Reklama

Reklama

Králičí nora

  • USA Rabbit Hole (více)
Trailer

Přebolí někdy ztráta dítěte? Becca a Howie Corbettovi jsou šťastný manželský pár. Život se jim ale navždy změní, když se jejich čtyřletý syn Danny stane obětí autonehody. Nic už nebude jako dřív. Beccina matka i sestra se snaží manželům pomoct. Jak zvládnout smutek? Becca kontaktuje mladého Jasona, studenta, který způsobil Dannyho smrt. Jason kreslí komiksové příběhy o paralelním vesmíru, do kterého vede „králičí díra“. Debatují spolu o kvantové teorii nesmrtelnosti a snad je to způsob na zvládnutí jejího smutku. Howie se utápí v minulosti a hledá útočiště jinde. Oba v neúnosné situaci dělají překvapivé a nebezpečné rozhodnutí, když si vybírají cestu, která určí jejich osud. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (202)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Takže nakoniec sa zdá byť lepším únikom pred bolesťou veda ako náboženstvo, pretože paralelné vesmíry, kde žijeme svoje alternatívne životy, sú vedeckou teóriou, zatiaľ čo náboženstvo je čisto o viere. Zaujímavý nápad a asi aj dôvod mojho vyššieho hodnotenia. Čakal som snobský art v chladných farbách plný dlhých záberov na utrápené tváre hlavných hrdinov, ktorí dokopy nič nepovedia, Králičia nora je ale prekvapivo "realistickejšia" a civilnejšia, čo znie trochu paradoxne, keďže práve európsky prístup sa nám javí ako ten úprimnejší. Ale život je hlavne o komunikácii a hádky manželov nie sú iba následkom úmrtia syna, iba je to ďalší dôvod, prečo sa spolu v manželstve hádať a vyčítať si ďalšie a ďalšie veci. Škoda, že sme sa nevyhli tradičným klišé ako húlenie trávy a tvorcovia nevedeli, ako dospieť na konci ku katarzii, takže môžu spokojne tvrdiť, že skutočný život filmové konce nemá a tak ho iba odrážajú. ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Dráma o rodičoch vyrovnávajúcich sa zo zbytočnou smrťou svojho syna.Ja som sa zase nemohla vyrovnať zo smutným faktom,že vybotoxovaná tvár NICOL KIDMAN na nás ,,kričí" z každého rohu ťažko-dramatickej snímky.Niekto bude mať možno s týmto menší-väčší problém.Je to,ale vec názoru a vkusu.No i nadalej i napriek tomuto ,,hendikepu" zostáva v mojich očiach skvelou herečkou a na svoje kvality tu patrične upozorňuje.Je mi ľúto,ale tento snímok sa o mňa len ľahko obšuchol nezanechávajúc vo mne žiadne emocie.Toto sa dá pozrieť s ťažkosťou len raz.MILLES TELLER tak na tohto chlapca si posvietim.O ňom budeme ešte veľa počuť... ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Nemastný, neslaný drama o těžkém životním traumatu. Celkově snímek ukazuje, jak těžký život dokáže být a co kolik klacků vám života dokáže nahodit pod nohy. Hlavní protagonisté se tím snaží prokousat a přeskákat a je to pro ně těžké. Skvělé herecké obsazení - Nicole, Aaron, Dianne. Všichni si hrají to své, ale společně jim to nefunguje, to je největší kámen úrazu filmu. I když to má být srdceryvný příběh, nijak mě to nedojalo, nijak to nezacloumalo s mými emocemi a to je u takového typu filmu špatně. A já jsem zrovna ten typ diváka, který brečí u všeho, tohle ve mě ale nic nevyvolalo. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

A opět stesk. Soužení, hledání se - a hluboký ponor do mozku, protože jen tam lze hledat odpověďi. Rodiče se zářezem na ruce. Symbolem smrti a totálním vyčerpáním. Chtělo by se vyřvat z podoby, neboť tahle situace je nestravitelná, pulzující, smrtelná. A jestliže Kidmanová vytvořila chladnou sochu (která neopečovává zážitky, nýbrž je bortila) a dostalo se jí chvalozpěvu, co potom Aaron?, ptám se. Muž jako hora, hulič, táta? Pro mě hrdina. Nebál se brečet. Člověk na svém místě. 65% ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Další příběh, který si hraje na vaše emoce. Jenže ztráta dítěte tu byla už tolikrát, že mi to příjde obyčejné. Film zachraňuje pár scén a kupodivu Aaron Eckhart, který vydá více emocí než Nicole Kidman, která je celou dobu pasivní a uzavřená. Nejvíc mě zaujal "Rabbit Hole", aneb vztah mezi matkou zesnulého dítěte a klukem, který měl automobilovou něhodu, u kterého zesnul právě její syn. Bohužel vztah nebyl více rozvinut a film tak spadá do škatulky průměrných. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Nicole Kidmanová sice neviděla původní broadwayské divadelní představení z roku 2006, ale četla následné recenze a ozvala se producentovi své vlastní produkční společnosti Blossom Films. Ten následující den zhlédl večerní představení a následně si domluvil schůzku s Davidem Lindsay-Abairem, aby s ním projednal možnost zfilmování jeho hry. Kidmanová si později přečetla scénář a navštívila představení v Austrálii. (DivX)
  • Film měl původně režírovat Sam Raimi, ale později od projektu odstoupil, aby se věnoval přípravám nové Spider-Manovské série. (Mr.Hudson)
  • Za roli truchlíví matky v původní divadelní hře, si Cynthia Nixonová v roce 2006 odnesla cenu Tony. Hra získala v roce 2007 Pulitzerovu cenu za drama. (DivX)

Reklama

Reklama