Reklama

Reklama

Čerstvě rozvedená Elizabeth Gilberová se vzdává svého pohodlí a riskuje všechno, aby změnila svůj dosavadní život. S vírou, že jde o víc než jen o manžela, dům a kariéru, opouští New York a vydává se na rok dlouhou cestu do Itálie, Indie a na Bali. Během svých cest poznává život v různých částech světa. Průvodci jsou jí tři různým způsobem atraktivní muži. V Římě je to hezký Ital Giovanni, který ji učí italsky mluvit a jíst, v Indii se ji pokouší do tajemství pokory, odpuštění a meditace uvést postarší, sympatický Texasan Richard a na Bali Liz poznává vytoužený smysl života a skutečnou lásku v náručí přitažlivého Španěla Felipeho. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (522)

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Je to takový pomalu plynoucí cestopis, vyprávěný očima postavy Julie Roberts, s několika podařenými vtipnými situacemi. A to je asi tak všechno, co by se k tomuto snímku dalo říci. Určitě bych snesl o něco kratší stopáž. A u italské části bych doporučil dopředu připravit některé ze specialit, které se objevily na plátně, a následně je podávat v sále. Třeba by to v kině udrželo ty dva páry, které během promítání odešly. Jako nápoj pak samozřejmě originální indickou kolu Thumbs Up. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Napriek niektorým prehnane dlhým a natiahnutým pasážam, som sa bez problémov dokázala stotožniť so psychicky nevyrovnanou Juliou Roberts, ktorá v dôsledku vnútorného rozpoloženia a osobnostnej krízy, hľadá sama seba v rôznych kútoch sveta, kde nachádza stratenú rovnováhu a pokoj. Prílišná dejová rozvrstvenosť občas brnká na nervy, ale na druhej strane treba priznať, že bohatosť príbehu (a pravdepodobne aj knižnej predlohy) by sa zredukovala na minimum. Okrem klasickej partnerskej schémy "zamilovanosť-svadba-vytriezvenie-rozvod", scenár siaha aj k vyšším ideálom - len škoda, že sa dosť často prepožičiava romantickej šablóne. Neurčité 4 hviezdy za výraznú Juliu Roberts a božskú hudbu Marianelliho, ktorý ma na hudobnom poli ešte nikdy nesklamal. ()

Reklama

yakoob 

všechny recenze uživatele

No jestli takovým způsobem lidé řeší problémy, tak to mě ... Představuji si pokračování: Svatba - neneplněnost- rozvod - milenec - Austrálie - metidace (vyzkoušet samozřejmě zase jiný druh) - zamilování ... A pořád dokola a dokola...Kdyby spíše Ryan Murphy natočil film o důsledcích takového chování, než jeho podporu... ()

MonaSax 

všechny recenze uživatele

Julii Roberts jako herečku moc nemusím, ale je dobrá, svoji práci odvedla na jedničku. Tenhle film je pro lidi, kteří se cítí ve svém životě ztraceni, aby věděli, že nebloudí jediní. Souhlasím s tím, že cestování může člověku velice pomoct, chce to velkou odvahu, sním si taky o něčem takovém. Je to krásný film, ať si ho kritici propírají jak chtějí, krásný film plný lásky a rozhodně nabije člověka pozitivní energií. Děkuji ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Patrně největší problém je v tom, že se film bere tak vážně, protože kdyby tam byla nadsázka a nadhled, bylo by to o poznání stravitelnější. Degradace ženského pohlaví a myšlení na úroveň kdejakého přežvýkavce, přičemž premisy, v první třetině filmu představené jako základní, berou všechny na konci za své, protože se přece jedná o lásku. Malinko film zvědají herci ve vedlejších rolích, proto Jenkins, Bardem i Franco se chopili svých rolí o poznání lépe než Julia (ostatně to bude asi tím "výborným" scénářem a předlohou). Celkově neskutečně natahována ztráta času, která asi naštve hodně žen a možná občas potěší nějakou tu feministku. 3/10! ()

Galerie (65)

Zajímavosti (13)

  • Film byl rozesílán do kin pod krycím názvem "Guest House". (Karlos80)
  • Kniha je prý jedním z nejoblíbenějších románů Oprah Winfreyové, což také bylo jedním z důvodů, proč Julia Roberts projevila o nabízenou roli zájem. (Karlos80)
  • Píseň "Samba Da Bencao" od Bebela Gilberta, která zazní v části, odehrávající se na Bali, se již objevila na soundtracku k filmu Na dotek (2004), ve kterém rovněž hraje Julia Roberts. (Karlos80)

Reklama

Reklama