Reklama

Reklama

Smrt a život Charlieho St. Clouda

  • USA Charlie St. Cloud (více)
Trailer 2

Charlie St. Cloud je mladý námořník, který žije se svou matkou a mladším bratrem Samem. Jednoho dne matka odjede na noční směnu a Charlie odváží Sama ke kamarádovi. Dojde k autonehodě, při které Sam zahyne. Charlie si bratrovu smrt dává za vinu, přestože nehodu nezavinil. Na Samově pohřbu uteče do lesa, protože nevěří tomu, že Sam již není. Netrvá dlouho a Charlie začne vídat přeludy tak reálné, jako kdyby před ním stál bratr z masa a kostí. Jeho okolí má však za to, že Charlie přišel o rozum. Krátce poté se do města vrací Tess, spolužačka ze střední. Oba mladí lidé se do sebe zamilují. Pokud bude chtít Charlie znovu objevovat krásy života, bude muset nechat odejít minulost a nadobro se rozloučit se svým bratrem Samem... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (145)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Pro publikum MUZIKÁLŮ ZE STŘEDNÍ by byl ŠESTÝ SMYSL příliš tuhé sousto, proto mu ho Charlie St. Cloude přežvýkává… Nebo v podobném duchu si alespoň představuji, že se vedla rozprava zodpovědných individuí, když se tento snímek připravoval, protože přesně takto SMRT A ŽIVOT CHARLIEHO ST. CLOUDA působí. Pokud to tak opravdu je, potom není tento film pro mne a je asi v pořádku, že se mi nelíbil. Mnoho motivů se mi v něm zdá nesmyslně použitých (husy na hřbitově), vedlejší postavy jsou příliš vykolejené (Basingerová je ve filmu asi 2 minuty, Liotta minutu a půl) a pointa marně hledá svou zubní protézu. Neřekl bych, že jde o ´kanál´, ale hodně jsem se vrtěl, abych to dokoukal. 35% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Přestože jsem 100% „heterák“, tvrdím, že Zac Efron v současnosti působí svou vizáží jako bezkonkurenční TOP kocour, u něhož naprosto chápu, proč si jeho podobizny lepý „týnky“ na zdi svých pokojíčků, protože on pro mě skutečně v tuhle chvíli definuje pojem krásný. Nicméně, pro mě, jako filmového fanouška, je ovšem daleko podstatnější, že se z něj stává i poměrně výrazný mladý herec, objevující se převážně v působivých a ne až tak příliš tuctových snímcích, což lze brát s ohledem na jeho další filmovou budoucnost jistě jen pozitivně a právě snímek Smrt a život Charlieho St. Clouda je toho zdárným důkazem. A ikdyž opravdu velkému zážitku z této podívané brání jeho vážně silně nedotažená a plno kopanců obsahující zápletka, určitě nejde ani o snímek, za který by se museli jak tvůrci, tak samotný Zac, ve svých filmografiích stydět. Ono to s tou zápletkou je totiž docela těžké. V žádném případě nechci tedy tvrdit, že mě nudila, že mě emočně nezasáhla, že neměla spád, že se v ní tvůrcům nepodařilo namíchat působivou atmosféru a že mě závěrečný happyend upřímně nepotěšil, ale vyskytlo se tu několik momentů, nad kterými doteď jen kroutím hlavou a fakt mě štve, že si s tím nedali autoři větší práci, aby celá ta zápletka ve výsledku fungovala daleko líp, než se nakonec stalo. Jak už jsem ale zmiňoval, zbytek šlape poměrně slušně a i po stránce obsazení nemám co vyčítat, Zac Efron byl ve své čistě dramatické roli velice přesvědčivý, Amanda Crew je sympatický kotě, líbily se mi i camea vstupy stále nádherné Kim Basinger a charismatického Raye Liotti, prostě pohoda. Takže, já jsem ve výsledku docela spokojený, jde o průměrné drama, které sice asi navíc skutečně nemělo, nicméně díky působivým emocím a velmi příjemnému obsazení určitě stojí za zhlédnutí. ()

Reklama

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Úplně nevím co si mám myslet o duchovi, který není duch, protože není mrtvej, ale jen promrzlej. Nějak nechápu záměř. Ale dobře, koukatelné to bylo i když nejsem úplně zpívajícího Zacha příznivec. Příjde mi takovej umělej, divnej. Amanda byla o poznání koukatelnější i když herecky teda moc ne. No jo jsem věčněj pesimista ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je první pořádná a vážná role Zaca Efrona a je vidět, že mu fakt sedla. Nejdřív jsem si říkala on a drama - to k sobě moc nejde, ale mýlila jsem se. Filmu opravdu nemám co vytknout, snad jen trochu nedotaženej konec, ale co už. Hudba, herci i kamera byla naprosto super. Takže dávám 90%. A těšim se na další dramata se Zacem. Tohle musim mít v top 10. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Chudák Charile se utápí v žalu z tragické smrti svého bratříčka a já se utápím v žalu nad ztrátou sta minut svého života, který jsem strávil s tímhle pseudoromantickým kýčem, co si hraje na drama. Vlastně ne, kecám, část jsem přejel rychloposuvem, takže jsem byl některých vyšperkovaných dialogů, patetických scén a předstírání hlubokého citu průměrnými herci ušetřený. Celkový dojem: 25 %. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (12)

  • V knihe sa dozvedáme, že iniciály "C.S." na Tessinej plachetnici znamenajú "Carroll Sails", no sú taktiež iniciálami Charlieho mena. (ThomasCrown)
  • Zelená reštaurácia pri prístavisku s názvom "Flynn´s Reach" je v skutočnosti povestná "Molly´s Reach" zo seriálu The Beachcombers v meste Gibsons, štát Britská Kolumbia. Kvôli natáčaniu bola dočasne premenovaná a premaľovaná na zeleno. (ThomasCrown)

Reklama

Reklama