Reklama

Reklama

Nebojte se tmy

  • USA Don't Be Afraid of the Dark (více)
Trailer 2

Bojíte se tmy? Ne? Začnete. Guillermo del Toro se o to postará. Klasický lehce pohádkový horor s Katie Holmes, Guyem Pearcem a malou Bailee Madison, se Vám dostane pod kůži. Alex (Pearce) se spolu se svou dcerou Sally (Madison) a přítelkyní Kim (Holmes) přestěhuje do starobylého venkovského sídla. Zvídavá Sally záhy objevuje tajemný sklep se zapečetěným krbem. Neodolá a krb otevře. Z jeho útrob se začínají ozývat vtíravé hlasy... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (388)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Gotický úvod navnadí a vytloukání zubů (lehce připomene povídku Berenice od E. A. Poa) vyloženě potěšilo. Pak ale začne nijak překvapivý příběh s velice pěkným vizuálem. Jenže kulisy gotického hororu nestačí, když napětí dostalo volno. Zahrada úžasná, sklepní místnost tajuplná, samotný dům výborný. Sally to sice nemá lehké, ale její spratkovité chování si mě moc nezískalo. Jedinými světlými body ohledně strašení jsou - přepadení v pokojíčku, útok v koupelně a závěr. Akorát jsem více fandil Kim. Větší zklamání jsem zažil u Purpurového vrchu, který del Toror sám režíroval, ale i tak bylo mé očekávání trochu jiné. Škoda, přitom tenhle typ filmů mám rád... ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Najlepšie vyznel výkon malej Sally ( Bailee Madison ), ktorej tí filmárski parkhanti určite nevysvetlili, že sa jedná o fikciu. Teraz vážne. Toľko trhlín sa len tak často nevidí, či ide o pôvod škriatkov alebo nevysvetliteľné chovanie matky dievčatka. Za uznanie stojí atmosféra starobylého domu. Jedno je isté, Guillermo del Toro ako producent stráca dych a bol by som nerád, keby skončil ako Luc Besson. Slabší priemer. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Guilermo nám začíná na stará kolena trochu Troškařit. V tomhle se ještě objevit nějaký bukvicoidní princ, je z toho hollywoodská "Z prdele klika 3" jako vyšitá. Ovšem alespoň profesionálně natočená. Nicméně ústřední holčička je otravná až slizká, Gáj se v roli vyloženě nudí, Kejtý by se měla do budoucna věnovat výhradně kojení malých scientologů a je škoda, že nikdo nevyhodil do luftu Most do Terabithie, aby jim odtamtud nezdrhali nudní krysoskřeti, schopni vyděsit akorát tak pětileté retardy. O scénaristických dírách se raději rozepisovat nebudu, mohlo by to vyvolat nevhodné asociace s dámským přirozením a zkazit mi můj pracně budovaný image plachého hocha z katolické rodiny! ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nudný a utahaný horůrek, plný těch nejprofláklejších hororových klišé. Režie je udondaná, scénář nenáditý a kromě pár scén je to naprosto neatmosférické. Navíc, ty hlavní potvory mi nepřišli vůbec strašidelný a chvilkama jsem si říkal, že by se s nima dal udělat horor s prvkami komedie typu Gremlins. Ale o to tvůrcům evidentně vůbec nešlo. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Malé príšerky sa podarili a ich ukážka mytológie pôsobí zaujímavo, ale príšerne hlúpy scenár zabíja celý film. Príšerky nemajú problém pochytať a dobodať dospelé osadenstvo filmu, ale chytiť jedno malé sprosté otravné decko im robí nesmierny problém. Ďalej ukladanie malého dievčaťa do tej istej postele a jej zotrvanie v nej aj napriek už poznanej hrozbe alebo kúpeľ a následné zhasnutie svetla a otázka - kto je tu?(pričom už dobre pozná, kto tam asi bude) No jednoducho ja takéto hlúposti stráviť neviem. Atmosféra pravdaže nefunguje hlavne pre nemotornosť a určitú neškodnosť nepriateľa. Príšerky sú vymyslené dobre, ale zaslúžili by si tvrdší (ich útoky sú vydarené a viac krvavosti by prospelo) horor s rozhodne vačšou dávkou fantázie tvorcov (napríklad finále by sa odohrávalo v podzemí tých škriatkov, mali by tam nejakého pána, celé by to bolo krvavejšie, temnejšie a dusivejšie). Sklamanie, lebo potenciál tu bol. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (13)

  • Producent Guillermo del Toro se ve snímku objevil v malé roli cestujícího sedícího v letadle za Sally (Bailee Madison). (Linkyc)
  • Přibližně v čase okolo 1 hodiny a 27. minuty je možné ve scéně, kdy je Sally (Bailee Madison) vláčena po zemi, všimnout pod její hlavou „jezdící dráhy“. (Pavlínka9)
  • Film se měl odehrávat na Rhode Islandu, ale z ekonomických důvodů se natáčel v Austrálii (Mount Macedon a Melbourne). Proto také vidíme ve vedlejších rolích především australské herce. (veronikajel)

Reklama

Reklama