Reklama

Reklama

Poručík

Trailer

Obsahy(1)

Nejvýznamnější film Abela Ferrary je příběhem o poručíkovi (Harvey Keitel) který chlastá, znásilňuje, prohrává velké částky v sázkách na baseball a bere heroin. Během vyšetřování znásilnění jedné jeptišky začne reflektovat svůj život. Film byl natočen za osmnáct dní a někdy se natáčelo i skrytou kamerou, kvůli tomu, že produkce nezajistila povolení. (dr.Orlok)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Lieutenant je skrz naskrz Bad, masturbuje na veřejnosti se stejnou vehemencí, s jakou se k Ježíši Kristu modlí, bere - úplatky i drogy, šňupe z fotogafie své malé dcery, téměř nemá zábrany. Téměř. Model policajta, jaký by byl Francu Serpicovi posledním hřebíčkem do morální rakve, je zasazen, bohužel, do nevýrazného děje, což je vzhledem k tomu, jak se Harvey Keitel do postavy vcítil, velká škoda. Těžko si představit, kdo z nastupující herecké generace by si na takovouhle roli - se vším všudy - troufl a taky jí alespoň z poloviny tak fantasticky zahrál. ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

Remak s Cagem ( kvůli kterému jsem si originál sehnal ) je jednoznačně lepší. Ferrara je možná kultař, ale já si ještě ničeho nevšiml ( alespoň podle toho, co jsem měl z jeho filmografie dosud možnost shlédnout ). Film nenabízí kromě výkonu páně Keitela vůbec nic a vypadá, jako by ho tvůrci násilně poslepovali dohromady v jedné z jasných chvilek. Velké zklamání. ()

Reklama

KasparekZabijak 

všechny recenze uživatele

Tak nejak nevim co si o tom filmu myslet, na jednu stranu Keitel temer celej fim nesleze z platna coz je dobry, na stranu druhou totalni absence scenare a vedlejsich postav coz uz tak dobry neni..Prislo mi ze reziser Keitelovi na place daval pravej fet a jen mu rek ,, rozloz se k smrti ". Asi prvni film u ktery se mi o moc vic libil remake z roku 2009 s Nicolasem Cagem ( kteryho jinak nemuzu ani videt ) v hlavni roli. 4/10 ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Postava Harveyho Keitela je opravdu zajímavě nechutná, ale kromě toho, že vidíme poručíka šňupat kde co, masturbovat atd, nic film nenabízí. Je to hodina a půl sledování toho, jak je hlavní "hrdina" v rozkladu, ale já bych chtěl od filmu i nějakou dějovou linku. Tedy Keitel výborný, ale chtělo by to lepší scénář. ()

Tjaden 

všechny recenze uživatele

Harvey Keitel se do své role vžil úžasně. Fetuje, chlastá a masturbuje seč mu síly stačí, přesto jsem se začal asi v polovině filmu nepříjemně nudit. Schází souvislejší děj, ony výše zmíněné one-man-show scény nestačí. Herzogův "remake" tohoto filmu s Nicolasem Cagem a Evou Mendes mi přišel schůdnější. Uvozovky píšu proto, že tyto dva filmy spolu zas tolik společného nemají. Cageův lieutenant je totiž mnohem kladnější postavou. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Snímek byl časopisem Premiere zařazen mezi 25 nejnebezpečnějších filmů všech dob. (kostak)

Související novinky

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

13.07.2021

Kdysi dávno existovaly plány učinit z drsné krimi Bad Lieutenant/Poručík s Harvey Keitelem v hl. roli filmovou sérii. Snímek z roku 1992 měl sice přísný mládeži nepřístupný rating, diváky si však… (více)

Zlý polda a hodný lupič

Zlý polda a hodný lupič

18.05.2008

Bod zlomu 2 a nová verze téměř zapomenuté hardcore pornografické kriminálky? Ano, v dnešní novince se dvě klasiky ze začátku 90. let dočkají remaku a pokračování. Nic s tím nenaděláte, už se začínají… (více)

Reklama

Reklama