Reklama

Reklama

Nebojte se tmy

  • USA Don't Be Afraid of the Dark (více)
Trailer 2

Bojíte se tmy? Ne? Začnete. Guillermo del Toro se o to postará. Klasický lehce pohádkový horor s Katie Holmes, Guyem Pearcem a malou Bailee Madison, se Vám dostane pod kůži. Alex (Pearce) se spolu se svou dcerou Sally (Madison) a přítelkyní Kim (Holmes) přestěhuje do starobylého venkovského sídla. Zvídavá Sally záhy objevuje tajemný sklep se zapečetěným krbem. Neodolá a krb otevře. Z jeho útrob se začínají ozývat vtíravé hlasy... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (388)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No nebylo to spatny. Ale nazev vicemene odpovida, tmy se fakt bat nebudete. Ve filmu je spousta lekacek a sem tam i nejaka ta krvavejsi scena obsahujici bodani nozema a nuzkama a podobne, jenze to bohuzel nijak zvlast nefunguje. A to z jednoho prostyho duvodu. Bohuzel je to zaroven duvod, kterym se film od podobnejch lisi, protoze pribeh je jinak to nejproflaklejsi hororovy klise o strasidelnym dome. A jak uz vetsine doslo, mluvim o "zaporacich". To jsou maly, hnusny, ale trikove solidne zvladnuty "skritci", ale necekejte zadny mily trpasliky od Snehurky, tohle jsou pekny smejdi, ktery vam ze vseho nejradsi sezerou zuby. Problem je, ze at se clovek snazi sebevic, nepusobi strasidelne. Aspon, ze se film vicemene nikde nezdrzuje a i kdyz se toho zas tak moc nedeje, dej uhani kupredu, herci hrajou solidne, mala holcicka neni nijak extremne otravna a hlavne ma film s pribejvajicima minutama skvelou atmosferu a i presto, ze reziser timhle filmem debutuje, ma paradni cit pro vizual. A o to tu jde predevsim a je to vicemene hlavni duvod, proc davam slabsi 4*. Ale jak jsem rikal, bat se asi nebudete, maximalne budete napnuty. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nudný a utahaný horůrek, plný těch nejprofláklejších hororových klišé. Režie je udondaná, scénář nenáditý a kromě pár scén je to naprosto neatmosférické. Navíc, ty hlavní potvory mi nepřišli vůbec strašidelný a chvilkama jsem si říkal, že by se s nima dal udělat horor s prvkami komedie typu Gremlins. Ale o to tvůrcům evidentně vůbec nešlo. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Don't Be Afraid of the Dark není typický horor. Atmosféra je skvělá, ale námět a scénář bohužel není dokonalý. Skřeti místy spíše komický než hororový. Pro mě jeden z nejočekávanějších hororů tohoto roku. Bohužel jsem nebyl přesvědčen na 100%. Místy předvídatelné a od začátku diváci vědí, o co jde. Kdyby režisér Troy Nixey tento fakt skrýval do úplného závěru, mohl být horor daleko zajímavější. Držet diváka v nejistotě jestli jde o duchy, skřety nebo Sally psychopatickou holčičku mohlo být daleko působivější. Když to shrnu, tak atmosféra perfektní, pár povedených lekaček (bohužel jich není tolik kolik jsem očekával), místy strašidelné prostředí a někdy slušné napětí, ale jinak mohlo být vše o stupeň lepší. Scénář si měl Guillermo del Toro pohlídat daleko více... 7/10 = 75% ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

(VOBSAHUJE SPOJLERY) Vykuřho Del Howno vyprodukoval na světlo světa další hororo/pohádko/vizuálový dětincký shit,na režisérskou stoličku obsadil naleštěnou loutku,kterou si ze svého vystuženého křesla jednou rukou s úsměvem na tváři dirigoval a druhou si ho honil.Stejně jako Besson nechce nést rizika svých kolikrát poblití hodných dětí a hází tu zodpovědnost na Krawczyka či Megatrona.Debilní námět okořeněný imbecilním zpracováním a tak vypečenými dějovými zvraty a dialogy,že kdyby neexistoval na dvd rychloposuv vystřelil bych si mozek.Tenhle arci kretén z míst kde vede načos natočil všeho všudy 2 průměrné filmy,kterými zaujal,pak se zbláznil a hororové náměty začal šmrncovat dětinským světem představ a pohádek,ono by to nebylo špatné,kdyby jeho scénáře nesmrděli debilitou už z poštovní schránky Troye Nixeyho.Zatímco 2hým Hellboyem si to jen nahnul,ichtilním Faunovým Labyrintem mě rozdrtil a touhle zhovadilostí dodělal a už nikdy nechci vidět nic,v čem pá tenhle mizerný režisér a ještě mizernější producent/scénárista prsty.Klasický omletý styl vyprávění...děcko něco vidí,tatínek má práci a nechce to vidět,hodná maceška začíná věřit a chápat.Oni totiž původní obyvatelé planety podepsali opoziční smlouvu s papežem,že nebudou papat lidi,když jim sem tam hodíme děcko ke sváče a úplnou náhodou si vybrali jeden jedinej domeček vodkud vylejzaj.Samozřejmě není nic lepšího než bejt v klidu když zahradník vyleze rozsekanej na sračky ze sklepa,s nůžkama zabodejma od kokota k vočičkům a policie nic neřeší,pohodička nehoda.Dceruška dostává hysterické záchvaty,čím dál víc je jasné že tam asi něco bude,ale šupnem jí zpátky do pelíšku,páč ty tuny krve a bordelu po baráku nestačej,to mi se musíme nejdřív podívat na kresbu ve sklepě a až pak nám to docvakne.Když mi to takhle náhodou vcucne do díry starou,prostě odejdu a barák zapečetím.Né vůbec nenajmu desítky bagrů a jeskyňářů,né vůbec nenakoupim desítky světelnejch granátů,halogenů a světlic a né vůbec nechám tam ty mrdky v klidu dál čekat na nějakého trubce s malou dcerkou pro Nebojte se tmy 2.Di do prdele Del Hovne s těmahle imbecilníma kokotinama.které postrádají byť jen jediný aspekt normálního lidského uvažování a logiky.Kdy už proboha někdo natočí mysteriózní horor,který bude pojednávat o nadpřirozených jevech,ale bude vycházet z normálního uvažovaní a poddá to v lidské a důkladné odplatě,či snaze se zlem vypořádat.Konec k smíchu,natočený asi jako další z hovadilá píčovine bez konce,rozumu a logiky v ´´hororovém´´ ale imbecilním klišé.Odpad. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľké sklamanie. Od Guillerma del Tora ako scenáristu som rozhodne čakal viac. Podaril sa mu len akýsi nudný a hlúpy zlepenec o síce roztomilých, ale hrozne nepríjemných prťavých chobotničkových príšerkách, ktoré prebrali pracovný flek po zúbkovej víle. Našťastie film má aj druhú stránku a tá je už o čosi pozitívnejšia. Páčila sa mi skvelá výprava a kamera, čo sa stalo základom pre celkom fajnovú mysterióznu atmosféru, dokonca mi ju neskazila ani K. Holmes. Škoda toho premárneného potenciálu v podobe stupidného scenára, mohol to byť celom fajnový hororík, rozhodne na to snímok s týmto režisérom mal. 50/100 ()

Galerie (103)

Zajímavosti (13)

  • Vůz, ve kterém jezdila Kim (Katie Holmes), byl BMW E39 vyráběný v letech 1995 až 2003. (JARDAHONDA)
  • Nápad na tento film dostal Guillermo del Toro na základe diel od spisovateľa Arthura Machena: „Milujem waleského autora Arthura Machena a jeho myšlienku, že rozprávková tradícia pochádza z temného miesta, ktoré je odvodené od malých, predľudských stvorení, ktoré sú skutočnou, naozaj odpornou háveďou, ale sú svojím spôsobom magické a žijú takýmto spôsobom stovky rokov. Jeho knihy ma k tomu prinútili.“ (Arsenal83)
  • V původním filmu z roku 1973 se Sally jmenovala Alexova (Guy Pearce) manželka. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama