

Alqarin 

všechny recenze uživatele

Vynikající Clive Owen zachraňuje jinak průměrý příběh, který neurazí, ale potápí ho nadměrné a hlavně trapně prvoplánové sázení na přetesknou hudbu Sigur Rós (která by i z reklamy na Mountfield udělala srdceryvnou záležitost). Boys are back nejsou špatní, možná vás i dojmou, ale oči si u nich nevypláčete. V rámci žánru bych doporučil spíš třeba Grace is gone. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

21.2.2010 ~ Představte si šťastnou australskou rodinku. Ona starající se matka, on sportovní reportér a jejich malý syn. Domeček na odlehlém idylickém australském místečku, všichni se mají rádi, všechno je perfektní až do chvíle... ~ ...kdy zasáhne svině život a najednou zůstávají jen on a jeho syn. Příběh otce a jeho, sic očekávané, leč ne zcela zvládané role. Roli právě otce. Toho, kdo obstarává domácnost, kdo se stará, kdo je ve skutečnosti hlavou rozbité rodiny. A jak pomoci malému pochopit, že se maminka nevrátí, když jeho samotného to vykolejilo. ~ A aby toho nebylo málo, bývalka mu na krk hodí jeho prvního syna. Syna, kterého s matkou opustil právě kvůli té, která najednou není a schází. Anglánek v Austrálii se svým novým mladším bratříčkem a nedobrovolně teprve nyní "novopečeným" otcem. ~ K tomuhle filmu mě dovedl jeho soundtrack. A jsem tomu rád. Výborný film v pěkném prostředí, i když z té Austrálie tu moc ukázáno není - protože to není pro děj podstatné - a s příběhem, který dává smysl. A kupodivu i s Clivem. Tomu jsem jeho roli dokonce i více méně věřil, což, vzhledem k mému vztahu k tomuto herci, považuji za velký pokrok (ještě z něj něco bude :D ). ~ Velké plus za hudbu, velké plus za absenci očekávaného happy-happy endu - ne, tohle spoiler vážně není. Ovšem i tak je "v košíku" plno dramatičtějších dramat, tohle australsky-komorní nebylo vůbec špatné, tři hvězdičky si to rozhodně zaslouží, čtvrtou dám za hudbu Hala Lindese. ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Vychovávat děti není lehká práce a když vám zemře manželka a malému synovi matka, je to nelehký boj, jehož pravidla se učí bolestně, tím spíš, je-li v tom ještě starší syn z předchozí manželství, trpící naopak bez otce. Příjemně civilní, "obyčejný" film s krásnou australskou scenérií, solidním Clive Owenem, dojemným příběhem a hodně přehnaným, 200% happyendem, který mě i přes sebepřesvědčování, proč by příběh nemohl taky jednou skutečně skončit takhle - udát se může všelicos, dost vadil, jinak za většinu filmu bych šel i o hvězdu výš, kdo má děti pochopí. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (7)

  • Režisér Scott Hicks osobne cestoval na Island, aby od skupiny Sigur Rós získal povolenie použiť ich piesne vo filme. (m.a.t.o.)
  • V Nemecku sa mal film premietať v kinách od 28. januára 2010. Distribútor Walt Disney Studios ho nakoniec vydal iba na DVD a zdôvodnil to tým, že očakával slabý predaj vstupeniek. (m.a.t.o.)
  • Natáčalo sa od 29. septembra do 28. novembra 2008 v Južnej Austrálii. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama