Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 3
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele M1k9 k tomuto seriálu (2)

Hra o trůny (2011) 

D o k o n a l o s t. Bude to asi poměrně náročné popsat čím vším tento seriál vyniká. 1. Herci. Na každém herci je něco zajímavého a každý dokonale reflektuje charakter své postavy. Prostě skvělý výběr a práce s nimi. 2: Dialogy. Ano, jsou díly, kdy se toho moc nestane a šetří se rozpočet, ale skvělé dialogy dokáží udržet vysokou laťku. 3: Náhlé události. Tím myslím především náhle úmrtí, kterých je v seriálu mnoho. Drží to diváka v pozoru a zvyšuje to adrenalin. Seriál má prostě umění překvapit a to je cesta k dlouhému a úspěšnému seriálovému životu. 4: Sázky na vítěze. V seriálu vystupují odlišné rody a odlišné postavy, ale každý si rychle najde svého favorita, kterému po tajnu drží pěsti. Většina si drží naděje na železný trůn až do konce, o to je to napínavější. 5: Draci. Bohužel draci reprezentují většinu z fantasy stránky seriálu a bohužel scén s nimi je málo. I tak jsou velkým lákadlem. / / / Seriál má i svá negativa. Příběh je popisován příliš do šířky. Je vedeno spousta dějových linií a některé nejsou tak zajímavé a nemají zásadní význam. No a hlavně, nepovedl se závěr. / / / Nejlepší série: S04, S06, S07 ///// Je konec. 8 skvělých sérií si udrželo vysokou laťku. Dlouho jsem přemýšlel a bohužel mám pocit, že tvůrci udělali chybu. Jedna série plná tlustých samů a temných scén s divoženkami mohla být s klidem duše vypuštěna a naopak závěřečná série mohla být značně posílena, alespoň na klasických deset dílů!!! Vyvrcholení seriálu bylo uspěchané a rozpačité. Velká škoda, po tolika geniálních dílech včetně bitvy o Zimohrad. 9.5/10 ()

Série 8 (2019) (S08) 

Fakt je, že seriál se musel dokončit za každou cenu, ale nedopadlo to dobře. První bod zlomu byly přehnané očekávání. GoT začínal jako seriál od kterého se nic nečekalo, ale končil jako událost roku. Za druhé, seriál již vyčerpal většinu ze svého arsenálu překvapení a dramat. Hlavní devízou seriálu byly dialogy a na ty v této sérii nebylo příliš prostoru. V neposlední řádě, každý měl svůj vysněný konec podle vysněného scénáře a tohle vyhovovalo málokomu. Chybou také bylo držet takové množství postav naživu do poslední chvíle. Teoreticky to slibovalo větší zápletku do posledních dílů, ale v praxi to nefungovalo dobře, protože nebyl čas se důstojně rozloučit s klíčovými postavami, které byly svědomitě líčeny po tak dlouhou dobu. Hned se mi vybavilo několik nudných béčkových dílů, které jsem viděl, abych lépe pochopil psychologii postavy na kterou spadne kámen a najednou je pryč... anebo postavy, která v závěru v ničem nefiguruje. Sakra to bylo zbytečné plýtvání časem! Poslední série mohla nabídnou to nejlepší z celého seriálu. Ve hře byli dospělí draci. Dokonale popsané postavy. Dynamika boje a naléhavost situace. Absolutně promrhaný potenciál, který se budoval několik let! 4.5/10 ()

Související novinky

Rod draka přiletí i se třetí sérií

Rod draka přiletí i se třetí sérií

18.06.2024

Jsou zprávy, které sice nejsou nikterak překvapivé, o to víc ale potěší. Žhavými intrikami a ještě žhavějšími bitvami natřískaný Rod draka je obřím hitem - pilot první série dodnes zůstává… (více)

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama