Tři atraktivní ženy z New Yorku to bez peněz nebudou mít lehké. Atraktivní blondýna Loco, krátkozraká Poly a seriózní, poněkud zatrpklá Schatze, jsou tři mladé a velice hezké ženy, které se v New Yorku živí jako modelky. Trápí je však neustálý nedostatek peněz a proto se rozhodnou, že nasadí všechny páky a provdají se za první milionáře, kteří se jim dostanou do rukou. Dají dohromady všechny peníze, co mají a najmou si ateliérový byt na Manhattanu. A pak se vydají lovit manžely. Brzy se však ukáže, že to nebude zase tak snadné a přestože jim zpočátku šlo spíš o peníze než o muže, nakonec se ukáže, že peníze někdy nebývají všechno. (Česká televize)

(více)

Ukázka z filmu 2

Mol

ARE YOU NUTS? SHE CLEARLY PREFERS GAS PUMP JOCKEYS TO MILLIONAIRES. WHAT DO YOU WANT TO DO? DISILLUSION THE POOR GIRL? Nádherný film s fantastickým obsazením. Samo sebou nejroztomilejší byla Marylin a její naivka s brýlemi. Lauren hrála mrchu a její narážka na Humphreyho mě pobavila. Skvělí byl taky J.D., který jako jeden z mála používal srdce i hlavu. Ryzí charakter jakým bych si přál jednou být. Navíc se mi podařilo film sehnat ve výtečné kvalitě s nádherně čistým obrazem a tak jsem si vychutnával scenérie New Yorku i Maine a jako vždy v Hollywoodských filmech i kulisy. Trochu kroutím hlavou nad tak nízkým hodnocením. Tohle je přesně film, jaký bych očekával pod názvem How to Marry a Millionaire z páté dekády dvacátého století. ()

Slav_Jaro

Marilyn jako roztržitá, poloslepá, obrýlená bohyně. Tohle je snad její nejvíc sexy role. Neustále do něčeho vráží, zakopává a vůbec je neuvěřitelně roztomilá a lepí celej celek dohromady. Jen ta promenáda v plavkách třeba. Neuvěřitelný. Pětadvacet vteřin čisté esence erotiky. Jinak film je úplně pitomej, vrství jedno klišé za druhym ale z nějakýho nejasnýho důvodu funguje skvěle. Za slepou Marilyn hvězda navíc. Mimochodem zahrála to skvěle. ()

Vědma

Myslím, že z Lauren Bacall se pomalu, ale jistě stává jedna z mých oblíbených hereček. V té době přehrávání a stupidních blondýn (čímž rozhodně nemyslím Marilyn, ta měla vcelku slušný komediální talent) byla vážně dobrá a civilní. Film má své kouzlo a ta móda byla vážně úžasná. Chci ty šaty všechny! ()

Radyo

Je takřka neuvěřitelné, jakými kýči krmili filmaři v minulosti své diváctvo. A ještě neuvěřitelnější je, že mnohé z těchto kýčů se líbí i po letech. Tahle romantická komedie strčí do kapsy mnoho svých následovnic ze současnosti, byť je to opravdu ukázkový kýč. Ale zachovává si určitý nadhled, nešetří osobitým humorem a přes všechna hollywoodská klišé se přenáší se samozřejmou lehkostí, jako by snad ani nebylo možné udělat film, v němž by se alespoň deset z těchto klišé asi potisící nezopakovalo. ()

IQ Tiqe

Tři zlatokopky hledají milionáře. Před zhlédnutím jsem myslel, že bude zlatokopka jen jedna – Marylin, ale rozdíl mi vůbec nevadil. Je to další ze staršách dobře koukatelných filmů, ale ke špičce nepatří. Hodně stojí na stereotypech. # [viděno: monitor] # příběh *** | hudba **** | humor * | akce – | napětí – | pustil bych si znovu *** ()

• Schatze Page (Lauren Bacall) v jedné scéně říká: „Vždy jsem měla ráda starší muže, Rockafellera, Churchilla, nebo jak se jmenoval ten chlápek z filmu Africká Královna“, což byla narážka na Humphrey Bogarta, za kterého v té době byla provdaná. (Mol)
  • Lauren Bacall si stěžovala, že Marilyn chodila často pozdě a místo do očí se jí Marilyn při natáčení dívala na čelo, což jí dost znervózňovalo. (Pavlínka9)
  • Lidé ze štábu o Marilyn již tehdy vyprávěli, že s ní byly problémy. Všechno pletla - telefon zvedala dříve, než zazvonil, pila ze šálku, který si ještě nenaplnila a vůbec se nedokázala soustředit. (Pavlínka9)

Související novinky

Milionářská svatba Nicole Kidman

Milionářská svatba Nicole Kidman

30.04.2007

Pokud dychtíte po informacích bulvárního charakteru, opět vás v tomto ohledu musíme zklamat. Nicole se bude vdávat pouze na filmovém plátně, a to v remaku klasické komedie Jak si vzít milionáře,… (více)