Reklama

Reklama

Večeře s April

  • USA Pieces of April (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rebelující dcera April Burns (Holmes) pozve svou rodinu na nákladnou sváteční večeři do svého newyorského bytu, protože zjistí, že její maminka je vážně nemocná a chce se s ní udobřit. Ale její pokusy udělat Den díkůvzdání nezapomenutelným se zhatí, když zjistí, že trouba nepeče. Její příbuzní už jsou na cestě do města a April se musí při přípravě dokonalého jídla spolehnout na pomoc cizích lidí a připravit událost, na kterou se nezapomíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

papaJA21 

všechny recenze uživatele

O tomto filmu snad nelze mluvit ani jako o nízkorozpočtovém. Lépe by se hodilo amatérský snímek. To ale v žádném případě neznamená, že není kvalitní. Scénář má v sobě velký potenciál, je hravý a přitom lidsky smutný. Některé situace by se daly rozehrát lépe či je ještě více vygradovat. Každopádně výprava na díkuvzdání na pozvání černé ovce rodiny April stojí za shlédnutí. ()

kacmi 

všechny recenze uživatele

Malý, nenútený film, ktorý neotrelo spracúva klišé o zmierení sa rebelujúcej dcéry so smrteľne chorou matkou, a poťažmo i s celou rodinou. Film ponúka na Oscara nominovanú Patriciu Clarkson, ale i rovnako výborný herecký výkon Olivera Platta a sympatickú Katie Holmes (možno však až príliš na fakt, že musela byť vcelku neznesiteľná pre celé svoje okolie). ()

Reklama

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení. Krásný a dojemný film. Dlouho jsem uvažoval i nad pěti hvězdičkami. Překvapilo mne, že se v tomto nízkorozpočtovém filmu objevila řada poměrně známých herců. Na druhou stranu to ale pochopitelné je. Asi je občas příjemné si zahrát ve filmu, který sice neobohatí bankovní konto tak jako velkofilm, ale narozdíl od něj má opravdovou hodnotu... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jé, ona Katie Holmes není jenom hezká, ale umí i hrát? Proč to nepředvádí v jiných svých filmech? Hodně příjemnej film opět na téma "krev není voda". Opravdu hezkej a místy zábavnej příběh ze sousedství. Patricia Clarkson je naprosto vynikající, hlavně když její nemocná, umírající a se vším již smířená postava prokáže skvělý a nečekaný smysl pro humor (když požaduje po rodině vyrovnání se.... s evidentně špatným jídlem, které jim dcera/sestra/vnučka určitě naservíruje a nebo při prohlížení fotoalba). Příjemně strávený dnešní podvečer. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Až neskonale jednoduchý príbeh, ktorý je postavený na najbanálnejšej zápletke akú som mal možnosť vidieť. Ale zase na druhú stranu si vôbec nemyslím, že je to zlé. Pretože jednoduchý film, svedčí o jednoduchých ľuďoch a ich zložitých problémoch. A práve v tomto je Hedges absolútne perfektný. Jeho postavy doslova dýchajú životom a aj keď je celý film až neskonale amatérsky ,tešíte sa na koniec a na vyústenie snaženia hlavnej hrdinky, v podaní perfektnej Katie Holmes. To dievča vie hrať. Vedľajšie postavy rovnako. Film je krísne cynický a krásne úprimný, hovorí o nutnosti a potrebe ľudí si pomáhať a tiež nám pripomína, že rodina je to najdôležitejšie. Síce nie taký pohodový ako neskorší Dan in real life, ale rozhodne je to viecej uveritelnejšie a tento film sa mi naozaj páčil. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (9)

  • Peter Hedges se nechal inspirovat příběhem o studentech, kteří si půjčili byt, aby tak spolu mohli oslavovat Díkuvzdání v Manhattanu. Trouba byla mimo provoz a tak chodili ode dveří ke dveřím ve snaze najít troubu, ve které by krocana upekli. (HellFire)
  • Celosvětová premiéra proběhla 19. ledna 2003 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Natočeno za 16 dní s rozpočtem 100,000$. Peter Hedge zaplatit 10$ za režii, 10$ za scénář a herci pracovali za 248$ na den. (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno