Reklama

Reklama

Králičí nora

  • USA Rabbit Hole (více)
Trailer

Přebolí někdy ztráta dítěte? Becca a Howie Corbettovi jsou šťastný manželský pár. Život se jim ale navždy změní, když se jejich čtyřletý syn Danny stane obětí autonehody. Nic už nebude jako dřív. Beccina matka i sestra se snaží manželům pomoct. Jak zvládnout smutek? Becca kontaktuje mladého Jasona, studenta, který způsobil Dannyho smrt. Jason kreslí komiksové příběhy o paralelním vesmíru, do kterého vede „králičí díra“. Debatují spolu o kvantové teorii nesmrtelnosti a snad je to způsob na zvládnutí jejího smutku. Howie se utápí v minulosti a hledá útočiště jinde. Oba v neúnosné situaci dělají překvapivé a nebezpečné rozhodnutí, když si vybírají cestu, která určí jejich osud. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (202)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tristna po americku, nicméně s výbornými hereckými výkony ústřední filmové dvojice, především Eckhart zaslouží uznání za své výbuchy neřízeného vzteku míšeného s lítostí. Postavu Jasona (Miles Teller) jsem tak nějak nepochopil, ale viděno anglicky nahoře i dole bez (čili bez titulků). Smekám i před Becčinou sestrou Izzy, jejíž představitelce Tammy Blanchard jsem hádal možná o deset dvanáct let méně. Zaškatulkováno jako tuctové drama s nepříliš originálním námětem a naprosto nezáviděníhodnou životní situací (rodiče osm měsíců po úmrtí dítěte). Páté hodnocení tohoto filmu na ČSFD a první komentář tady vůbec. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5miliónovTržby USA $2,229,058Tržby Celosvetovo $5,839,592Tržby za predaj DVD v USA $1,581,086 //počet predaných kusov ?║ ťažká chladná dráma s výbornou Nicole Kidman ale na druhú stranu Aaron Eckhart mi tam ale vôbec nesedel /55%/ ()

Reklama

Makky 

všechny recenze uživatele

Nič výnimočné čo sa týka príbehu, film by sa dal nazvať až zbytočným. No opäť raz výkon par excellence od Nicole. Nie je však na to sama a výborne jej sekunduje Eckhart. Najmä vďaka nim dostali životom bičujúce postavy ešte väčší náboj a emócie. "A potom čo?" - "Neviem, ale niečo bude..." ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Mitchell přestal být kontroverzní, což sebou pohříchu přineslo nedostatek osobitosti a pocitu čehosi "výjimečného". V podání elementárních lidských emocí zůstává stále jistý, ovšem už se moc neliší a nebýt výkonu Kidmanové, jeho snímek by byl jen jedním z řady těch sice dobrých, ale nijak zvlášť pamětihodných. Což je u režiséra, v jehož druhém snímku si týpek polykal vlastní semeno, trochu škoda. 70% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek, který má jednoduchou premisu - manželé se musí vyrovnat s tím, že při nehodě přišli o svého malého syna. To téma je tak jednoduché, že tohle mohlo stát na jediném - na hereckých výkonech. A ty byly využity naplno. Neříkám, že téma je jednoduché, ale není vyloženě rozvíjeno, právě herecké výkony činí snímek dobrým. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Podle článku z New York Times ze srpna 2009 měl film režírovat Sam Raimi, ale ten později od projektu odstoupil, aby se věnoval přípravám nového restartu Spider-Manovské série. (DivX)
  • Za roli truchlíví matky v původní divadelní hře, si Cynthia Nixonová v roce 2006 odnesla cenu Tony. Hra získala v roce 2007 Pulitzerovu cenu za drama. (DivX)
  • Johna Camerona Mitchella námět zaujal, sám měl bolestivou zkušenost, když mu bylo čtrnáct let, zemřel jeho desetiletý bratr na následky srdeční choroby. (DivX)

Reklama

Reklama