Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jon se skupinou uvízne za zdí a volá Daenerys o pomoc. Arya se Sansou jsou v rozporu. (KajusaK)

Diskuze

Zek

Zek (hodnocení, recenze)

jarmik

Pokud ti jde o nelogičnost, tak těch už tam bylo daleko víc, před tím. Akorát to nebylo tolik vidět.

jarmik

jarmik (hodnocení, recenze)

Zek

O to ale šlo v minulých dílech, že tvůrci urychlili děj. To je normální, stěžovali si na to hnidopichové a já je kritizoval a byl nadšený (teda až kromě toho, že se bratrstvo neohrožených vydalo na lov mrtvého).

 

Tady už jde o něco úplně jiného. O to, že to NEDÁVÁ SMYSL! Vůbec. Ani trochu. Jestli ti to nevadí, ok. Já ale ten seriál respektoval jako promyšlený. Nelogičnost si můžou dovolit Simpsonovi, jenže i ti to dělají jen proto, aby parodovali a kritizovali. Tady to asi záměr nebyl, že...

na příspěvěk reagoval Zek, Eleanor05

Uživatel Prometheus69 smazal svůj příspěvek.

Zek

Zek (hodnocení, recenze)

jarmik

Tak to běžel čtyři minuty, lepší než aby to běžel tři díly. Já nevím přijde mi, že řešíte prostě každou ptákovinu.

na příspěvěk reagoval jarmik

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Tom_Lachtan

Jak mu roztrhl hlavu... to bylo moc reálné! :D

Jakej šerm? To byl normálně hrubý a neomalený souboj z mečem, kyjem kládou, mrtvolou... hora nejspíš všechno používá stejně. 

Ale na to že jsou to takový kolosy jsou dost obratní, to se mi líbí.. 

na příspěvěk reagoval Tom_Lachtan

Tom_Lachtan

Tom_Lachtan (hodnocení, recenze)

jarmik

vždyť je to fantasy, tam jsou nereálné výkony pořád, to co předváděl Hora v souboji s Oberynem taky nemá s šermem vůbec nic společného a nevšiml jsem si, že by někdo nadával. 

Navíc, copak mi víme, jestli  sem tam běhal? Ne.  

na příspěvěk reagoval Prometheus69

jarmik

jarmik (hodnocení, recenze)

Zek

Psychor je troll a trolling dělá sakra dobře. Občas geniálně nasere spoustu lidí, ale občas má pravdu. Já třeba nějaký ten maraton uběhl a bez tréninku to skutečně je v terénu téměř nemožné. A už vůbec ne zavlečený a v mrazu. To je ale jedno. Dohromady s havranem a drakem a tím, co se dělo na ledě, je to prostě kolosální kravina. GoT jsem měl rád pro geniální scénář a nečekané zvraty. Tohle bylo dementní a předvídatelné zároveň - nejhorší možná kombinace.

na příspěvěk reagoval Tom_Lachtan, Zek

Kaneyo

Kaneyo (hodnocení, recenze)

Všetko, čo som napísal v diskusií k predchádzajúcemu dielu o teleportácií a časovej diskontiunite beriem späť. Skúsme si to rozobrať:
Gendry od svojich parťákov musel zabehnúť, neviem, 20 kilometrov? Možno viac? Vezmime si číslo 30 (kilometrov). Rekord v maratóne sú cca 2 hodiny behu. T.j. rýchlosť 20km/h. Gendry mal obviously obtiažny terén a nie je prirodzený bežec. Bežal rýchlosťou 10km/h. 
= 3 hodiny behu
Čas na napísanie listu a jeho odoslanie havranom mohlo trvať 15 minút.

= 15 minút písania a odoslania listu

Vzdialenosť medzi Eastwatch by the Sea a Dragonstone je 2880 kilometrov (neoficiálna mapa Westerosu). Havran môže preletieť od 100 do 120 kilometrov denne (neoficiálna stránka GoT). Zlatá stredná cesta - 110 kilometrov denne. To znamená, že daný havran bol schopný doručiť list pani Daenerys za (zaokrúhlene) 26 dní.

= 26 dní letu havrana na Dragonstone

Doručenie, prehodnotenie a vzlietnutie Daenerys mohlo trvať hodinu.

= 1 hodina pripravovania

K Jonovi a spol. musela Daenerys so svojimi deťmi prekonať 2880 + 30 kilometrov. Drak je mýtické zviera, no aj to má svoju staminu a neverím, žeby to dal na jeden šup. Dajme našim drakom 4 prestávky po 30 minút. Maximálna rýchlosť draka je podľa neoficiálnej stránky GoT cca 265km/h. 

= 13 hodín letu Daenerys k jej synovcovi.

Ak si to všetko dáme dokopy, vychádza nám, že záchrana za Stenu pre Jona a spol. bola v najlepšom možnom času dostupná za 26 dní, 17 hodín a 15 minút.
To nám scenáristi chcú natlačiť do hlavy, že naša Suicide Squad bola schopná vydržať s minimálnymi zásobami tekutín a potravy tak úkrutne dlhú dobu? Nehovoriac o epických mínusových teplotách na severe. Nie diky. Doteraz to bolo prijateľné, odteraz je to priam drzosť.

Zek

Zek (hodnocení, recenze)

Psychor

:D:D  Jak ses mohl sát hororovým expertem, když tu nebyla žádná soutěž? Kolik filmů si ohodnotil aniž bys je viděl? Proč se nikdy nevyjádříš k těm svým failům?

na příspěvěk reagoval jarmik

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

Tom_Lachtan

Já jsem dřív běhal na poměrně vysoké úrovni a vím, že bez pravidelného tréninku je takový výkon naprostou utopií. Jak se Gendry v Králově přístavišti připravoval? Kolikrát běžel na sněhu a v mrazu?

na příspěvěk reagoval Zek, Prometheus69

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

Tom_Lachtan

Namakanci mohou vrhat koulí nebo házet kladivem. Gendry si bohužel popletl disciplínu. V reálu by sebou za daných klimatických podmínek plácl na zem po pár kilometrech a zemřel totálním vyčerpáním.

na příspěvěk reagoval Prometheus69, Tom_Lachtan

Guz

Guz (hodnocení, recenze)

jarmik

dejme tomu že podle mapy jsou od Dračího kamene ~2650km (spíš to bude podle mapy víc). - Havran by to letěl cca 3 dny (pravděpodobně by na půl cesty zemřel únavou) a Daenerys by to trvalo asi 22hodin. (Za předpokladu, že by čekali pár hodin - třeba 8 - tak by její drak musel letět cca 330 km/h) - na tom ale nesejde... Jak psal sidonka, prostě se scénáristé snaží prokousat k nějakému vyvrcholení, takže se musí jít přes nějaký kraviny.

Gertrudo

Gertrudo (hodnocení, recenze)

Tak tento diel bol uz vrchol teleportacie, doteraz aspon nebolo jasne kolko casu ubehlo medzi scenami, tak sa to dalo v pohode prezit, ale toto? Za cca 12hodin sa dostal typek ku stene, poslal havrana, a danerys stihla dojst na drakovi k nim. To uz radsej mohol Jon vytiahnut mobil a bolo by to uveritelnejsie:).

Plus Jon hovori ako staci zabit krala a vsetci nemrtvy umru, ma tam troch drakov, danerys sadne k nemu, a nepovie jej o tom nic(ok beriem, o com by bola dalsia seria, keby teraz dali armadu nemrtvych dole, ale ako twist by to bolo paradne).

No nic, ked k tomu clovek pristupi ako k beckovemu filmu tak je to aspon zabavne a odsypa to poriadne.

na příspěvěk reagoval Tom_Lachtan

Sidonka

Sidonka (hodnocení, recenze)

jarmik

Nejúsměvnější je, že se prý kritičtějším divákům nelíbí tato série nikoli kvůli horší kvalitě současného seriálu, nelogičnostem na každém kroku a kvůli plno dalším vadám, ale kvůli tomu, že se to nenapsal Martin. Potíž je v tom, že nynějším tvůrcům je jedno jakým způsobem dojdou do cíle. Hlavní je, že se tam nějak horko těžko dohrabou.

Takže za prvé: ne všichni fanoušci seriálu jeho knihy četli a za druhé: ne všichni vědí, na které sérii se více či méně podílel Martin. Někomu může být šuma fuk spisovatel, který to vytvořil, kdo to režíroval apod. Chce jen normální příběh. I když je to jenom fantasy s draky, může to mít rozumný děj, jako ho měly první série bez ohledu na to, kdo je tehdy vytvořil.

Uživatel Sidonka smazal svůj příspěvek.

jarmik

jarmik (hodnocení, recenze)

Bylo tam strašně moc stupidních věcí, ale nejstupidnější bylo, že stihne Gendry doběhnout nevím jakou vzdálenost ke zdi v mrazu, havran doletět k Daenerys a Daenerys k jezírku za přesně stejnou dobu, jako trvá mrtvým si uvědomit, že po ledě už přejít mohou, a to jen díky z nudy hozenému kamínku Ohařem. A tohle a podobné nesmysly prostě nezachrání žádný drak ani případná soulož Daenerys a Jona, místo které však přišlo držení za ruce - vskutku vrchol předposlední z po**aných 7 epizod... :-/

na příspěvěk reagoval Sidonka, Sidonka, Guz

Guz

Guz (hodnocení, recenze)

Ten cliffhanger možnosti vzniku dalšího incestního páru.

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

HellFireFery

Ani né moc překvapivé... :)

Ale dle mého teď drak získal jednu zásadní negativní achilovku... stačí dračí sklo , nebo Sněhův meč a papa dráčku... ;)

Reklama

Reklama