Reklama

Reklama

Králičí nora

  • USA Rabbit Hole (více)
Trailer

Přebolí někdy ztráta dítěte? Becca a Howie Corbettovi jsou šťastný manželský pár. Život se jim ale navždy změní, když se jejich čtyřletý syn Danny stane obětí autonehody. Nic už nebude jako dřív. Beccina matka i sestra se snaží manželům pomoct. Jak zvládnout smutek? Becca kontaktuje mladého Jasona, studenta, který způsobil Dannyho smrt. Jason kreslí komiksové příběhy o paralelním vesmíru, do kterého vede „králičí díra“. Debatují spolu o kvantové teorii nesmrtelnosti a snad je to způsob na zvládnutí jejího smutku. Howie se utápí v minulosti a hledá útočiště jinde. Oba v neúnosné situaci dělají překvapivé a nebezpečné rozhodnutí, když si vybírají cestu, která určí jejich osud. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (202)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5miliónovTržby USA $2,229,058Tržby Celosvetovo $5,839,592Tržby za predaj DVD v USA $1,581,086 //počet predaných kusov ?║ ťažká chladná dráma s výbornou Nicole Kidman ale na druhú stranu Aaron Eckhart mi tam ale vôbec nesedel /55%/ ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Napsat o Rabbit Hole, že je to jen další příběh rodičů, kteří se snaží vyrovnat se smrtí svého dítěte, a tudíž že nepřináší nic nového, je velmi nefér a zní to podobně hloupě, jako napsat o Hodinách, že je to film o ženské, co si jednoho dne nacpe do kapes kameny a jde si zaplavat do řeky. Rabbit Hole je smutný film o tragických věcech. Jeho pozitivum ovšem tkví v tom (kromě svělého obsazení, krásné, "polaroidové" kamery a taky velmi klidného, tichého ladění filmu), že je upřímný. Neuchlácholí vás na závěr, a nedá vám za odměnu happy end, jaké ve snímcích podobného žánru vídáváme. Jen prostě ukáže, že něco tak tragického se prostě vymazat nedá, a že životy Beccy, Howieho, Jasona a všech ostatních, kterých se smrt malého Dannyho nějak dotkla, bude už navždy jiný. Ale ta bolest se stane snesitelnou. Takže podle mě jde o pořádně silný, ale pozitivní filmový zážitek. P.S.:Obsazovat Nicole Kidman do komických, neřkuli pouze dekorativních rolí, je naprosté mrhání talentem. V roli Beccy podle mě předvádí fenomenální výkon. ()

Reklama

erased 

všechny recenze uživatele

Těžko komentovat tak obyčejné nevýrazné drama jako je Rabbit Hole, jakkoli je výborně řemeslně odvedené. Přes zajímavou zápletku ve mě film nic nezanechal, nijak si nerýpnul do svědomí ani nic podobného, zároveň však díky tomu není ani zbytečně moralizující a patetický. Ve výsledku mi tak připadá jako pouhý herecký koncert (nejen) ústřední dvojice bez jakékoli přidané hodnoty; upřímný, nijak zvlášť náročný, ale nádherný herecký koncert! ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Nemastný, neslaný drama o těžkém životním traumatu. Celkově snímek ukazuje, jak těžký život dokáže být a co kolik klacků vám života dokáže nahodit pod nohy. Hlavní protagonisté se tím snaží prokousat a přeskákat a je to pro ně těžké. Skvělé herecké obsazení - Nicole, Aaron, Dianne. Všichni si hrají to své, ale společně jim to nefunguje, to je největší kámen úrazu filmu. I když to má být srdceryvný příběh, nijak mě to nedojalo, nijak to nezacloumalo s mými emocemi a to je u takového typu filmu špatně. A já jsem zrovna ten typ diváka, který brečí u všeho, tohle ve mě ale nic nevyvolalo. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Rabbit Hole je velmi zvláštní a pomalý film. Pořád jsem totiž od něj očekával nějaké pořádné vyvrcholení příběhu, který zase až tak výjimečný není. Manželé Becca a Howie přišli před osmi měsíci o čtyřletého syna, který před jejich domem vběhl pod kola automobilu mladíka. když se honil za svým psem. Becca jednoho dne mladíka opět potká a dá se s ním do řeči o comicsu s názvem Králičí díra, který on zrovna píše. Comics o paralelních světech jí dá novou naději na lepší život, protože její manželství je v krizi a ona v něm jen od smrti svého dítěte utápěla svůj žal. Citlivý film by nikdy nebyl tak dobrý bez jeho hlavní představitelky Nicole Kidman, která bez problému zastíní svým sugestivním ztvárněním postavy všechny kolem sebe. S ní je vždy mimořádně těžké držet krok a o nějaké dostižení se přece jen snaží především Dianne Wiest v roli její matky, kterou stihnul podobný osud a poznala, jaké je to ztratit syna, který se kdysi předávkoval a výrazně zaboduje Aaron Eckhart v roli jejího manžela, který má mnohem jasnější představu o životě po smrti svého milovaného syna. Mně se příliš nelíbil vztah Beccy s mladíkem, který vlastně jim vzal dítě, ačkoliv mu vina nebyla prokázána. Nepřišlo mně pravděpodobné, že truchlící matka se s ním dá tak pohodově do řeči a ještě ji bude zajímat, co právě ve svém životě dělá, popřípadě píše. Myšlenka paralelních světů je sice zajímavá, ale tady není nijak rozvedena a mluví se tady o ní jen velmi povrchně. Sošná Nicole Kidman si svůj vysněný projekt také produkovala a je to vlastně ona, která podala strhující výkon, ale vyznění filmu bylo podstatně slabší. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Pro Nicole Kidman se jedná o první snímek, v němž hrála ustřední postavu a zárověn byla jeho producentkou. (ČSFD)
  • Za roli truchlíví matky v původní divadelní hře, si Cynthia Nixonová v roce 2006 odnesla cenu Tony. Hra získala v roce 2007 Pulitzerovu cenu za drama. (DivX)

Reklama

Reklama