Reklama

Reklama

Smrt a život Charlieho St. Clouda

  • USA Charlie St. Cloud (více)
Trailer 1

Charlie St. Cloud je mladý námořník, který žije se svou matkou a mladším bratrem Samem. Jednoho dne matka odjede na noční směnu a Charlie odváží Sama ke kamarádovi. Dojde k autonehodě, při které Sam zahyne. Charlie si bratrovu smrt dává za vinu, přestože nehodu nezavinil. Na Samově pohřbu uteče do lesa, protože nevěří tomu, že Sam již není. Netrvá dlouho a Charlie začne vídat přeludy tak reálné, jako kdyby před ním stál bratr z masa a kostí. Jeho okolí má však za to, že Charlie přišel o rozum. Krátce poté se do města vrací Tess, spolužačka ze střední. Oba mladí lidé se do sebe zamilují. Pokud bude chtít Charlie znovu objevovat krásy života, bude muset nechat odejít minulost a nadobro se rozloučit se svým bratrem Samem... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (145)

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Jsem moc ráda, že jsem se nenechala odradit hodnocením a jménem Zac Efron. Charlie St. Cloud je film o bolesti a žalu a nutno říci, že Zac se za svůj výkon rozhodně stydět nemusí. Pokud se bude jeho herecká kariéra ubírat podobným směrem, má reálnou šanci HSM zastínit. Jeho herecká partnerka vlastně ani neměla moc co předvést a malý Sam byl občas trochu na obtíž. Scénárista se nevyhnul několika klišé a frázím, které by si mohl (a měl) odpustit, ale tyto chvíle se dají lehce překonat a snímek umožní na ně zapomenout. Hlavně díky krásným exteriérům a povedené kameře. Film je natočen velice citlivě a záleží jen na divákovi, jestli jeho obsah přijme, nebo jestli ho bez váhání odsoudí jako kravinu. Já to přijala a musím říct, že Charlie St. Cloud mě velice mile překvapil. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad, dobrá ukázka toho, jak se Vám během pár minut dokáže obrátit život vzhůru nohama a sám zahodit svoje nejlepší šance...Efron je sice stále pořád slaďoušek, ale pro mě tohle dokázal skvěle zahrát, i když jeho českého dabéra nedokážu vystát :D :D Film má pro mě dvě neskutečně silné scény - první je samozřejmě na začátku bouračka s bratrem a druhá je ve chvíli, kdy Charlie po večeru s flaškou ráno popíjí v místním podniku kafe a rozvíjí se tu situace s mladou Tess..nevidět svůj odraz ve výloze - pravda - taky by mě to rozhodilo :D Film mi jako koncept nepřijde ucelený - pořád to na mě působilo půl na půl - vždy to pro mě nějak skvěle začlo a pak se to začalo zbytečně plácat...a za pár desítek minut zase to samé a to pořád dokola...Na zamyšlení je to ale super :) Speciál v podobě hus byl hodně originální a kouzelný Dave Franco, jehož úsměv je stejně okouzlující jako jeho slavnějšího bratra - i na tu malinkou chvilku, co se tam objevil, tak mě to moc potěšilo :) A jen mě napadlo - sex na hřbitově - v jeho případě by mohl v tu chvíli dostat padáka, jelikož by se to dalo označit jako sex na pracovišti?? :D Kdyby tam ovšem skutečně s ním byla ;) ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Craig Pearce / The Death and Life of Charlie St. Cloud by Ben Sherwood | Hudba: Rolfe Kent | Produkcia: Marc Platt, Ben Sherwood | Distribúcia: Universal Pictures | Štúdio: Relativity Media | Rozpočet: 44 miliónov $ | Tržby: 47,749,933 $ || Paradoxom filmu je obrátená emočná gradácia - začiatok je silnejší než koniec. Experimentálne pseudo-fantasy prvky miestami zabíjajú už zo základu krívajúci dej. Zac to tiahne z celých gúľ, Amanda je príjemná ako herecky, tak i pre oči. Okrem obrazovej farebnosti však nič viac, než jedno videnie v sobotu po obede. ()

IPajule 

všechny recenze uživatele

Drama jako samo o sobě mi to moc nepřišlo, jen pár takových chvilek, ale spíš se přikláním k romantickému filmu se Zacem v hlavní roli, který po autonehodě, kdy je chvíli v bezvědomí vidí svého zesnulého bratra a chodí sním trénoval každý den. To se, ale změní když potká Tess. Na první pohled si jí zamiluje, ale ona se vydá na cestu kolem světa, kde málem zahyne a Charlie jí zachrání, tím že mu ukáže cestu jeho bratr Sam. Koukat se na to dalo, bylo to plné emotivními scénami, takže * na víc. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Zac Efron sa vraj preslávil muzikálmi zo strednej. Ak beriem jeho kariéru, tak toto je o niečo vyšší level, dve tretiny filmu má čo hrať a vcelku sa mu darí. Určite si prídu na svoje jeho fanynky, inak sa nejedná o nič, čo by sme už nevideli. Vyzdvihol by som peknú kameru, ktorá vystihuje romantickosť scén. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (12)

  • Natáčať sa pôvodne malo v Marblehead, štát Massachusetts, avšak kvôli vysokým nákladom sa produkcia presunula do Vancouveru v Britskej Kolumbii. (ThomasCrown)
  • Zac Efron sa zriekol úlohy vo filme Footloose (2011) a krátko nato prijal úlohu vo filme Charlie St. Cloud. Svoje účinkovanie potvrdil počas udeľovania ocenení Kid´s Choice Awards 2009. (ThomasCrown)
  • Jedním z rozdílů mezi románem Bena Sherwooda, podle kterého byl snímek natočen, a filmem je umístění děje. Zatímco knižní děj se odehrává v massachusettském Marbleheadu, film je situován do washingtonského Quincy. (Terva)

Reklama

Reklama